02 / 05 / 2024

emlak vergisi evini satanlar

emlak vergisi evini satanlar

Evin satıldığı sene emlak vergisini kim öder? Evini satanlar sattıkları yıl emlak vergisi öder mi? İşte emlak vergisi ile ilgili merak edilen soruların yanıtı bu haberde...

Emlak vergisi ödenmeden tapu devri yapılır mı?

Evini satmak isteyen ancak vergi borcu bulunan vatandaşlar, "Emlak vergisi borcu olan ev satılabilir mi?" sorununa yanıt arıyor. İşte konuya ilişkin merak edilen tüm detaylar...

Evini kiraya verip eşiyle yaşayanlar emlak vergisi öder mi? 

Sözcü Gazetesi köşe yazarı olan Sezgin Özcan bugünkü yazısında, evini kiraya verip eşiyle beraber yaşayan vatandaşların emlak vergisi ödeyip ödemediği sorusunu kaleme aldı.

Evini kiraya verip başka yerde oturanların emlak vergisi ne olacak?

Sözcü Gazetesi köşe yazarı olan Sezgin Özcan bugünkü yazısında, kendisine ait evini kiraya verip başka yerde oturan vatandaşın emlak vergisi ödeyip ödemeyeceği sorunu kaleme aldı.

Tek meskeni olup evini kiraya veren emekli emlak vergisi öder mi?

Sıfır oranlı emlak vergisinden, geliri olmayan emekliler de faydalanabiliyor. Peki, emekliyseniz ve kiraya verdiğiniz tek eviniz için emlak vergisi ödeyecek misiniz? Tek meskeni olup evini kiraya veren emekli emlak vergisi öder mi?

Evini satanlar emlak vergisi öder mi?

Evin satıldığı sene emlak vergisini kim öder? Evini satanlar sattıkları yıl emlak vergisi öder mi? İşte emlak vergisi ile ilgili merak edilen soruların yanıtı bu haberde...

Evini kiraya veren emekli kendisi kirada oturuyorsa, emlak vergisi öder mi?

Şükrü Kızılot Hürriyet Gazetesi'ndeki bugünki köşesinde okuyucularından gelen vergi ve emlak ile ilgili soruları yanıtladı. Evini kiraya veren emekli kendisi kirada oturuyorsa, emlak vergisi öder mi?

Emlak vergisi taksitli ödenir mi?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahiplerinin her yıl devlete ödemekle yükümlü oldukları bir vergidir. Emlak vergisi taksitli ödenir mi? Kaç taksitte ödenir? sorularının cevabı haberimizin içinde yer alıyor.

Emlak vergisi muaflarının bildiri dilekçesi!

200 bin metrekareden daha büyük olmamak kaydıyla tek meskeni olan emekli, dul ve yetimler emlak vergisi muafiyetliğinden yararlanmaktadır. Emlak vergisi muaflarının bildiri dilekçesi haberimizde yer alıyor..

Ödenen emlak vergisi nasıl geri alınır?

Sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarına uyanlar yada sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarını bilmeyip te vergilerini ödeyenler ödemiş oldukları vergileri nasıl geri alabilirler? sorusunun cevabı haberimizin içinde yer alıyor..

Emlak vergisi cezası nedir?

Emlak vergisinden muaf olmayıp vergisini zamanında ödemeyen mükelleflere emlak vergisi cezası uygulanıyor. Peki emlak vergisi cezası nedir? Emlak cezası için bir indirim var mıdır? sorularının cevapları haberimizde..

Emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisinden muaf olmayanların ilgili belediyelere ödemesi gereken emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisi ödeme seçenekleri nedir? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız detaylı olarak haberimizin içinde bulabilirsiniz..

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi!

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi nasıl yapılır? Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesinde dikkat edilecek hususlar nelerdir, beyanname formunu nasıl doldurmalıyım? gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak vergisi oranları!

Emlak vergisi için devlete ödenmesi gereken vergi bedelleri emlak vergisi oranları üzerinden hesaplanıp belirleniyor. Peki emlak vergisi oranları neye göre değişiklik gösterir merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

emlak vergisi evini satanlar Haberi

emlak vergisi evini satanlar

Evini satanlar emlak vergisi öder mi?

Emlak vergisi kapsamında merak edilen hususlar arasında yeni satılan evin emlak vergisini kimin ödeyeceği, yeni ev sahibinin vergi mükellefiyetinin ne zaman başlayacağı gibi sorular bulunuyor.


Peki evini satanlar emlak vergisi öder mi? Evini satanlar emlak vergisi öder mi? Evi yeni satın alanların mükellefiyeti ne zaman başlayacak, diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


2014 yılında evini satanlar; o gayrimenkulü hangi ayda sattıkları dikkate alınmaksızın, sattıkları gayrimenkulün 2014 yılına ait emlak vergisinin tamamını ödemeleri gerekiyor.


2014 yılı içinde satılan gayrimenkul ile ilgili belediyeye bir dilekçe ile başvurarak, gayrimenkullerini sattıklarını bildirmeleri gerekiyor. Böylece sonraki senelerin vergi mükellefiyet kaydı silinmiş oluyor.


2014 emlak vergisi ödeme zamanları:

1. taksit zamanı: Mart, Nisan ve Mayıs ayları

2. taksit zamanı: Kasım ayı


2014 emlak vergisi ödeme yeri:

Emlak vergisi için ödemeler,...