05 / 07 / 2024

Emlakçılar Yasasının faydaları

Emlakçılar Yasasının faydaları

Onursal Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi’nin “Emlakçıların bir yasaya ihtiyacı var" yönündeki sözleri üzerine gayrimenkul sektörünün profesyonelleşmesini sağlayacağını ifade etti.

İnsanlar kira ödemek ya da evlerini kiraya vermek zorunda: Yüzde 25 zam sınırının kalkması emlak sektörünü etkilemez!

Bursa Emlak Müşavirleri Esnaf Odası Başkanı Erdal Çelebi, kirada yüzde 25 zam sınırının kalkmasının emlak sektörünü etkilemeyeceğine dikkat çekti ve önemli açıklamalarda bulundu. Peki neler olacak? İşte ayrıntılar...

ATEM Başkanı Akçam: İlan portalları emlak danışmanlarını mağdur ediyor!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, İlan portallarının emlak danışmanlarını mağdur ettiğini belirterek, tüm Türkiye’de ilan portallarına tepki gösterileceğini açıkladı.

Emlakçılar neden satılmayan evlerin fiyatını düşürmez? 

Bazı emlakçıların ilandaki fiyatları, ev sahibi istese de düşürmediği gündeme geldi. Peki emlakçılar neden satılmayan evin fiyatını düşürmez? İşte o paylaşıma gelen yorumlar...

Yabancıya konut satışında verginin yüzde 16'ya yükseltilmesi emlak sektörünü çökertir!

Emlakçılar Derneği Başkanı Hasan Sungur yaptığı açıklamada yabancılara konut satışında verginin yüzde 12’den yüzde 16’ya yükseltileceği iddialarının gündeme geldiğini dile getirerek, hükümeti uyardı. Hasan Sungur yaptığı açıklamada  “Ateş olmayan yerden duman çıkmaz." dedi.

Emlakçılar Odası Başkanı Hacıoğlu'ndan ev sahibi kiracı kavgaları için flaş açıklama! Her şeyin suçlusu yüzde 25 sınırı!

Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu ev sahibi kiracı kavgaları ile ilgili flaş bir açıklama yaptı. Hacıoğlu yaptığı açıklamada her şeyin suçlusunun yüzde 25 sınırı olduğunu söyledi.

Burdur'daki araziler emlakçıların eliyle yabancılara geçiyor iddiası!

'Ata tarla satılmaz, satışa çıksa da alınmaz' kültürüne sahip Burdur'daki arazilerin emlakçıların eliyle yabancılara geçtiği iddiası gündeme geldi. İşte ayrıntılar...

Gayrimenkulde fahiş fiyatlar mercek altında: Kayıt dışı emlakçılar bakanlığın radarına girdi!

Ticaret Bakanı Bolat, gayrimenkul sektöründe spekülatif fiyat artışları kaynaklı tüketici mağduriyetleri için bakanlığın çalışmalarına devam ettiğini belirtti. TEMFED Başkanı Hacı Ali Taylan ise Kayıt dışı emlakçılara dikkati çekti.

Emlakçıların rayiç kurnazlığı

Konut fiyatları ve kiraların artmasında büyük rol oynayan kötü niyetli emlakçılar piyasayı balon gibi şişiriyor. Akıl almaz bir oyunla kendi komisyonlarını artırmanın yolunu bulan emlakçılar, ev sahiplerini de kendi oyunlarına alet etmeye çalışıyor. İşte emlakçıların yeni oyunu

Çinli emlak şirketi Kaisa'nın hisseleri sert düştü!

Borçlarını ödemeyen ve 8 Aralık tarihinde borsada işlemlerinin durdurulduğu Çinli emlak şirketi Kaisa’nın hisseleri bugün Hong Kong borsasında yüzde 14 geriledi. 

Emlakçılar portföylerini nasıl oluşturabilir?

Çanakkale Kalem köşe yazarı Özgür Demirci bugünkü köşesinde emlakçıların portföylerini nasıl oluşturabileceğini kaleme aldı. İşte Özgür Demirci'nin 'Emlakçılar aramasın' başlıklı yazısı...

Pazar tahtalarını müteahhitler ve emlakçılar alıyor!

İstanbul'da yıllar önce kura çekilerek alınan pazar tezgahları babadan oğula devrediliyor. İstanbul Umum Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Mesut Şengün ise "Tahta sahibi kişiler arasında hostesler, sanatçılar, iş adamları, müteahhitler, emlakçılar var" diye konuştu.

Korsan emlakçılar gün geçtikçe arttı!

Emlak işi kolonu ve kirişi ayırt edemeyenlerin tercih ettiği bir meslek oldu. Son zamanlarda emlak sektörünün ön plana çıkmasıyla herkes emlakçı olmaya başladı.

Koronavirüs Aydın'da emlak sektörünü nasıl etkiledi?

Koronavirüs salgını tüm sektörleri olumsuz etkilerken emlak sektörüne nasıl yansıdı? Barış Emlak sahibi Güler Kurudere Akbaş emlak sektörünün yaşayacağı sıkıntılar ile ilgili değerlendirmelerde bulundu..

Emlakçılar Yasasının faydaları Haberi

Emlakçılar Yasasının faydaları

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi’nin “Emlakçıların bir yasaya ihtiyacı var" yönündeki sözleri, gayrimenkul sektörü temsilcilerini heyecanlandırdı. Bakan Tüfenkçi'nin sözlerinin sektörün uzun yıllardır beklediği bir açıklama olduğunu bildiren Onursal Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün, söz konusu yasanın gayrimenkul sektörünün profesyonelleşmesini sağlayacağını ifade etti.


“EMLAKÇI YASASI” GAYRİMENKUL PROFESYONELLERİNİ HEYECANLANDIRDI

Sektör ilgililerinin uzun yıllardır beklediği “emlak yasası”nın gündeme gelmesinin kendisini umutlandırdığını ifade eden profesyonel gayrimenkul yatırım uzmanı Onur Öngün, “Söz konusu yasanın çıkarılması, gayrimenkul sektörünün profesyonelleşmesini sağlayacak. Meslek sınırlarının yasayla belirlenmesi, piyasanın uzmanlara bırakılmasını sağlarken bu durum inşaat sektörünün de doğru büyümesine yardımcı olur” dedi.


Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi’nin “Emlakçıların bir yasaya ihtiyacı var. Bir düzenleme yapmazsak suiistimalleri önleyemeyiz. Çünkü emekli olan eline bir çanta alan ‘Ben emlakçıyım’ diye ortaya çıkıyor”...