01 / 05 / 2024

emlakçılar ne yapar

emlakçılar ne yapar

Emlak komisyoncuları gerçek hak sahiplerinin talebi üzerine düzenlenen süreli veya süresiz iş sözleşmesi yaparak; taşınmaz hakkında işlem yapılmasına aracı oluyor. Peki, emlakçılar başka ne iş yapar?

Emlakçılar neler yapar?

Emlak alım, satım, kiralama gibi aracılık işlerini yapan emlak komisyoncularının hakim olması gereken konular Emlakçılık mecburi standart tebliği kapsamında açıklanıyor. Peki emlakçılar neler yapar? Emlakçının görevleri nelerdir?

Konut kira ve satış fiyatlarında beklenen düşüş gerçek olacak mı? Emlakçılar ve vatandaş ne diyor?

Konut kira fiyatlarındaki artış son zamanların en büyük sorunu haline geldi. Fahiş kira fiyatlarının önüne geçebilmek için hükümet yüzde 25 sınırı getirdi. Bu uygulama ile konut kira fiyatlarının gerilemesi bekleniyor. Peki Konut kira ve satış fiyatlarında beklenen düşüş gerçek olacak mı? Emlakçılar

Yabancıya konut satışında alt limitin 600 bin dolara yükseltilmesine vatandaşlar ne dedi? 

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, yabancıya konut satışında alt limitin 600 bin dolara çıkartılmasını değerlendirdi. Peki vatandaşlar yabancıya konut satışında alt limitin 600 bin dolara yükseltilmesine vatandaşlar ne dedi? 

Burdur'daki araziler emlakçıların eliyle yabancılara geçiyor iddiası!

'Ata tarla satılmaz, satışa çıksa da alınmaz' kültürüne sahip Burdur'daki arazilerin emlakçıların eliyle yabancılara geçtiği iddiası gündeme geldi. İşte ayrıntılar...

Ersin Akarlılar kimdir? Ersin Akarlılar ne iş yapar?

Türkiye'nin önde gelen iş insanları arasında yer alan Ersin Akarlılar kimdir? Ersin Akarlılar ne iş yapar? İşte ayrıntılar...

2023 Tapu vergileri ne zaman ödenecek? Emlak vergisi ne zaman ödenecek?

Belediyelere yapılan ödemelerden biri de ''Tapu vergisi'' Mülk sahibi olan vatandaşların yılda iki kere yaptığı bu ödeme ödenmediğinde ceza yaptırımı ile karşılaşılıyor. Peki Tapu vergileri ne zaman ödenecek? Emlak vergisi ne zaman ödenecek? İşte detaylar.

2022 emlak vergisi ne kadar? Emlak vergisi oranları

Emlak vergisi, gayrimenkulü olan tüm vatandaşlar tarafından ödenmesi gereken vergiler arasında bulunuyor. Bu vergi tapu başına ödeniyor. 2022 yılında artan vergiler ile birlikte emlak vergisine ne kadar zam geldiği merak ediliyor. Peki, 2022 emlak vergisi ne kadar? İşte emlak vergisi oranları...

Emlakçılar dikkat! Belgesi olmayan faaliyet gösteremeyecek!

Emlak sektörüne yönelik düzenleme kapsamında 1 Eylül 2020 tarihinden itibaren yetki belgesi olmayan işletmeler ruhsat alamayacak ve emlakçılık faaliyetinde bulunamayacak. Sürenin bitmesine kısa bir süre kala yetki belgesi olmayan emlakçılar hareketlendi.

Emlakçılar dikkat! Son tarih 5 Aralık!

5 Aralık 2019 itibariyle "Mesleki Yeterlilik Belgesi"ne sahip olmayan emlakçılar faaliyetlerini yürütemeyecek. Belge almayan emlakçıların bir an önce başvuruda bulunmaları gerekiyor.

Emlak Bankası ne zaman konut finansmanı kullandıracak?

Gayrimenkul sektörü ve konut kredisi kullanmak için bekleyen vatandaşlar için büyük sevinçle karşılanan Emlak Bankası üç ay önce kuruldu. Peki Emlak Bankası ne zaman konut finansmanı kullandıracak?

Evrim Kırmızıtaş, American Milli Emlakçılar Derneği'ne üye oldu!

Emlak danışmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, "American Milli Emlakçılar Derneği" üye olan ilk Türk emlak danışmanı oldu...

Garip Emlakçı Ne Yapar kitabı çıktı!

AHK Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Hakan Karahalil’in, yaşamını ve başarı notlarını kaleme aldığı “Garip Emlakçı Ne Yapar?” adlı kitabı çıktı

Trink Kira Sigorta ile emlakçıların yüzü gülecek!

Ray Sigorta, ev sahiplerinin maddi zarara uğramasının önüne geçilerek, yaşanan sorunları çözüme kavuşturmak için Trink Kira Sigorta'yı hayata geçirdi. Trink Kira Sigorta ile emlakçıların sırtındaki yük de azalacak.

Bülent Tüfenkci: Emlakçıların nitelikleri belirlenecek!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci konut piyasasına yönelik düzenleme hazırlığı hakkında açıklamalarda bulundu. Tüfenkci, '' Emlakçıların niteliklerini belirleyeceğiz. Her önüne gelen emlakçıyım diyemeyecek'' diye konuştu.

emlakçılar ne yapar Haberi

emlakçılar ne yapar

Emlakçılar ne iş yapar?

Emlak alım, satım,kiralama vb. aracılık işlerini yapan emlak komisyoncuları gerçek hak sahiplerinin talebi üzerine düzenlenen süreli veya süresiz iş sözleşmesi yaparak; taşınmazın alımı, satımı, rehin vb. aynı hak tesisi gibi tüm hukuki ve teknik işlemleri ve kiralanması konusunda aracılık eden ve kiralama sonrası hizmetleri yerine getiren, bu konularda gerektiğinde danışmanlık, bilirkişilik ve ekspertizliğini yapan ve bunlarla ilgili olarak gerekli form, beyanname vb. belgeleri doldurabilen, bu iş ve işlemleri kendi adına açılmış bir iş yerinde yapan kişi veya kuruluş olarak karşımıza çıkıyor.


Emlak komisyonculuğu bürosunda; 

ilgili odasınca kullanıma sunulan;  Matbu alıcı ve satıcı yetki sözleşmesi ve kira kontratı; Matbu tellaliye, pey akçesi, yer gösterme ve komisyon paylaşım sözleşmesi; Ekspertiz formu ile; Senet ve damga pulu;  Hukuk, vergi, kadastro, muhasebe,...