09 / 05 / 2024

emlak vergisi tahakkuk zamanaşımı

emlak vergisi tahakkuk zamanaşımı

Emlak vergisi zaman aşımı ile ilgili yasal esaslar Emlak Vergisi Kanununun 40. maddesinde açıklanıyor. Zaman aşımı bildirim dışı bırakıldığının idarece öğrenildiği tarihi takip eden yılın başından itibaren başlıyor...

Milyonlarca emlak vergisi mükellefini ilgilendiriyor!

30 Nisan 2021'den (bu tarih dâhil) önce verilmesi gerektiği durumda, emlak vergisi bildirimini yapmayan ya da bildirim yaptığı durumda vergisi eksik tahakkuk eden mükelleflerden hangi şartlarda emlak vergileri kapsamındaki gecikme faizi, gecikme zammı ve vergi cezaları alınmayacak? İşte detaylar...

Sıfır oranlı emlak vergisi kimler için?

Emlak Vergisi, ülkemizde yaklaşık 26 milyon insanı ilgilendiren belediyeler tarafından tarh, tahakkuk ve tahsili yapılan bir servet vergisidir.

İşte Türkiye'nin 2015 emlak vergisi rekortmenleri!

Türkiye'nin vergi rekortmeni 2015 yılı için 45 milyon 157 bin 918 lira vergi tahakkuk ettirilen Semahat Sevim Arsel oldu. Peki kimler ne kadar emlak vergisi ödeyerek listeye adını yazdırdı? İşte Türkiye'nin 2015 emlak vergisi rekortmenleri...

Emlak vergisi beyan esası!

Emlak vergisi kanunu beyan esası kapsamında yer alan hükümlere göre, emlak vergileri, vergi yükümlülerinin yazılı beyanname vermesi ile tarh ve tahakkuk ettiriliyor. İşte kanun maddeleri...

Emlak vergisi borcu nedir?

Emlak vergisi, her yıl taşınmazlar adına devlete ödenen bir vergidir. Söz konusu vergiden muaf olmayanlar bu vergiyi ödemekle yükümlüdürler. Peki emlak vergisi borcu nedir? Nasıl oluşur? sorularının cevapları haberimizde yer alıyor

Emlak vergisi hesaplama yöntemi!

Emlak vergisi taşınmaz gayrimenkul sahiplerinin her yıl belli bir orana devlete ödemekle yükümlü oldukları bir vergidir. Emlak vergisi hesaplama yöntemi haberimizin devamında yer alıyor..

Emlak vergisi taksitli ödenir mi?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahiplerinin her yıl devlete ödemekle yükümlü oldukları bir vergidir. Emlak vergisi taksitli ödenir mi? Kaç taksitte ödenir? sorularının cevabı haberimizin içinde yer alıyor.

Emlak vergisi muaflarının bildiri dilekçesi!

200 bin metrekareden daha büyük olmamak kaydıyla tek meskeni olan emekli, dul ve yetimler emlak vergisi muafiyetliğinden yararlanmaktadır. Emlak vergisi muaflarının bildiri dilekçesi haberimizde yer alıyor..

Ödenen emlak vergisi nasıl geri alınır?

Sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarına uyanlar yada sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarını bilmeyip te vergilerini ödeyenler ödemiş oldukları vergileri nasıl geri alabilirler? sorusunun cevabı haberimizin içinde yer alıyor..

Emlak vergisi cezası nedir?

Emlak vergisinden muaf olmayıp vergisini zamanında ödemeyen mükelleflere emlak vergisi cezası uygulanıyor. Peki emlak vergisi cezası nedir? Emlak cezası için bir indirim var mıdır? sorularının cevapları haberimizde..

Emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisinden muaf olmayanların ilgili belediyelere ödemesi gereken emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisi ödeme seçenekleri nedir? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız detaylı olarak haberimizin içinde bulabilirsiniz..

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi!

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi nasıl yapılır? Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesinde dikkat edilecek hususlar nelerdir, beyanname formunu nasıl doldurmalıyım? gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak vergisi oranları!

Emlak vergisi için devlete ödenmesi gereken vergi bedelleri emlak vergisi oranları üzerinden hesaplanıp belirleniyor. Peki emlak vergisi oranları neye göre değişiklik gösterir merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

emlak vergisi tahakkuk zamanaşımı Haberi

emlak vergisi tahakkuk zamanaşımı

Emlak vergisi zaman aşımı!

Emlak Vergisi Kanununun 40. maddesi gereğince, bildirim dışı kalan bina ve arazinin vergi ve cezalarında zaman aşımı, bu bina ve arazinin bildirim dışı bırakıldığının idarece öğrenildiği tarihi takip eden yılın başından itibaren başlıyor.


Burada da Veraset ve İntikal Vergisindeki duruma benzer bir durum söz konusu olup, zaman aşımı süresinin başlaması idarenin öğrenmesine bağlanıyor.


Emlak Vergisi Kanunu

Madde 40  

Bina ve Arazi Vergilerinde Zamanaşımı Süresinin Başlangıcı 

(2350 sayılı Kanunun 11'inci maddesiyle değişen madde) (4751 sayılı Kanunun 6/B maddesiyle değişen ibare Yürürlük: 9.4.2002) Bildirim dışı(*) kalan bina ve arazinin vergi ve cezalarında zamanaşımı, bu bina ve arazinin (4751 sayılı Kanunun 6/B maddesiyle değişen ibare Yürürlük: 9.4.2002) bildirim dışı bırakıldığının(**) idarece öğrenildiği tarihi takip eden yılın başından itibaren başlar.


(*) (Değişmeden önceki ibare) Beyan...