17 / 05 / 2024

Emlakçı belgeleri

Emlakçı belgeleri

Samsun emlakçılar Odası Başkanı Mevlüt Oral, Halk eğitim Merkezlerinden alınan emlakçı belgelerinin bir anlam ifade etmediğini söyledi. Oral, “Emlak Müşavirlik Yasası çıkmak üzere. Bununla ilgili Türkiye’de kurs açmayan tek oda biziz.'' dedi

Emlak vergisi muafiyeti Nisan 2024! Evi ve arsası olanlar dikkat! Bu belgeleri teslim edenler vergiden muaf oluyor!

Milyonlarca tapu sahibinin gündeminde yer alan emlak vergisi 2. taksit ödemeleri 31 Mayıs 2024 tarihi itibarıyla sona erecek. Peki emlak vergisinden kimler muaf olur? İşte emlak vergisi muafiyeti Nisan 2024...

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın 400 milyon TL'lik tertip ihraç belgesi!

Emlak Katılım Varlık Kiralama tarafından 400 milyon TL nominal tutarında kira sertifikası ihracı Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylanmış olup, onaylı Tertip İhraç Belgeleri yayınlandı. 

Emlakçılar dikkat! 2021'de değişiyor!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmeliğe göre, belgesiz işletmeler artık emlakçılık faaliyetinde bulunamayacak. 1 Ocak itibariyle kabuk değiştirecek olan yönetmelik kapsamında, artık portallar emlak işletmelerinin yetki belgeleri yoksa ilanlarını yayınlayamayacak ve üye yapamayacak.

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın 300 milyon TL'lik tertip ihraç belgesi!

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın azami 5 yıl vadeli, halka arz edilmeksizin nitelikli yatırımcılara satılmak üzere 5 adet ayrı ayrı 300 milyon TL nominal tutarlarda kira sertifikası ihraçları Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylandı. Onaylı Tertip İhraç Belgeleri yayınlandı. 

Emlak işletmelerinde yetki belgesi hareketliliği!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte yapılan düzenlemeler sonrasında emlak işletmelerinin sahip olması gereken yetki belgeleri onaylanıyor...

Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan emlakçı olamayacak!

Antalya'da meslek yeterlilik belgesi alanlara belgeleri gerçekleştirilen törenle verildi. Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan emlakçılık yapamayacak.

Kırklareli'de emlakçılara yetki belgeleri verildi!

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası tarafından gerçekleştirilen emlak danışmanlığı eğitim ve sınavı sona erdi. 5 sınavını başarı ile tamamlayan 4 kursiyere yetki belgeleri verildi.

MYK Emlak Danışmanı Belgeleri artık çift dilde!

Emlak işletmelerinde pazarlama ve satış personeli olarak çalıştırılan kişilerin alması gereken Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) mesleki yeterlilik belgeleri artık çift dilde veriliyor... 

Emlak işletmeleri entegrasyon istiyor!

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, ''Yetki belgeleri ile beraber emlak işletmelerinin entegrasyon ihtiyaçları karşılanmalı, gayrimenkul danışmanlığı yurtdışında olduğu gibi daha profesyonel bir kimlik kazanmalıdır'' dedi.

Taşınmaz Ticareti yetki belgeleri verilmeye başlandı!

05 Eylül tarihi itibarı ile Taşınmaz Ticareti Bilgi Sistemi üzerinden alınan başvurular sonrasında, emlak işletmelerine yetki belgeleri Ticaret İl Müdürlükleri tarafından verilmeye başlandı. 

Emlakçılar 5 Eylül'ü bekliyor!

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Özelmacıklı "Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik yürürlüğe girdiği tarihten itibaren üç ay içinde yani en geç 5 Eylül tarihinde emlak işletmeleri için Yetki Belgeleri verilmeye başlanılacak." dedi...

Mevlüt Oral: Emlakçı belgeleri bir anlam ifade etmiyor!

Samsun emlakçılar Odası Başkanı Mevlüt Oral, Halk eğitim Merkezlerinden alınan emlakçı belgelerinin bir anlam ifade etmediğini söyledi. Oral, “Emlak Müşavirlik Yasası çıkmak üzere. Bununla ilgili Türkiye’de kurs açmayan tek oda biziz.'' dedi

İngiltere emlak piyasasına kimler yatırım yapıyor?

Dünya liderleri ve büyük patronlar Panama'da vergi kaçırarak kazandıkları paraları İngiltere'ye yatırmışlar. Panama Belgeleri, paravan şirketler aracılığıyla kazanılan milyarlarca doların İngiltere Emlak Piyasası'na yatırıldığını gösteriyor.

Emlakçı belgeleri Haberi

Emlakçı belgeleri

Samsun emlakçılar Odası Başkanı Mevlüt Oral, halk eğitim merkezlerinden alınan ‘emlakçı’ belgelerinin bir anlam ifade etmediğini söyledi.



Kursu düzenleyen Atakum Halk Eğitim Müdürü Hasan Tanrısever ise bu belgeleri verirken kimseye ‘iş yeri açabilirsiniz’ demediklerini açıkladı.


Emlakçılar Odası Başkanı Oral, Halk Eğitim Merkezleri tarafından açılan ‘emlak danışmanlık kursları’nın bilgi edinmek dışında iş yeri açma konusunda yardımcı olamayacağını belirterek, kimsenin bu kurslara katılmamasını istedi.


Halk Eğitim Merkezi Müdürü Tanrısever de belgeleri verirken kimseye ‘iş yeri açabilirsin’ garantisi vermediklerinin altını çizdi.


Konu hakkında açıklamalarda bulunan Mevlüt Oral, “Emlak Müşavirlik Yasası çıkmak üzere. Bununla ilgili Türkiye’de kurs açmayan tek oda biziz. Çünkü bu kurslardan verilen sertifikalar, yasa çıktıktan sonra hiç bir geçerlilik kazanmayacak. Maalesef yine de böyle çalışmalar oluyor. Halk Eğitim Merkezleri kurs açıyorlar. Açabilirler, yasal olarak...