03 / 05 / 2024

emlakçılar meslek odasına katır olmak için gereken evraklar

emlakçılar meslek odasına katır olmak için gereken evraklar

Emlakçılık yapmak için gerekenler konusunda öncelikle istenen belgeler vardır. Bunlar vergi dairesi kaydı, meslek odası kaydı, bağ-kur kaydı, belediye ruhsatı olarak biliniyor. Bu belgeleri tamamladıktan sonra yapılması gerekenler aşağıda anlatılıyor...

Bodrum'da villa kiraları 25 milyon TL'ye çıktı, emlakçılar denetim istedi!

Tatilcilerin gözdesi Bodrum’da emlak piyasası çığrından çıktı. Villa kiraları 25 milyon Türk Lirası'na kadar çıktı. Fiyatları gören yabancı yatırımcılar Yunanistan’a kaçarken, emlakçılar da denetim istiyor.

ATEM Başkanı'ndan konut sorununa 17 maddelik çözüm!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, son birkaç yıldır gündemden düşmeyen yüksek kiralar ve sürekli artan konut fiyatlarına yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Emlakçılar Odası uyarıda bulundu! Arsa payı konut alırken dikkatli olun!

Antalya Emlakçılar Odası, müteahhitlerden arsa payı karşılığı konut almak isteyenleri risklere karşı uyardı. 

Kıbrıs'ta kanun değişiyor, Türk yatırımcıların önü açılıyor!

Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, KKTC’de değiştirilmesi planlanan Mülkiyet Kanunu’na ilişkin açıklamalarda bulundu.

Emlakçılar ve ev almak isteyenler arasında sıkı pazarlık başladı! 

Sürekli olarak artış gösteren konut fiyatlarına paralel şekilde emlakçı komisyonları da yükseldi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre 4 milyon TL'lik bir evin satışında komisyon tutarı 200 bin TL'ye dayanınca, alıcılarla emlakçılar arasında da sıkı pazarlık başladı

Emlakçılar neden Dubai ve Kıbrıs'ı tavsiye eder?

Son yıllarda yatırımcılar yurtdışına yönelmeye başladı. Kiralara yüzde 25 sınırlaması yatırımcıların Türkiye'deki evlerini satıp yurt dışından ev almasına neden oluyor. Peki emlakçılar neden Dubai ve Kıbrıs'ı tavsiye ediyor? İşte ayrıntılar...

ATEM Başkanı Akçam resmen açıkladı! Emlak ilanlarının yarısı yetkisiz!

Emlak ilan portallarına emlak ilanı verenlerin birçoğunun yetki belgesi olmadığına dikkat çeken Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, bu hususu sektörde yer alan büyük ilan portallarından biriyle yapılan görüşmede ilettiklerini belirtti.

Kademeli konut satışı emlak piyasasını nasıl etkileyecek? ATEM Başkanı Akçam açıkladı!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam kademeli konut satışının emlak piyasasının nasıl etkileyeceğini Türkiye'nin ilk ve tek Emlak Haber Sitesi Emlakkulisi.com'a açıkladı. İşte ATEM Başkanı Akçam'ın o değerlendirmesi...

Konut alım-satım ve kiralamada dikkat! Yetki Belgesi olmayan emlakçılarla çalışmayın!

Ticaret Bakanlığı, Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası’nın (ATEM) girişimleri ile “Ev alırken, satarken ya da kiralarken dikkat!” uyarısında bulunarak kamu spotu yayınladı. 

Emlakçılar Odası Başkanı Hacıoğlu'ndan ev sahibi kiracı kavgaları için flaş açıklama! Her şeyin suçlusu yüzde 25 sınırı!

Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu ev sahibi kiracı kavgaları ile ilgili flaş bir açıklama yaptı. Hacıoğlu yaptığı açıklamada her şeyin suçlusunun yüzde 25 sınırı olduğunu söyledi.

Emlak sektörü masaya yatırılıyor! Piyasanın eksik ve zayıf yönleri tespit edilecek! 

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası, emlak dünyasını düzenlediği çalıştayda bir araya getirecek. 2 gün sürecek çalıştayda emlak dünyasının sorunları, Türkiye’de ve dünya da artan konut krizi, çözüm yolları konuşulacak.

ATEM Başkanı Hakan Akçam: Yarısı bizden kampanyasına özel müteahhitler de dahil edilmeli

Konut sorununu çözmek için İstanbul’da başlatılan Yarısı Bizden kampanyasını Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam değerlendirdi.

Yabancılar için 'ikamet yasağı' krize neden oldu! İnşaat ve emlak firmaları kapısına kilit vurdu!

Alanya'nın 4 büyük mahallesinde yabancılar için uygulanan 'ikamet yasağı' ekonomik ve sosyal krize neden olurken, birçok inşaat ve emlak firmaları kapısına kilit vurdu.

emlakçılar meslek odasına katır olmak için gereken evraklar Haberi

emlakçılar meslek odasına katır olmak için gereken evraklar


Emlakçılık yapmak için gerekenler!


Emlakçılık yapmak için gerekenler öncelikle istenen belgeleri hazırlamakla başlıyor  Bunlar:

A. Vergi dairesi kaydı 

B. Meslek Odası Kaydı 

C. Bağ-kur kaydı 

D. Belediye ruhsatı 


A. Vergi Dairesine başvururken; nüfus cüzdanı sureti, ikametgah ilmühaberi, imza sirküleri, tapu fotokopisi veya kira kontratosu, nüfus cüzdanı fotokopisi ve işe başlama formu gerekiyor. Bu belgelerle bağlı olunacak vergi dairesine müracaat üzerine görevli yoklama memuru adrese gelerek yerinde tespit yapar. Bu tespit sonucu yoklama fişinin bir nüshasını başvuru sahibine verir. Yoklama fişiyle tekrar vergi dairesine gidilerek vergi sicil numarası alınır ve vergi levhası tasdik ettirilir. Bununla birlikte fatura tasdik ve basım yazısı alınır. Alınan bu yazı ile anlaşmalı matbaaya fatura bastırılır. 

B. Fatura, fiş yazısını almak için oda veya dernek kaydının yapılması gerekir. 

C. Vergi dairesi işlemlerinin tamamlanmasının ardından...