18 / 05 / 2024

Emlakçılar Yasası ne zaman yürürlükte

Emlakçılar Yasası ne zaman yürürlükte

Onursal Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi’nin “Emlakçıların bir yasaya ihtiyacı var" yönündeki sözleri üzerine gayrimenkul sektörünün profesyonelleşmesini sağlayacağını ifade etti.

Konut kira ve satış fiyatlarında beklenen düşüş gerçek olacak mı? Emlakçılar ve vatandaş ne diyor?

Konut kira fiyatlarındaki artış son zamanların en büyük sorunu haline geldi. Fahiş kira fiyatlarının önüne geçebilmek için hükümet yüzde 25 sınırı getirdi. Bu uygulama ile konut kira fiyatlarının gerilemesi bekleniyor. Peki Konut kira ve satış fiyatlarında beklenen düşüş gerçek olacak mı? Emlakçılar

Burdur'daki araziler emlakçıların eliyle yabancılara geçiyor iddiası!

'Ata tarla satılmaz, satışa çıksa da alınmaz' kültürüne sahip Burdur'daki arazilerin emlakçıların eliyle yabancılara geçtiği iddiası gündeme geldi. İşte ayrıntılar...

EYT'de flaş son dakika gelişmesi! Bakan resmen açıkladı! EYT yasası ne zaman çıkacak? İşte ayrıntılar...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili olarak flaş bir açıklama yaptı! EYT yasası ne zaman çıkacak? Uygulanacak formüller ne? İşte ayrıntılar...

Emlakçı kira komisyonu ne kadar 2022? Kimden alınır?

Gayrimenkul kiralama işlemini daha hızlı halletmek isteyenler emlakçılar ile çalışabiliyor. İşlemin tamamlanması halinde ise emlakçıya komisyon ödeniyor. Peki, emlakçı kira komisyonu ne kadar 2022? Kimden alınır?

Emlakçılar dikkat! Belgesi olmayan faaliyet gösteremeyecek!

Emlak sektörüne yönelik düzenleme kapsamında 1 Eylül 2020 tarihinden itibaren yetki belgesi olmayan işletmeler ruhsat alamayacak ve emlakçılık faaliyetinde bulunamayacak. Sürenin bitmesine kısa bir süre kala yetki belgesi olmayan emlakçılar hareketlendi.

Emlakçılar dikkat! Son tarih 5 Aralık!

5 Aralık 2019 itibariyle "Mesleki Yeterlilik Belgesi"ne sahip olmayan emlakçılar faaliyetlerini yürütemeyecek. Belge almayan emlakçıların bir an önce başvuruda bulunmaları gerekiyor.

Evrim Kırmızıtaş, American Milli Emlakçılar Derneği'ne üye oldu!

Emlak danışmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, "American Milli Emlakçılar Derneği" üye olan ilk Türk emlak danışmanı oldu...

Emlakçılar yasa bekliyor!

Samsun Emlakçılar Odası Başkanı Mevlüt Oral, bir an önce Lisanslı Emlak Komisyonculuğu ve Lisanslı Emlak Müşavirliği Yasası'nın çıkmasını beklediklerini belirtti.

Trink Kira Sigorta ile emlakçıların yüzü gülecek!

Ray Sigorta, ev sahiplerinin maddi zarara uğramasının önüne geçilerek, yaşanan sorunları çözüme kavuşturmak için Trink Kira Sigorta'yı hayata geçirdi. Trink Kira Sigorta ile emlakçıların sırtındaki yük de azalacak.

Emlak vergisi beyannamesi ne zaman verilir 2017?

1319 sayılı kanun gereğince ödenen emlak vergisi için ödemeler iki eşit taksit halinde yapılıyor. Vergi için beyanname de veriliyor. Peki, emlak vergisi beyannamesi ne zaman verilir 2017?

Emlak vergisi 2017 ne kadar?

Emlak vergisi 2017 ilk ödemelerinde 1. ay bitiyor. Henüz ödeme yapmamış mükellefler ödemelerini 2 ay içerisinde ödeyebilecek. Peki, emlak vergisi 2017 ne kadar?

Esenler Emlak Konutları kampanyası ne zaman bitiyor?

Teslimlerin hemen yapıldığı Esenler Emlak Konutları İstanbul Esenler-Havaaalanı Mahallesi kentsel dönüşümü kapsamında inşa edildi. Projede fiyatlar 562 bin TL'den başlıyor. Peki Esenler Emlak Konutları kampanyası ne zaman bitiyor?

Korkuteli'deki emlakçılar Nisan ayını bekliyor!

Korkuteli'de emlakçılar "Korkuteli'de Kış aylarında eski dönemlere oranla emlak piyasası kısmen de olsa hareketliydi. Ancak, bu ayın sonu ile birlikte Nisan ayında piyasanın canlanmasını bekliyoruz" dedi.

Emlakçılar Yasası ne zaman yürürlükte Haberi

Emlakçılar Yasası ne zaman yürürlükte

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi’nin “Emlakçıların bir yasaya ihtiyacı var" yönündeki sözleri, gayrimenkul sektörü temsilcilerini heyecanlandırdı. Bakan Tüfenkçi'nin sözlerinin sektörün uzun yıllardır beklediği bir açıklama olduğunu bildiren Onursal Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün, söz konusu yasanın gayrimenkul sektörünün profesyonelleşmesini sağlayacağını ifade etti.


“EMLAKÇI YASASI” GAYRİMENKUL PROFESYONELLERİNİ HEYECANLANDIRDI

Sektör ilgililerinin uzun yıllardır beklediği “emlak yasası”nın gündeme gelmesinin kendisini umutlandırdığını ifade eden profesyonel gayrimenkul yatırım uzmanı Onur Öngün, “Söz konusu yasanın çıkarılması, gayrimenkul sektörünün profesyonelleşmesini sağlayacak. Meslek sınırlarının yasayla belirlenmesi, piyasanın uzmanlara bırakılmasını sağlarken bu durum inşaat sektörünün de doğru büyümesine yardımcı olur” dedi.


Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi’nin “Emlakçıların bir yasaya ihtiyacı var. Bir düzenleme yapmazsak suiistimalleri önleyemeyiz. Çünkü emekli olan eline bir çanta alan ‘Ben emlakçıyım’ diye ortaya çıkıyor”...