02 / 05 / 2024

emlakçıdan kaporayı geri almak

emlakçıdan kaporayı geri almak

Bir emlakçıdan gayrimenkul almak istediğinizi ve bunun için emlakçıya kapora bıraktığınızı farz edelim. Satış işleminden vazgeçmeniz halinde emlakçıya verilen kapora geri alınır mı? Merak ediyorsanız, yanıtı haberimizde bulabilirsiniz...

Arabian Academy Eğitim Hizmetleri ve Emlak Danışmanlığı Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Arabian Academy Eğitim Hizmetleri ve Emlak Danışmanlığı Ticaret Limited şirketi Küçükçekmece'de 500 TL sermaye bedeli ile M. S. M. Hamed Elkhatib tarafından kuruldu. 

Yıldızlı Ticaret ve Emlak Danışmanlığı Ticaret Limited Şirketi kuruldu! 

Yıldızlı Ticaret ve Emlak Danışmanlığı Ticaret Limited Şirketi Fatih'te 200 bin TL sermaye bedeli ile Abdul Nasser Najjar tarafından kuruldu. 

Creatıve Tasarım Görsel Hizmetler Ve Emlak Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Creatıve Tasarım Görsel Hizmetler Ve Emlak Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 600 bin TL sermaye bedeli ile Alaa Kattach tarafından kuruldu. 

Al Safa Turizm Otelcilik Emlak Danışmanlığı Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Al Safa Turizm Otelcilik Emlak Danışmanlığı Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi bugün Beşiktaş'ta 4 milyon TL sermaye bedeli ile açıldı. 

Hayatistanbul Emlak Danışmanlığı Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hayatistanbul Emlak Danışmanlığı Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 150 bin TL sermaye bedeli ile Marouan Zergot ve Mürsel Hüseyin Oktay ortaklığında kuruldu. 

Mag Emlak Danışmanlık Tercüme Hizmetleri İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mag Emlak Danışmanlık Tercüme Hizmetleri İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ahmad Abduljalıl, Ahmad Kharsa, Aıman    Abdul Jalıl, Hüseyin Baytar ve Mahmut Baytar ortaklığında kuruldu. 

Emlak danışmanları TOBB ve MEYBEM'den yeterlilik alabilecek!

TOBB ve MEYBEM AŞ'nin hizmet ağı genişledi. Buna göre, emlak danışmanlarının mesleki yeterlilik belgelerini buradan alabilmelerinin önü açıldı.

Emlak danışmanlığı girimcilik örneğidir!

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, Altın Emlak'ın bu ayki sayısında yayınladığı yazısında "Emlak danışmanlığı girimcilik örneğidir" diyor... İşte yazının detayları...

Emlak danışmanları yıl sonuna kadar 'Mesleki Yeterlilik Belgesi' alacak!

Hürriyet Emlak, tüm emlak danışmanlarının 2019 yılı bitmeden alması gereken “Mesleki Yeterlilik Belgesi”nin alım sürecinde iş ortaklarının 900 TL’lik sınav giriş ücretini karşılayacak. 

Tüm emlak danışmanları “Mesleki Yeterlilik Belgesi” almak zorunda!

Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği’nin yürürlüğe girmesiyle beraber, tüm emlak danışmanlarının 2019 yılı sonuna kadar Mesleki Yeterlilik Belgesi’ne sahip olması zorunlu hale geldi.

Gloriam Emlak Danışmanlık Gıda Ve Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi Cihangir Şubesi açıldı!

Gloriam Emlak Danışmanlık Gıda Ve Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi Cihangir Şubesi bugün 100 bin TL sermaye bedeli ile Beyoğlu'nda açıldı. 

Chora Turizm Bilişim ve Emlak Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Chora Turizm Bilişim ve Emlak Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi bugün Beykoz'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Hatice Tekdemir tarafından kuruldu.

Gloriam Emlak Danışmanlık Gıda Ve Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gloriam Emlak Danışmanlık Gıda Ve Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Ethem  Demircioğlu ve Fatma Şahver Demircioğlu ortaklığında kuruldu.

emlakçıdan kaporayı geri almak Haberi

emlakçıdan kaporayı geri almak

Emlakçıya verilen kapora geri alınır mı?

Bir arsa ya da konut satın almak istediğinizi ve istediğiniz arsa veya konutu bulmak adına emlakçılar ile çalışmak istediğinizi düşünelim. Bu durumda emlakçıdan bir gayrimenkul almak istediğiniz takdirde emlakçı, söz konusu gayrimenkulü başka bir müşteriye satmamak adına, kapora talep edebiliyor. Talep edilen kaporayı verdiğinizi ve sonra gayrimenkulü satın almaktan vazgeçtiğinizi düşünürsek, bu durumda emlakçıya verilen kapora geri alınabiliyor mu? Hemen yanıtlayalım.


Eğer söz konusu gayrimenkul satışı gerçekleşmediyse, kaporayı geri alma hakkınız saklı bulunuyor. Emlakçının kaporayı vermemesi halinde ise, sorunu hukuk yollarına başvurarak halledebiliyorsunuz.


Emlakçıya verilen kaporanın satış gerçekleşmemesi halinde geri alınacağına ilişkin örnek mahkeme kararına aşağıda yer veriliyor.



"T.C.

ANKARA

ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ


GEREKÇELİ KARAR

ESAS NO :

KARAR NO :  

HAKİM :

KATİP :

DAVACI  :  

VEKİLİ :

DAVALI  :  

DAVA :

DAVA TARİHİ :

KARAR...