21 / 12 / 2024

emlak vergisi kim ödemez

emlak vergisi kim ödemez

Gayrimenkul sahipleri her yıl emlak vergisi ödemekle yükümlü oluyor. Ancak belirlenen bazı özelliklere sahip gayrimenkul sahiplerinden söz konusu vergi talep edilmiyor. Buna göre emlak vergisi kimlere muaf?

2019 emlak vergisi 1. taksit ödemesi!

Bu yıl ödenecek emlak vergisinin 1. taksit ödeme dönemi yaklaşıyor. Vergi mükelleflerinin aklında bir sürü soru işareti bulunuyor. Peki, emlak vergisini kim öder? Emlak vergisi taksitleri ne zaman ödenir? Emlak vergisi ne kadar ödenecek?

Emlak vergisi sorgulama nasıl yapılır? 2017 vergisi nasıl ödenir?

Vergi takvimine göre emlak vergisi için ödeme dönemi 1 Mart'ta başladı. Peki, kim ne kadar vergi ödeyecek? Emlak vergisi sorgulama nasıl yapılır? 2017 vergisi nasıl ödenir?

2017 emlak vergisi hesaplama!

Emlak vergisi, 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince ödeniyor. Vergi için ödeme dönemi 1 Mart'ta başlayacak. Peki kim ne kadar vergi ödeyecek? İşte 2017 emlak vergisi hesaplama örneği..

Emlak vergisi kim tarafından tahsil edilir?

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince ödeniyor. Kanunen bu vergi tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Vergi, taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Peki, emlak vergisi kim tarafından tahsil edilir?

Arazi emlak vergisini kim öder?

Emlak vergisi, taşınmaz mallar için ödeniyor. Mesken ve işyerleri için bina vergisi; arsa ve araziler için ise arazi vergisi ödeniyor. Peki, arazi emlak vergisini kim öder? Mükellefiyet ne zaman başlar?

İşte emlak vergisi ödeyenler!

1319 sayılı kanun gereğince her sene, senede iki taksit halinde ödenebilen emlak vergisi mesken, işyeri, arsa ve araziler için veriliyor. Peki, emlak vergisini kim öder? İşte emlak vergisi ödeyenler..

Kooperatif üyeleri emlak vergisi öder mi?

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan taşınmaz mallar için ödeniyor. Verginin mükellefi taşınmaz malın sahibi oluyor. Peki, kooperatif üyeleri emlak vergisi öder mi? Emlak vergisini kim öder?

Daire satışında emlak vergisi!

1319 sayılı kanun gereğince tüm taşınmazlar için emlak vergisi ödeniyor. Verginin mükellefi taşınmaz malın sahibi oluyor. Peki, yıl içinde dairenin satışının yapıldığını düşünelim. Daire satışında emlak vergisini kim öder?

Tarla emlak vergisi ne kadar?

Emlak vergisi kanununa göre tarla sahipleri de emlak vergisi mükellefi oluyor. Peki, tarla hisseli ise ne olur? Hisseli tarla kim nasıl emlak vergisi mükellefi olur? Tarla emlak vergisi ne kadar?

2015'te kim ne kadar emlak vergisi ödeyecek?

Emlak vergisi Türkiye sınırları içerisinde yer alan taşınmaz mallar için ödeniyor. Peki, emlak vergisi için ödenecek tutar nasıl hesaplanır? 2015'te kim ne kadar emlak vergisi ödeyecek?

Emlak vergisi borcu kime ait?

Gayrimenkuller için ödenmesi gereken vergilerin başında emlak vergisi yer alıyor. Peki, gayrimenkulün el değiştirmesi halinde o senenin emlak vergisi borcu kime ait? Vergiyi kim öder?

Yeni aldığım evin emlak vergisi ne olacak?

Taşınmazların vergi dönemi dışında satılması halinde o seneye ait emlak vergisinin nasıl ve kim tarafından ödeneceği merak edilen hususlar arasında yer alıyor. Peki, yeni aldığım evin emlak vergisi ne olacak, diyorsanız işte yanıtı..

Hisseli dükkanın emlak vergisi!

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince ödeniyor. Vergi hesaplamalarında taşınmazın türüne göre belirlenen vergi oranları kullanılıyor. Peki, hisseli dükkanın emlak vergisi nasıl ve kim tarafından ödenir?

emlak vergisi kim ödemez Haberi

emlak vergisi kim ödemez

Emlak vergisi kimlere muaf?

Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Emlak vergisi 2013 yılı oranları yüzde 7.80 olarak belirlendi. Bu oran üzerinden gayrimenkul sahiplerinin emlak vergilerini ödemeleri gerekiyor.


İlk taksit ödemeleri için son gün 31 Mayıs olan emlak vergisinin 2. taksitleri için ödemeler ise 1 Kasım ile 2 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek.


Emlak vergisi kimlere muaf?

Emlak vergisini aşağıda belirtilen özelliklere sahip olduğunu kanıtlayan gayrimenkul sahipleri ödemiyor. Emlak vergisi muafiyeti için ilk koşul 200 metrekareyi geçmeyen tek meskene sahip olmak. Diğerleri ise şu şekilde sıralanıyor;


*SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı'ndan emekli olup başka geliri olmayanlar ile bunların dul ve yetimleri,

*Emekli olmayan, başka yerden de geliri olmayan işsizler ve ev hanımları, 

*Engelli vatandaşlarımız, 

*Şehitlerin dul ve yetimleri, 

*Gaziler.





Işıl Seren...