26 / 12 / 2024

Emlak vergisi takdir

Emlak vergisi takdir

Emlak vergisi takdiri için hangi hususlar dikkate alınıyor? Emlak vergisi takdir komisyonları hangi özellikleri takdire alıyor?Gibi emlak vergisi takdiri ile ilgili sorularınızın yanıtı ve detayları haberimizde...

Emlak vergisi mükellefleri dikkat! İtiraz edebilirsiniz!

Emlak vergisi değerlerini belirleyen Takdir Komisyonu kararlarına itiraz edilebilir mi? İşte ayrıntılar...

Emlak vergisi için kimler dava açabilir?

Emlak vergisi, her 4 senede bir takdir edilen arsa ve arazi metrekare birim değerleri baz alınarak belirleniyor. Takip eden senelerde ödenecek vergi, yeniden değerleme oranının yarısı kadar yükseltiliyor. Peki emlak vergisi için dava açılabilir mi? Emlak vergisi için kimler dava açabilir?

Emlak vergisi yüzde 100 arttı!

Emlak vergisi mükellefleri vergi tutarlarındaki artış karşısında şaşırdı. Emlak vergisi tutarları her 4 senede bir kez takdir komisyonlarınca hesaplanan arsa metrekare birim değerleri (rayiç bedel) üzerinden belirleniyor. Kimi ilçelerde değerler yüzde 100’ün üzerinde arttı.

Emlak vergisi ödeme 2020!

2019 yılında kullanılacak emlak vergi değerleri İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı Takdir Komisyonları tarafından belirlendi ve Resmi Gazete'de yayınlandı. Peki emlak vergisi nasıl ödenir? İşte emlak vergisi ödeme 2020...

Emlak vergisi 2018 artış oranları!

Emlak Vergisi Kanunu gereğince emlak vergisi değerleri, Takdir Komisyonu tarafından yeniden belirlendi. İşte emlak vergisi 2018 artış oranları..

Emlak vergisi takdir komisyonu kararına itiraz süresi!

Takdir komisyonlarının kararlarına karşı hakkı zarar gören tüm vatandaşlar yargı yoluna başvurabiliyor. Peki, emlak vergisi takdir komisyonu kararına itiraz süresi kaç gündür?

THD'den emlak vergisi uyarısı!

Tüketici Hakları Derneği, belediyelerin emlak vergisi takdir komisyonları tarafından belirlenen emlak vergisi ile ilgili açıklama yaptı. THD, vatandaşların 7 Eylül 2017'ye kadar itiraz davası açabilecekleri bildirildi.

Emlak vergisi artış oranı 2015!

1319 sayılı kanun gereğince taşınmaz mallar için her sene emlak vergisi ödeniyor. Emlak vergisi hesaplamalarında kullanılan emlak vergi değerleri, takdir komisyonlarınca belirleniyor. İşte emlak vergisi artış oranı 2015..

2015 yılı emlak vergisi yeniden değerleme oranı!

Emlak Vergisine konu arsa ve arazi metrekare birim değerleri il ve ilçelerde oluşturulan takdir komisyonlarınca her dört yılda bir yeniden takdir ediliyor. İşte 2015 yılı emlak vergisi yeniden değerleme oranı..

Emlak vergisi takdir komisyonu kimlerden oluşur?

Emlak vergisi için arsa ve arazilere ait asgari ölçüde birim değerlerinin tespiti 213 sayılı Kanun gereğince kurulan takdir komisyonlarınca yapılıyor. Peki, emlak vergisi takdir komisyonu kimlerden oluşur?

Emlak vergisi takdir komisyonu kararına itiraz!

Emlak Vergisine konu arsa ve arazi metrekare birim değerleri il ve ilçelerde oluşturulan takdir komisyonlarınca her dört yılda bir yeniden takdir ediliyor. Peki, emlak vergisi takdir komisyonu kararına itiraz edilir mi?

Emlak vergisi takdir komisyonu nedir?

Emlak vergisi değerleri, dört yılda bir yapılan takdir işlemleri ile yeniden belirleniyor. Takdir işleri, Emlak vergisi takdir komisyonu tarafından yapılıyor.Peki, komisyon nasıl oluşturulur?

İstanbul emlak vergisi 2014 arsa m2 değerleri!

Emlak vergi değerinin hesabında esas alınan "arsa ve arazilere ait asgari ölçüde metrekare birim değerleri" takdir komisyonlarınca belirleniyor. İşte 2014 yılı İstanbul emlak vergisi 2014 arsa m2 değerleri...

Emlak vergisi takdir Haberi

Emlak vergisi takdir

Emlak vergisi takdiri!

Emlak vergisi takdiri hususunda hangi durumların göz önünde bulundurulduğuna ilişkin hükümler Emlak Vergisine Matrah Olacak Vergi Değerinin Takdirine İlişkin Tüzükte yer alıyor.


Söz konusu hükümler 15 Mart 1972 tarihinde 14129 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan tüzüğün 7. maddesinde şu şekilde sıralanıyor;


Takdirde esas:

Madde 7 – 

Binaların vergi değeri; kullanılış tarzı, inşaatın nevi ve sınıfına göre takdir olunur. Vergi değerinin takdirinde, ayrıca, binaların aşağıdaki özellikleri de göz önünde bulundurulur:


1 - İşyerleri ve meskün yerler ile park, bahçe, okul gibi tesislere uzaklık ve yakınlığı ve ulaştırma durumu, 

2 - Bulunduğu meydan, sahil, cadde ve sokak itibariyle mevkii,

3 - Su, elektrik, havagazı ve kanalizasyon gibi belediye hizmetlerinin mevcut olup olmadığı,

4 - Büyüklüğü, kat sayısı, oda, hol, banyo gibi iç bölümlerinin sayısı, 

5 - İç bölümleri yönünden...