03 / 05 / 2024

Emlak vergisi yönetmeliği

Emlak vergisi yönetmeliği

Emlak vergisi değeri bulunmayan taşınmaz malların kıymetinin takdiri hakkında yönetmelik, 28 Ekim 1987 tarihinde 19618 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelik kapsamında yer alan hükümler....

Milli Emlak Denetmenliği Yönetmeliği!

Milli Emlak Denetmenliği Yönetmeliği bugünkü 31621 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Milli Emlak Uzmanlığı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Milli Emlak Uzmanlığı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünk, 31542 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Emlak vergisi beyannamesi örneği 2021!

Yeni satın alınan gayrimenkulün emlak vergisi sorumluluğu bir sonraki sene başlıyor. Ancak satın alımın yapıldığı yılının sonuna kadar ise emlak vergisi için beyanname verilmesi gerekiyor. İşte emlak vergisi beyannamesi örneği 2021...

Emlak danışmanlarından Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği'nin iptali için dava!

14 Ekim 2020'de yürürlüğe giren Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği emlak sektöründe yeni bir döneme girildi. Söz konusu yönetmelikle ilgili mağduriyet yaşadıklarını dile getiren sektör temsilcileri yönetmeliğin iptali için dava açtı.

Emlakçılardan Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği'nde revizyon beklentisi!

Ticaret Bakanlığı'nca Resmi Gazete'de yayınlanan Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği ile emlak danışmanlara yetki belgesi uygulaması şartı getirildi. Yönetmelikte yaşanan bazı aksaklıklar nedeniyle sektörde faaliyet gösteren kişi ve kurumlar tarafından revizyon yapılması isteniyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mİlli Emlak Personelinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mİlli Emlak Personelinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği bugünkü 31128 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Vatandaşın emlak vergisi yükü hafifletilecek!

Tüm dünyayı hızla yayılan koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında emlak vergisi ödemelerini 1 yıl erteleyecek Emlak Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'de görüşülüyor.

Emlak Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Emlak Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi gereğince Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında vatandaşların emlak vergilerinin bir yıl ertelenmesi öngörülüyor.

Milli Emlak Uzmanlığı Yönetmeliği!

Milli Emlak Uzmanlığı Yönetmeliği bugünkü 31036 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Taşınmaz Ticaret Yönetmeliği emlakçılığa önemli katkı sağlayacak!

Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Bahattin Akyüz, Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği hakkında değerlendirmelerde bulundu. Akyüz; “Kent olarak ilk biz harekete geçtik ve emlakçılara son sistem eğitim verdik. Başarı oranımız yüzde 95 düzeyinde” dedi...

Emlak vergisi beyannamesi örneği 2020!

2019 yılı içerisinde satın alınan gayrimenkulün emlak vergisi sorumluluğu önümüzdeki yıl başlayacak. Ancak satın alımın yapıldığı yılının sonuna kadar ise emlak vergisi için beyanname verilmesi gerekiyor. İşte emlak vergisi beyannamesi örneği 2020...

Emlak vergisi 1. taksiti için son 9 gün!

Türkiye sınırları içinde yer alan gayrimenkullerin 1319 sayılı Kanun hükümlerine tabi olduğu emlak vergisi, yıl içinde 2 eşit taksit halinde ödeniyor. 1. taksit ödemeleri için son 9 gün kaldı...

Emlak Vergisi Kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi verildi!

Tahsil edilen emlak vergisi tutarının yüzde onunun, tahsilatın yapıldığı mahalle muhtarlığına ödenek olarak aktarılmasını amaçlayan Emlak Vergisi Kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi verildi..

Emlak vergisi yönetmeliği Haberi

Emlak vergisi yönetmeliği

EMLAK VERGİSİ DEĞERİ BULUNMAYAN TAŞINMAZ MALLARIN KIYMETİNİN TAKDİRİ HAKKINDA YÖNETMELİK

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç ve Dayanak

Amaç

Madde 1 - Bu Yönetmeliğin amacı, kadastrosu yapılan çalışma alanları içerisindeki taşınmaz mallardan, son beyan dönemine ait emlak vergi değeri olmayanların, 3402 sayılı Kadastro Kanununun 36 ncı maddesi uyarınca alınacak kadastro harcı ve yargılama giderlerine esas olmak üzere değer takdir etmek usul ve esaslarını belirlemektedir.


Dayanak

Madde 2 - Bu Yönetmelik, 3402 sayılı Kadastro Kanununun 47/H maddesi hükmü gereğince düzenlenmiştir.

İKİNCİ BÖLÜM

Genel Hükümler

Kadastro teknisyenlerince yapılacak işlem

Madde 3 - Kadastro çalışma alanlarındaki taşınmaz malların tespiti sırasında, ilgililerince belediyelere verilen beyannamelerdeki, köy beyan defterlerindeki veya ilgililerince ibraz edilecek (belediye ya da köy muhtarlarınca tasdikli) belgelerdeki yazılı miktarlar, kadastro harcı ve yargılama giderlerine matrah olmak üzere kadastro tutanağının ilgili sütununa teknisyenlerce işlenir.


İlgililerince son...