02 / 05 / 2024

Emlakçılar Yasası gayrimenkul sektörünü profesyonelleştirecek!

Emlakçılar Yasası gayrimenkul sektörünü profesyonelleştirecek!

Onursal Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi’nin “Emlakçıların bir yasaya ihtiyacı var" yönündeki sözleri üzerine gayrimenkul sektörünün profesyonelleşmesini sağlayacağını ifade etti.



Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi’nin “Emlakçıların bir yasaya ihtiyacı var" yönündeki sözleri, gayrimenkul sektörü temsilcilerini heyecanlandırdı. Bakan Tüfenkçi'nin sözlerinin sektörün uzun yıllardır beklediği bir açıklama olduğunu bildiren Onursal Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün, söz konusu yasanın gayrimenkul sektörünün profesyonelleşmesini sağlayacağını ifade etti.


“EMLAKÇI YASASI” GAYRİMENKUL PROFESYONELLERİNİ HEYECANLANDIRDI

 

Sektör ilgililerinin uzun yıllardır beklediği “emlak yasası”nın gündeme gelmesinin kendisini umutlandırdığını ifade eden profesyonel gayrimenkul yatırım uzmanı Onur Öngün, “Söz konusu yasanın çıkarılması, gayrimenkul sektörünün profesyonelleşmesini sağlayacak. Meslek sınırlarının yasayla belirlenmesi, piyasanın uzmanlara bırakılmasını sağlarken bu durum inşaat sektörünün de doğru büyümesine yardımcı olur” dedi.


Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi’nin “Emlakçıların bir yasaya ihtiyacı var. Bir düzenleme yapmazsak suiistimalleri önleyemeyiz. Çünkü emekli olan eline bir çanta alan ‘Ben emlakçıyım’ diye ortaya çıkıyor” yönündeki sözleri, gayrimenkul sektörü temsilcilerini heyecanlandırdı.


Başkent’te yeni yaşam merkezlerinin ortaya çıkmasında önemli rol oynayan Onursal Gayrimenkul’ün Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün, bakan Tüfenkçi’nin sözlerini, sektörün uzun yıllardır beklediği yasal düzenlemenin ilk adımı olarak gördüklerini belirtti.

İnşaat sektörünü tanımadan, arsa değerlendirmeye hakim olmadan çok sayıda kişinin ‘emlakçı’ adı altında çalışma yaptığını vurgulayan Öngün, şunları söyledi:


“ABD ve Avrupa’da gayrimenkul yatırım uzmanlığı en önemli sektörler arasında tutulur. Söz konusu yasanın çıkarılması, Türk gayrimenkul sektörünün de profesyonelleşmesini sağlar. İnşaat sektöründeki hızlı gelişimin doğru okunması durumunda gayrimenkul yatırımlarının en büyük kazanç kapısı olacağı, yatırımcılar tarafından görüldü. Bu durum da yüksek gelir elde etmek isteyen ‘emlakçı’ adı altında çok sayıda kişinin sektöre girmesine neden oldu. Yalnızca para kazanmak amacıyla gayrimenkul yatırım uzmanlığı işine girilirse, başarı asla gelmez. Meslek sınırlarının yasayla belirlenmesi, piyasanın uzmanlara bırakılmasını sağlarken bu durum inşaat sektörünün de doğru büyümesine yardımcı olur.”



Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi'nin "Emlakçıların bir yasaya ihtiyacı var. Bir düzenleme yapmazsak suistimalleri önleyemeyiz. Çünkü emekli olan eline bir çanta alan 'Ben emlakçıyım' diye ortaya çıkıyor" yönündeki sözleri, gayrimenkul sektörü temsilcilerini heyecanlandırdı. Gayrimenkul yatırım uzmanı Onur Öngün "Söz konusu yasanın çıkarılması, gayrimenkul sektörünün profesyonelleşmesini sağlayacak" dedi. İnşaat sektörünü tanımadan, arsa değerlendirmeye hakim olmadan çok sayıda kişinin 'emlakçı' adı altında çalışma yaptığını vurgulayan Öngün " Yalnızca para kazanmak amacıyla gayrimenkul yatırım uzmanlığı işine girilirse, başarı asla gelmez. Meslek sınırlarının yasayla belirlenmesi, piyasanın uzmanlara bırakılmasını sağlarken bu durum inşaat sektörünün de doğru büyümesine yardımcı olur" dedi. 


Sabah



Geri Dön