02 / 05 / 2024

emlakçı sertifikası

emlakçı sertifikası

İkinci el otomotiv piyasasının ardından, ikinci el konut piyasasını da düzenleyeceklerini ifade eden Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Komisyon oranları belirlenecek ve herkesin farklı komisyonla iş yapması önlenecek." dedi.

Emlak Katılım, yurt içi kira sertifikasındaki liderliğine devam ediyor!

Yurt içi piyasada yaptığı öncü ve inovatif kira sertifikası (sukuk) ihraçlarıyla sektörde lider konumunu sürdüren Emlak Katılım, katılım esaslı sermaye piyasalarının gelişimine ve sektörün sürdürülebilir büyümesine katkı vermeye devam ediyor.

Herkes emlakçılık yapabilir mi? Emlakçı olmak için ne yapmak gerekir?

Emlakçılık kanunun çıkmasıyla birlikte, emlakçı olma süreçleri ve şartları düzenlenmiştir. Peki artık herkes emlakçı olabilecek mi? Emlakçı olmak için üniversite okumuş olmak şart mı? Emlakçılık sertifikası nedir? İşte emlakçı olmak isteyenler için tüm cevaplar haberin devamında…

Emlakçılık belgesi nasıl alınır? Emlak yetki belgesi alma şartları nedir?

Emlak yetki belgesi, gayrimenkul danışmanlığı ya da emlakçılık yapmak isteyen herkeste olması gereken bir belge olarak karşımıza çıkıyor. Peki, emlakçılık sertifikası nasıl alınır? Emlak yetki belgesi alma şartları nelerdir? İşte tüm merak edilenler...

Emlak Konut GYO'dan 2 milyar TL'lik kira sertifikası ihracı!

Halk Varlık Kiralama tarafından yatırımcılara satılmak suretiyle ihraç edilecek, 2 milyar TL ihraç tavanı kapsamında, Emlak Konut GYO'nun fon kullanıcısı/kaynak kuruluş olduğu kira sertifikası ihracına ilişkin Kurulca onaylanmış 2. Tertip İhraç Belgesi yayınlandı.

Emlak Katılım Varlık Kiralama'dan 150 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı! 

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın 63 gün vadeli 150 milyon TL tutarında, yurtiçi kira sertifikası ihracının nitelikli yatırımcıya satışı tamamlandı. 

Emlak Katılım Varlık Kiralama'dan üç adet 300 milyon TL kira sertifikası ihracı!

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın üç adet 300 milyon TL nominal tutarında kira sertifikaları ihracı için SPK'ya yapılan başvuru onaylandı. 

Emlak Katılım Varlık Kiralama 180 milyon TL kira sertifikası sattı!

Emlak Katılım Varlık Kiralama, 41 gün vadeli, 180 milyon TL tutarında, yurtiçi kira sertifikası ihracının nitelikli yatırımcıya satışını tamamladı. 

Emlak Konut GYO 13.Tertip İhraç Belgesi!

Halk Varlık Kiralama tarafından 2 milyar TL ihraç tavanı kapsamında, Emlak Konut GYO'nun fon kullanıcısı/kaynak kuruluş olduğu kira sertifikası ihracı onaylanmış 13. Tertip İhraç Belgesi yayınlandı. 

Emlak Katılım Varlık Kiralama 161 milyon TL kira sertifikası sattı!

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın TRDEVKS52217 ISIN kodlu, 381 gün vadeli, 161 milyon TL tutarında yurtiçi kira sertifikası ihracının nitelikli yatırımcıya satışı tamamlandı.

Emlak Katılım Varlık Kiralama 140 milyon TL kira sertifikası sattı!

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın TRDEVKS621B2 ISIN kodlu, 47 gün vadeli, 140 milyon TL tutarında yurtiçi kira sertifikası ihracının nitelikli yatırımcıya satışı tamamlandı.

Emlak Katılım Varlık Kiralama'dan 100 milyon TL'lik kira sertifikası itfası!

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın ihraç ettiği TRDEVKS42127 ISIN kodlu, 45 gün vadeli, 100 milyon TL tutarında, kira sertifikasının itfası tamam...

Emlak Katılım Varlık Kiralama 300 milyon TL kira sertifikası sattı!

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın TRDEVKS621A4 ISIN kodlu, 48 gün vadeli, 300 milyon TL tutarında kira sertifikası ihracının nitelikli yatırımcıya satışı tamam...

Emlak Katılık Varlık Kiralama'nın kira sertifikası ihracına onay!

Emlak Katılık Varlık Kiralama yatırımcıya satılmak üzere bir adet 100 milyon TL, iki adet 200 milyon TL, üç adet 300 milyon TL ve bir adet 400 milyon TL nominal tutarında kira sertifikaları ihracı için SPK başvurusu yaptı.

emlakçı sertifikası Haberi

emlakçı sertifikası

Anadolu Ajansı'nın (AA) muhabirlerinden Deniz Çiçek'in haberine göre; İkinci el konut satışına ilişkin piyasada düzensizlik ve başıboşluk olduğunu belirten Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Komisyon oranları belirlenecek ve herkesin farklı komisyonla iş yapması önlenecek." dedi.


Bakan Tüfenkçi, AA muhabiri Deniz Çiçek'e açıklama yaptı. Açıklamada; ikinci el otomotiv piyasasının ardından, ikinci el konut piyasasını da düzenleyeceklerini söyledi. Tüfenkçi, "Bu noktada bir düzenleme gerekiyor. İkinci el konut satışları, ülke ticaret ve ekonomisinde önemli bir meblağ teşkil ediyor. Tüketiciler ya da konut satın alanların mağduriyetini önlemek istiyoruz. Her önüne gelenin emlak dükkanı açması ve konut ticareti yapmasının önüne geçilecek, böylece suistimaller önlenecek" şeklinde konuştu.

Emlakçıya sertifika şartı


Bakan Tüfenkçi, emlakçılarda aranacak şartların ve niteliklerin belirleneceğini söyledi. Tüfenkçi, "Emlakçılarla müşteriler arasında düzenlenecek...