29 / 04 / 2024

Emlak Yasası tüketici mağduriyetini önler mi

Emlak Yasası tüketici mağduriyetini önler mi

ERA Gayrimenkul Koordinatörü Mustafa Baygan, "Yasayla birlikte gayrimenkul danışmanlığını sadece uzmanlar yapacak, tüketici mağdur olmayacak ve devletin vergi gelirleri artacak" dedi.

Gökhan Taş: Emlak Yasası çıkarılmalı!

Coldwell Banker Türkiye Başkanı Gökhan Taş, Gaziantep'te 7- 9 milyar dolar olan Türkiye'deki 230 milyar dolar gayrimenkul piyasasının, fuhuş ve terör yuvalarından arındırılması için Emlak Yasası'nın çıkarılması gerektiğini söyledi.

Tüketici derneklerinden kampanya döneminde dolandırılmayın uyarısı!

Emlak Konut ve GYODER'in başlattığı konut seferberliğinin ardından tüketici dernekleri, vatandaşları "fırsatçı" firmalar konusunda uyarıyor.

Emlak Yasası hatalı düzenleniyor!

Eskidji Ankara Bölge Ortağı Köksal Ünal: “Emlak yasasında biraz hatalı gidiliyor. Piyasa tüketici, emlakçı, müteahhit, bankalar ve devlet ayaklarını kapsayacak şekilde düzenlenmeli“ şeklinde konuştu.

Emlak Yasası'yla tüketici mağduriyeti önlenecek!

Gelişmiş ülkelerde uzun yıllardan beri uygulanan Emlak Yasası'nın Türkiye'de de yürürlüğe girmesiyle yeni standartların geleceğini söyleyen ERA Gayrimenkul Koordinatörü Mustafa Baygan,Yasayla birlikte gayrimenkul danışmanlığını sadece uzmanlar yapacak'' d

Mustafa Baygan: Emlakta tüketici mağduriyeti sona eriyor!

ERA Gayrimenkul Koordinatörü Mustafa Baygan, gelişmiş ülkelerde uzun yıllardan beri uygulanan Emlak Yasası'nın Türkiye'de de yürürlüğe girmesiyle bugüne kadar olmayan standartların geleceğini söyledi.

Emlak Yasası'yla gayrimenkul danışmanlığını sadece uzmanlar yapacak!

ERA Gayrimenkul Koordinatörü Mustafa Baygan gelişmiş ülkelerde uzun yıllardan beri uygulanan Emlak Yasası'nın Türkiye'de de yürürlüğe girmesiyle yeni standartların geleceğini söyledi.

Emlak Yasası'yla tüketici mağduriyeti önlenecek!

ERA Gayrimenkul Koordinatörü Mustafa Baygan, "Yasayla birlikte gayrimenkul danışmanlığını sadece uzmanlar yapacak, tüketici mağdur olmayacak ve devletin vergi gelirleri artacak" dedi.

Emlak Yasası tüketici mağduriyetini bitirecek!

ERA Gayrimenkul Koordinatörü Mustafa Baygan, gelişmiş ülkelerde uzun yıllardan beri uygulanan Emlak Yasası’nın Türkiye’de de yürürlüğe girmesiyle birlikte bugüne kadar olmayan standartların geleceğini söyledi.

Yeni Tüketici Yasası'na göre, 30 ve üzeri konutlara bina tamamlama sigortası şart!

Konut sektörünün büyük bir kısmını oluşturan sat-yap yani ön ödemeli konutlar tüketici lehine yeni düzenlemeler yapıldı. 28 Mayıs'ta yürürlüğe giren Yeni Tüketici Yasası'nda belirtilen düzenlemeleri Resmi Gazete yayımlandı.

Tüketici Yasası'nın kritik yönetmelikleri devreye giriyor!

76 milyon vatandaşa yeni haklar getiren Tüketici Kanunu’nun uygulanmasına ilişkin tüm yol haritası netleşiyor. 28 Mayıs 2014’te yürürlüğe giren kanunun yönetmelikleri de büyük ölçüde tamamlandı.

Tüketici ödülleri nelerdir?

6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 60 ncı ve 84 üncü maddelerine dayanılarak hazırlanan tüketici ödülleri yönetmeliği gereğince tüketicilere belli zamanlarda belli durumlarda ödüller veriliyor. Peki, tüketici ödülleri nelerdir?

Tüketici Güven Endeksi yüzde 3 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliği ile yürütülen Tüketici Eğilim Anketi verilerinden hesaplanan Tüketici Güven Endeksi haziran ayı sonuçları açıklandı. Tüketici Güven Endeksi yüzde 3 azaldı...

Tüketici ödülleri yönetmeliği tam metni!

Tüketici ödülleri yönetmeliği, 27 Haziran 2014 tarihinde 29043 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik, tüketicinin korunması ile ilgili bilimsel çalışmaların teşvik edilmesi için verilecek ödüllere ilişkin esasları düzenliyor...

Emlak Yasası tüketici mağduriyetini önler mi Haberi

Emlak Yasası tüketici mağduriyetini önler mi

Gelişmiş ülkelerde uzun yıllardan beri uygulanan Emlak Yasası'nın Türkiye'de de yürürlüğe girmesiyle yeni standartların geleceğini söyleyen ERA Gayrimenkul Koordinatörü Mustafa Baygan, "Yasayla birlikte gayrimenkul danışmanlığını sadece uzmanlar yapacak, tüketici mağdur olmayacak ve devletin vergi gelirleri artacak" dedi. 


Baygan "Gayrimenkul danışmanı olmak için üniversitelerin dört yıllık ilgili bölümlerinden ve iki yıllık meslek yüksekokullarının 'emlak ve emlak yönetimi' programından mezuniyet şartı getirilecek" diye...