02 / 10 / 2024

Emlak vergisi alt sınırı

Emlak vergisi alt sınırı

TBMM'ye sunulan Torba Yasa kapsamında emlak vergisine sınırlama getiriliyor. İşte emlak vergisi sınırı 2017..

1942 yılında emlak vergisi dolandırıcıları fabrikatörlerin peşine düşmüş!

1942 yılında 'emlak vergisi' adı altında kendilerini memur gibi tanıtan dolandırıcılar fabrikatörlerin peşine düştü. Bir fabrikatörü 2.500 lira dolandırdı.

Otelcilerden emlak vergisi isyanı!

Emlak vergisi ile ilgili yüzde 100’ü aşan oranlara tepki veren otelciler, tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinin göz önüne alınmasını talep etti.

Tek meskeni olan emekli, ilk yıl emlak vergisi öder mi?

Emeklilerin 200 metrekarenin altındaki tek meskenleri için emlak vergisi oranı sıfır olarak uygulanıyor. Peki tek meskeni olan emekli, ilk yıl emlak vergisi öder m?

Emlak vergisi 1. taksiti için son 8 gün!

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı Mayıs'ın sonuna kadar ilk taksitin ödenmesi gereken emlak vergisi ile ilgili açıklamalar yaptı.

Naci Ağbal: Emlak vergisi artışı varsa yeniden düzenleriz!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, “Özellikle belli bölgelerde emlak vergisi değerinin 1-2 kat arttığı şeklinde şikayetler geliyor. Bununla ilgili vatandaşımızın olağanüstü bir yükle karşılaşmasına neden olan gelişme varsa bunu kontrol altına alacak düzenlemeyi yaparız" dedi.

Spor kulüpleri emlak vergisi ödemeyecek!

1998’den sonra Galatasaray'a Emlak Vergisi’ni ödemediği için 10 ayrı dava açıldı. Davaları Galatasaray kazandı. Spor kulüplerinin AŞ yapılanmaları, sonuçta dernek çatısı altında olduğu için vergi ödemeyecek

Emlak Vergisi için 1 haziran son!

Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun Geçen yıla göre bu yıl yüzde 5 artan Emlak Vergisi'ni ödemek için pazartesi son gün, Yeni Büyükşehir statüsüne kavuşan illerde mükelleflerin 2 katı vergi ödeyeceğine dikkat çekti.

Hasan Fehmi Kinay: Göç alan illerde emlak vergisi yüksek olmalı!

AK Parti KİT Komisyonu Başkanı Hasan Fehmi Kinay da göç sorununun ele alınması ve çözümlenmesine ilişkin bir hükümet programının açıklanması gerektiğinin ve göç alan illerde emlak vergisi yüksek olmalısı gerektiğinin altını çizdi...

Büro olarak kullanılan konutun emlak vergisi!

Emlak vergisi adı altında ödenen oranlar, taşınmazın niteliğine ve bulunduğu belediye sınırlarına göre farklılık gösteriyor. Peki, büro olarak kullanılan konutun emlak vergisi hangi oranda hesaplanır?

Birer evi olan emekli karı-kocanın emlak vergisi muafiyet hakkı!

Emekli ve başka gelirleri olmayan karı-koca, brüt alanı 200 metrekarenin altında birer eve sahip olması durumunda emlak vergisi öder mi? İşte birer evi olan emekli karı-kocanın emlak vergisi muafiyet hakkı...

Emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisinden muaf olmayanların ilgili belediyelere ödemesi gereken emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisi ödeme seçenekleri nedir? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız detaylı olarak haberimizin içinde bulabilirsiniz..

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi!

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi nasıl yapılır? Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesinde dikkat edilecek hususlar nelerdir, beyanname formunu nasıl doldurmalıyım? gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak vergisi oranları!

Emlak vergisi için devlete ödenmesi gereken vergi bedelleri emlak vergisi oranları üzerinden hesaplanıp belirleniyor. Peki emlak vergisi oranları neye göre değişiklik gösterir merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak vergisi alt sınırı Haberi

Emlak vergisi alt sınırı


2017 Eylül ayının sonunda TBMM'ye sunulan Torba Yasa kapsamında emlak vergisi ile ilgili hükümlere yer veriliyor.

Kanun ile 2018 ile 2021 yıllarında ödenmesi gereken emlak vergisi tutarlarının hesaplanmasında esas alınan arsa ve arazi birim metrekare değerlerine sınırlama getiriliyor. Peki, emlak vergisi sınırı 2017 ne olacak?

Emlak vergisi sınırı 2017


2018 yılına ilişkin bina ve arazi vergi değerlerinin hesabında, en fazla 2017 yılı için uygulanan asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değerlerinin yüzde 50 fazlası esas alınacak.

TORBA YASA MADDE 41- 


29/7/1970 tarihli ve 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanununa aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

"GEÇİCİ MADDE 23- Takdir komisyonlarınca 2017 yılında 2018 yılı için takdir edilen asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değerleri, 2017 yılı için uygulanan birim değerlerinin yüzde 50'sinden fazlasını...