03 / 01 / 2025

emlak vergisi mükellefiyetinin bitmesi

emlak vergisi mükellefiyetinin bitmesi

Mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz mallar için 1319 sayılı Kanun gereğince emlak vergisi ödenmesi gerekiyor. Vergi, senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Peki, emlak vergisi mükellefiyeti ne zaman biter?

Emlak vergisi nereye ödenir 2022?

Emlak vergisi mükellefi olup daha önce ödeme yapmayan kimseler ödemeleirn nereye ve nasıl yapılacağını merak ediyor. Peki, emlak vergisi nereye ödenir 2022?

2022 emlak vergisi yüzde kaç arttı?

Emlak vergisi mükellefler ilk taksitlerini 1 Mart itibarıyla ödemeye başlayacaklar. Gayrimenkul sahipleri bu sene ne kadar vergi ödeyeceklerini merak ediyor. Peki, 2022 emlak vergisi yüzde kaç arttı?

Emlak vergisi 2022 1. taksit ne zaman?

Emlak vergisi mükellefleri için vergi ödeme dönemi yaklaşıyor. Peki, emlak vergisi 2022 1. taksit ne zaman? Vergi en son ne zaman ödenebilir?

Emlak vergisi ilk taksit ne zaman ödenir?

Emlak vergisi mükellefi olan vatandaşlar borcunu iki taksitte ödeyebiliyor. Peki, emlak vergisi ilk taksit ne zaman ödenir?

Geliri olmayan vatandaşlara emlak vergisi müjdesi!

Gayrimenkul sahipleri tarafından ödenen emlak vergisinden muaf olan milyonlarca vatandaş bulunuyor. Peki, emlak vergisinden kimler muaf? Emlak vergisi muafiyet şartları neler? İşte detaylar...

Emlak vergisi mükellefleri dikkat! İtiraz edebilirsiniz!

Emlak vergisi değerlerini belirleyen Takdir Komisyonu kararlarına itiraz edilebilir mi? İşte ayrıntılar...

Emlak vergisi yüzde 100 arttı!

Emlak vergisi mükellefleri vergi tutarlarındaki artış karşısında şaşırdı. Emlak vergisi tutarları her 4 senede bir kez takdir komisyonlarınca hesaplanan arsa metrekare birim değerleri (rayiç bedel) üzerinden belirleniyor. Kimi ilçelerde değerler yüzde 100’ün üzerinde arttı.

Milyonlarca emlak vergisi mükellefini ilgilendiriyor!

30 Nisan 2021'den (bu tarih dâhil) önce verilmesi gerektiği durumda, emlak vergisi bildirimini yapmayan ya da bildirim yaptığı durumda vergisi eksik tahakkuk eden mükelleflerden hangi şartlarda emlak vergileri kapsamındaki gecikme faizi, gecikme zammı ve vergi cezaları alınmayacak? İşte detaylar...

İnternetten emlak vergisi ödeme 2021!

Türkiye sınırlarında yer alan tüm gayrimenkuller için emlak vergisi ödeniyor. Emlak vergisi mükellefiyeti, taşınmaza sahip olunan yıl başlıyor ve elden çıkarılan zamana kadar sürüyor. 

Akdeniz Belediyesi’nden emlak vergisi uyarısı!

Mersin Akdeniz Belediyesi ,  7256 Sayılı Vergi Affı için son başvuru tarihinin 31 Ocak  olduğunu hatırlatarak emlak vergisi mükelleflerine çağrıda bulundu.

Beyoğlu Belediyesi'nden emlak vergisi için uyarı!

İstanbul Beyoğlu Belediyesi, yayınladığı yazılı açıklamada 7256 Sayılı Vergi Affı için son başvuru tarihinin 31 Aralık olduğunu hatırlatarak emlak vergisi mükelleflerine çağrıda bulundu.

Yüreğir Belediyesi'nden emlak vergisi için uyarı!

Adana Yüreğir Belediyesi yayınladığı yazılı açıklamada 7256 Sayılı Vergi Affı için son başvuru tarihinin 31 Aralık olduğunu hatırlatarak emlak vergisi mükelleflerine çağrıda bulundu.

Kocasinan Belediyesi'nden emlak vergisi uyarısı!

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar,  7256 Sayılı Vergi Affı için son başvuru tarihinin 31 Aralık olduğunu hatırlatarak emlak vergisi mükelleflerine çağrıda bulundu.

emlak vergisi mükellefiyetinin bitmesi Haberi

emlak vergisi mükellefiyetinin bitmesi

Emlak vergisi mükellefiyeti ne zaman biter?

Mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz mallar için 1319 sayılı Kanun gereğince emlak vergisi ödenmesi gerekiyor. Vergi, senede iki eşit taksit halinde ödeniyor.


Bina veya arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler vergiyi öder. 


Bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükelleftirler. Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumludurlar.


Bina vergisi mükellefiyeti; 

a) 33 üncü maddenin (1) ilâ (7) numaralı fıkralarında yazılı vergi değerini tadil eden sebeplerin doğması halinde bu değişikliklerin vuku bulduğu, aynı maddenin (8) numaralı fıkrasında yazılı halde ise bu duruma bağlı olarak takdir işleminin yapıldığı tarihi, 


b) Dört yılda bir yapılan takdir işlemlerinde takdir işleminin yapıldığı tarihi, 


c) Muafiyetin sukut ettiği tarihi,...