29 / 04 / 2024

emlak vergisi ödemeyen kurumlar

emlak vergisi ödemeyen kurumlar

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm bina ve araziler vergiye tabi tutuluyor. Ancak kanun gereğince vergiyi ödemeyen bazı kişi ve kurumlar bulunuyor. İşte emlak vergisi ödemeyenler..

Gayrimenkulü olan herkesi ilgilendiriyor! Emlak vergisi ikinci taksit ödeme tarihi resmen belli oldu! Ödemeyen yandı...

Gayrimenkul sahibi olanlar, 319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu’na göre emlak vergisi ödemek zorunda. Peki, 2023 emlak vergisi ödemeleri ne zaman yapılacak? İşte 2023 emlak vergisi ödeme takvimi...

Emlak vergisi ödemeleri için son gün bugün! Ödemeyen tapu sahibine büyük ceza!

Emlak vergisi ödemeleri için son gün bugün... Emlak vergisini ödemeyen tapu sahibine büyük ceza...

Esenler Belediyesi emlak vergisi borçlularını ilanla duyurdu!

Esenler Belediyesi, 2014 Emlak Vergisi ve Çevre Temizlik Vergisi'ni ödemeyen vatandaşları gazeteye verdiği ilanla duyurdu. İlanda 2 bin kişiye yakın isim yer aldı.

Üstüne ev olup eşi konut alanlar emlak vergisi ödeyecek mi?

Sözcü Gazetesi yazarı Sezgin Özcan tek konutu olup emlak vergisi ödemeyen vatandaşların eşlerinin bir konut edinmesi durumunda vergi durumlarının ne olacağını açıkladı.

Emlak vergisi 2. taksiti için son 5 gün!

Gayrimenkul sahiplerinden hala emlak vergisini ödemeyen kimselerin 30 Kasım tarihine kadar ödemelerini gerçekleştirmeleri gerekiyor. Buna göre, emlak vergisi 2. taksiti için son 5 gün kaldı..

İşte emlak vergisi ödemeyenler!

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm bina ve araziler vergiye tabi tutuluyor. Ancak kanun gereğince vergiyi ödemeyen bazı kişi ve kurumlar bulunuyor. İşte emlak vergisi ödemeyenler..

Emlak vergisi yapılandırma son başvuru günü yarın!

Vergi borcunu ödemeyen mükellefler, borçlarını 6552 sayılı Torba yasa ile yapılandırabiliyor. Aftan yararlanmak isteyen mükelleflerin belediyeye başvurmaları gerekiyor. Emlak vergisi yapılandırma son başvuru günü yarın...

Emlak vergisi yapılandırma başvuruları için son 2 gün!

Taşınmaz mallar için ödenmesi gereken emlak vergisi borcunu ödemeyen mükellefler, 6552 sayılı Torba Yasa ile borçlarını yapılandırabiliyor. Emlak vergisi yapılandırma başvuruları için son 2 gün bulunuyor..

Emlak vergisi yapılandırma için son 6 gün!

Emlak vergisi borcunu ödemeyen ve faizi biriken mükellefler ise Torba Yasası ile yapılandırma hakkından faydalanabiliyor. Başvuruların 31 Aralık 2014 tarihine kadar yapılması gerekiyor. Emlak vergisi yapılandırma için son 6 gün...

Emlak vergisi taksitlendirme başvuruları 2014!

Emlak vergi borcunu ödemeyen kimseler, 6552 sayılı torba yasa ile vergiyi taksitlendirilebiliyor. Vergi yapılandırma başvuruları 31 Aralık'a kadar uzatıldı. İşte emlak vergisi taksitlendirme başvuruları 2014...

Emlak vergisi yapılandırmak için ne gerekli?

Vergi borcunu ödemeyen vergi mükellefleri için 6552 sayılı Torba Yasa yayımlandı. Yasa ile emlak vergisi yapılandırılabiliyor. Peki, emlak vergisi yapılandırmak için ne gerekli? Vergi nasıl yapılandırılır?

Emlak vergisi borç yapılandırması nasıl yapılır?

Vergi taksitlerini ödemeyen vergi mükelleflerine Eylül 2014 tarihinde Torba Yasası ile af getirildi. Peki, Emlak vergisi borç yapılandırması nasıl yapılır? İşte emlak vergisi yapılandırma şartları..

2014 emlak vergisi affı ne zaman?

Emlak vergisini zamanında ödemeyen veya eksik ödeme yapan mükelleflere gecikme cezası uygulanıyor. Ancak kanunlarla vergi hakkında af çıkabiliyor. Peki, 2014 emlak vergisi affı ne zaman?

emlak vergisi ödemeyen kurumlar Haberi

emlak vergisi ödemeyen kurumlar

İşte emlak vergisi ödemeyenler!

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm bina ve araziler vergiye tabi tutuluyor. Ancak kanun gereğince vergiyi ödemeyen bazı kişi ve kurumlar bulunuyor.


Örneğin kanunun 8. maddesi gereğince geliri olmayan ve tek meskeni olan kimseler bu ev için emlak vergisi ödemelerinden muaf tutuluyor. Ancak muafiyet için evin 200 metrekareden büyük olmaması ve bunun yanı sıra yazlık gibi bir meskenin daha bulunmaması gerekiyor.


Peki, emlak vergidi ödemeyen diğer kişi ve kurumlar nelerdir? İşte emlak vergisi ödemeyenler şu şekilde sıralanıyor:


Emlak vergisi daimi muaflıklar 

(2536 sayılı Kanunun 1 inci maddesiyle değişen fıkra) Aşağıda yazılı binalar, kiraya verilmemek (5228 sayılı Kanunun 59/14 maddesiyle değişen ibare, Yürürlük:31.07.2004) (24.11.1994 tarihli ve 4046 sayılı Kanun kapsamında yapılan işletme hakkı devirleri hariç) şartıyla Bina Vergisinden daimi olarak muaftır....