01 / 07 / 2024

Emlakçılar ile acenteler arasında fark

Emlakçılar ile acenteler arasında fark

Her iş kolunun uzmanına emanet edilmeye çalışıldığı iş hayatında en büyük sigorta dağıtım kanalı olan acentelere sürekli bir ortak getirme durumu söz konusu. Peki Acenteler emlakçı olur mu? işte yanıtı...

Konut alım, satım ve kiralama durdu! Emlakçılar isyanda! Boş boş oturuyoruz...

Konut kredilerinin artması ve konut fiyatlarının fahiş rakamlara ulaşması ile konut satışları neredeyse durdu. Emlakçılar ise bu durgunluktan oldukça şikayetçi.

Emlakçılar ve ev almak isteyenler arasında sıkı pazarlık başladı! 

Sürekli olarak artış gösteren konut fiyatlarına paralel şekilde emlakçı komisyonları da yükseldi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre 4 milyon TL'lik bir evin satışında komisyon tutarı 200 bin TL'ye dayanınca, alıcılarla emlakçılar arasında da sıkı pazarlık başladı

Emlakçılar Odası Başkanı Hacıoğlu'ndan ev sahibi kiracı kavgaları için flaş açıklama! Her şeyin suçlusu yüzde 25 sınırı!

Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu ev sahibi kiracı kavgaları ile ilgili flaş bir açıklama yaptı. Hacıoğlu yaptığı açıklamada her şeyin suçlusunun yüzde 25 sınırı olduğunu söyledi.

Konut kira ve satış fiyatlarında beklenen düşüş gerçek olacak mı? Emlakçılar ve vatandaş ne diyor?

Konut kira fiyatlarındaki artış son zamanların en büyük sorunu haline geldi. Fahiş kira fiyatlarının önüne geçebilmek için hükümet yüzde 25 sınırı getirdi. Bu uygulama ile konut kira fiyatlarının gerilemesi bekleniyor. Peki Konut kira ve satış fiyatlarında beklenen düşüş gerçek olacak mı? Emlakçılar

Antalya Emlakçılar Odası Başkanı: Kiralar arttı, memurlar tayin istiyor! 

Antalya Emlakçılar Odası Başkanı İsmail Çağlar ile konut sektöründeki son durumu değerlendirdi. İsmail Çağlar, Antalya'da ev kiralarının arttığına dikkat çekti. İşte ayrıntılar...  

İzmirli emlakçılar yetki belgelerine kavuştu!

İzmirli emlakçılar İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından düzenlenen sınavlar ile yetki belgelerine kavuştu. 

Emlakçılar destek paketi bekliyor!

Ülkemizde koronavirüs salgını ile mücadele amacıyla alınan önlemler kapsamında birçok işletme kapandı ya da iflasla karşı karşıya kaldı. Emlakçılar, kendilerine destek sağlanmadığını dile getirerek, koronavirüs süreci için yardım talep etti.

Pazar tahtalarını müteahhitler ve emlakçılar alıyor!

İstanbul'da yıllar önce kura çekilerek alınan pazar tezgahları babadan oğula devrediliyor. İstanbul Umum Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Mesut Şengün ise "Tahta sahibi kişiler arasında hostesler, sanatçılar, iş adamları, müteahhitler, emlakçılar var" diye konuştu.

Fırsatçı emlakçıların ucuz ev oyunu!

Emlakçılar gerçek dışı düşük fiyatlı ilanlarla tüketiciyi mağdur ediyor. Amaç ev alma arifesinde olanları ofislere yönlendirmek. Alıcı, ilan sitelerindeki bilgilere inanarak ofise gittiğinde beğendiği evin satıldığı yalanı söyleniyor ve daha yüksek fiyatlı evler sunuluyor.

Samsun'da emlakçılar zor zamanlar geçiriyor!

Samsun Emlakçılar Odası Başkanı Mevlüt Oral, Samsun'da emlak piyasasının sıkıntılı süreç geçirdiğini dile getirdi. 

Emlakçılar için eğitim şartı getirildi!

Emlakçılar için eğitim şartı geldi. 14 Ekim 2020 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanmış olan değişiklikle beraber artık emlak işletmesi açacak ya da bir emlak işletmesinde sözleşmeli işletme sahibi olacak kişiler için eğitim şartı aranıyor.

İzmir'de emlakçılar depremzedelerden komisyon almayacak!

İZEKO Başkanı Mesut Güleroğlu, sosyal medyada İzmir'de ev kiralarının yükseldiği yönündeki paylaşımlara tepki gösterdi. Güleroğlu, "İzmirli emlakçılar olarak depremzedelerden, mağdur kişilerden hizmet bedelini almayacağız" dedi.

Emlakjet, emlakçılar için Prestige dönemini başlatıyor!

Yeni nesil emlak bulma uygulamalarından Emlakjet, emlakçılar için kendilerini ayrıcalıklı hissedecekleri yeni bir uygulamayı hayata geçiriyor. Emlakjet ‘Prestige’ dönemi ile üye emlak danışmanlarının tüm ihtiyaçlarını ve işlerini 360 derece ele alarak danışmanlarına çözüm sunuyor. 

Emlakçılar ile acenteler arasında fark Haberi

Emlakçılar ile acenteler arasında fark

Posta Gazetesi'nden Can Kantar bugünkü köşe yazısında Emlakçılar ile acenteler arasında fark nedir ? konusuna değindi. İşte o yazı...


Geçtiğimiz hafta içerisinde TV’de haberlerde bir konu dikkatimi çekti. “Gayrimenkul satış ve kiralamalan artık sadece emlakçılar tarafından yapılması için bir düzenleme getirilecekmiş.


Bunun sebebi tahminime göre bu işi bir kayıt altına almak, İkincisi ise uzmanlar tarafından yapılmasına zemin hazırlamak. Ama kanaatim bu iş uzmanlar tarafından yapılsın şeklinde bir algı oluştu bende.

Bu haberi izleyince aklıma sigorta acenteleri geldi. Sigorta sektöründe bir kayıt altına alma problemi yok, şükür. Şirketler, acenteler, brokerler ve eksperler kuruşu kuruşuna kayıt altında ve hepsi vergilerini veriyorlar. Geriye işi uzmanına yaptırmak ilkesi kalıyor. Evet sigorta işi spesifik ve zor anlaşılan bir konu mutlaka bir danışacak kişiye ihtiyaç var....