25 / 11 / 2024

emlak vergisi ödenmeme cezası

emlak vergisi ödenmeme cezası

Taşınmaz mal sahipleri tarafından ödenmesi gereken emlak vergisi borcu senede iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. Peki, emlak vergisi zamanında ödenmezse ne olur? İşte emlak vergisi cezası..

Mirasçıya kalan ev için emlak vergisi ödemek zorunda mı?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahiplerinin belirli dönemlerde ödemesi gereken bir vergi türüdür. Bu verginin mirasçılara kaldığında ödenip ödenmeme durumu merak ediliyor. Peki mirasçılar bu vergi türünü ödemek zorunda mı? İşte ev için emlak vergisinin miras durumunda ödenme durumu...

Zeytinburnu'na emlak vergisi geliriyle 177 dönümlük dev park yapılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 500 bin metrekarelik dev park projesinden sonra Zeytinburnu Belediyesi de özellikle deniz kenarındaki lüks projelerden edilecek yüksek emlak vergisi geliriyle ilçe merkezine 177 dönümlük dev park yapacak...

Emlak vergisi 2.taksit ödeme süresi!

Emlak vergisi mükellefleri, vergi borcunu iki eşit taksit halinde ödeyebiliyor. İşte birinci taksitlerini en son 31 Mayıs'ta ödeyen mükellefler için emlak vergisi 2.taksit ödeme süresi...

Emlak vergisi ikinci taksiti ne zaman?

Gayrimenkul sahibi olan ve emlak vergisi ödemelerinden muaf tutulmayanlar için emlak vergisi iki taksit halinde yapılıyor. Buna göre emlak vergisi ikinci taksiti ne zaman ödenecek?

Emlak vergisi borcu nedir?

Emlak vergisi, her yıl taşınmazlar adına devlete ödenen bir vergidir. Söz konusu vergiden muaf olmayanlar bu vergiyi ödemekle yükümlüdürler. Peki emlak vergisi borcu nedir? Nasıl oluşur? sorularının cevapları haberimizde yer alıyor

Emlak vergisi hesaplama yöntemi!

Emlak vergisi taşınmaz gayrimenkul sahiplerinin her yıl belli bir orana devlete ödemekle yükümlü oldukları bir vergidir. Emlak vergisi hesaplama yöntemi haberimizin devamında yer alıyor..

Emlak vergisi taksitli ödenir mi?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahiplerinin her yıl devlete ödemekle yükümlü oldukları bir vergidir. Emlak vergisi taksitli ödenir mi? Kaç taksitte ödenir? sorularının cevabı haberimizin içinde yer alıyor.

Emlak vergisi muaflarının bildiri dilekçesi!

200 bin metrekareden daha büyük olmamak kaydıyla tek meskeni olan emekli, dul ve yetimler emlak vergisi muafiyetliğinden yararlanmaktadır. Emlak vergisi muaflarının bildiri dilekçesi haberimizde yer alıyor..

Ödenen emlak vergisi nasıl geri alınır?

Sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarına uyanlar yada sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarını bilmeyip te vergilerini ödeyenler ödemiş oldukları vergileri nasıl geri alabilirler? sorusunun cevabı haberimizin içinde yer alıyor..

Emlak vergisi cezası nedir?

Emlak vergisinden muaf olmayıp vergisini zamanında ödemeyen mükelleflere emlak vergisi cezası uygulanıyor. Peki emlak vergisi cezası nedir? Emlak cezası için bir indirim var mıdır? sorularının cevapları haberimizde..

Emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisinden muaf olmayanların ilgili belediyelere ödemesi gereken emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisi ödeme seçenekleri nedir? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız detaylı olarak haberimizin içinde bulabilirsiniz..

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi!

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi nasıl yapılır? Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesinde dikkat edilecek hususlar nelerdir, beyanname formunu nasıl doldurmalıyım? gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak vergisi oranları!

Emlak vergisi için devlete ödenmesi gereken vergi bedelleri emlak vergisi oranları üzerinden hesaplanıp belirleniyor. Peki emlak vergisi oranları neye göre değişiklik gösterir merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

emlak vergisi ödenmeme cezası Haberi

emlak vergisi ödenmeme cezası

Emlak vergisi zamanında ödenmezse ne olur?

Taşınmaz mal sahipleri tarafından ödenmesi gereken emlak vergisi borcu senede iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. 


İlk taksitlerinin Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödendiği emlak vergisi için ikinci taksitler ise Kasım ayı içerisinde ödenecek.


Emlak vergisi zamanında ödenmezse ne olur?

Emlak vergisini zamanında ödemeyen mükellef geciken taksit için her ay 6183 sayılı kanun hükümlerine göre tespit edilen oranda gecikme cezası ödemek zorunda kalıyor. Bu oran her yıl değişkenlik gösteriyor.


2014 yılında emlak vergisi ödemelerinde; ödemenin geciktiği her ay için yüzde 1.40 oranında “emlak vergisi gecikme faizi” alınıyor.


Emlak vergisi kapsamında olan borcunuzu cezaları ile birlikte öğrenmek için ilgili belediyeye başvuruda bulunabilirsiniz.


Emlak vergisi muafiyeti

Emlak vergisi muafiyeti kapsamında 200 metrekareyi geçmemek kaydıyla tek meskene sahip olma koşulu bulunuyor. Bu koşulu yerine getiren;


-...