03 / 01 / 2025

emlak vergisi taksitlerinin geç ödenmesi

emlak vergisi taksitlerinin geç ödenmesi

1319 sayılı kanun hükümlerine göre Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için emlak vergisinin ödenmesi gerekiyor. İki eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergisi geç ödenirse ne olur?

Kayseri Melikgazi Belediyesi'nden emlak vergisi uyarısı!

Melikgazi Belediye Başkan  Memduh Büyükkılıç, Emlak vergisi 2'nci taksitlerinin 1 Kasım ile 30 Kasım 2018 tarihleri arasında yatırılması gerektiğiniz söyledi.

Melikgazi'de emlak vergisi uyarısı yapıldı!

Emlak Vergisi ikinci taksitlerinin 1 ile 30 Kasım 2015 tarihleri arasında yatırılacağını hatırlatan Melikgazi Belediye Başkan Memduh Büyükkılıç 1 Ocak ile 31 Mayıs tarihleri arasında yatırılması gereken emlak vergisi birinci taksitlerini yatıran mükelleflere de teşekkür etti.

İzmit Belediyesi’nden emlak vergisi uyarısı!

İzmit Belediyesi’nden yapılan açıklamada, 2015 yılına ait Emlak Vergisi ve işyerlerine ait Çevre Temizlik vergilerinin ikinci taksitlerinin son ödeme tarihinin 30 Kasım Pazartesi günü sona ereceği bildirildi.

Kredi kartıyla emlak vergisi ödenir mi?

2014 yılı vergilerinin ilk taksitlerinin ödeneceği emlak vergisi için son ödeme günü 31 Mayıs 2014. Peki emlak vergisi nasıl ödenir? Kredi kartıyla emlak vergisi ödenir mi?

Emlak vergisi borcu nedir?

Emlak vergisi, her yıl taşınmazlar adına devlete ödenen bir vergidir. Söz konusu vergiden muaf olmayanlar bu vergiyi ödemekle yükümlüdürler. Peki emlak vergisi borcu nedir? Nasıl oluşur? sorularının cevapları haberimizde yer alıyor

Emlak vergisi hesaplama yöntemi!

Emlak vergisi taşınmaz gayrimenkul sahiplerinin her yıl belli bir orana devlete ödemekle yükümlü oldukları bir vergidir. Emlak vergisi hesaplama yöntemi haberimizin devamında yer alıyor..

Emlak vergisi taksitli ödenir mi?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahiplerinin her yıl devlete ödemekle yükümlü oldukları bir vergidir. Emlak vergisi taksitli ödenir mi? Kaç taksitte ödenir? sorularının cevabı haberimizin içinde yer alıyor.

Emlak vergisi muaflarının bildiri dilekçesi!

200 bin metrekareden daha büyük olmamak kaydıyla tek meskeni olan emekli, dul ve yetimler emlak vergisi muafiyetliğinden yararlanmaktadır. Emlak vergisi muaflarının bildiri dilekçesi haberimizde yer alıyor..

Ödenen emlak vergisi nasıl geri alınır?

Sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarına uyanlar yada sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarını bilmeyip te vergilerini ödeyenler ödemiş oldukları vergileri nasıl geri alabilirler? sorusunun cevabı haberimizin içinde yer alıyor..

Emlak vergisi cezası nedir?

Emlak vergisinden muaf olmayıp vergisini zamanında ödemeyen mükelleflere emlak vergisi cezası uygulanıyor. Peki emlak vergisi cezası nedir? Emlak cezası için bir indirim var mıdır? sorularının cevapları haberimizde..

Emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisinden muaf olmayanların ilgili belediyelere ödemesi gereken emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisi ödeme seçenekleri nedir? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız detaylı olarak haberimizin içinde bulabilirsiniz..

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi!

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi nasıl yapılır? Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesinde dikkat edilecek hususlar nelerdir, beyanname formunu nasıl doldurmalıyım? gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak vergisi oranları!

Emlak vergisi için devlete ödenmesi gereken vergi bedelleri emlak vergisi oranları üzerinden hesaplanıp belirleniyor. Peki emlak vergisi oranları neye göre değişiklik gösterir merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

emlak vergisi taksitlerinin geç ödenmesi Haberi

emlak vergisi taksitlerinin geç ödenmesi

Emlak vergisi geç ödenirse ne olur?

1319 sayılı kanun hükümlerine göre Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için emlak vergisinin ödenmesi gerekiyor. Vergi borcu, gayrimenkulün maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa binaya malik gibi tasarruf edenler tarafından ödeniyor.


Emlak vergisi her sene yılda iki eşit taksit halinde ödeniyor. Emlak vergisi 1. taksit dönemi; Mart, Nisan ve Mayıs ayları olup; Emlak vergisi 2. taksit dönemi ise Kasım ayı olarak belirleniyor.


Vergi mükelleflerinin vergi borcunu bu dönem içerisinde ödemeleri gerekiyor. Peki, emlak vergisi geç ödenirse ne olur?


Emlak vergisini taksitlerinin zamanında ödenmemesi durumunda her ay için %1.4 oranında gecikme zammı alınıyor.


Vergi ödemeleri taşınmazın bağlı olduğu belediyeye yapılıyor. Taşınmaz malların bir başka şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya...