05 / 05 / 2024

emlakçılık dönemi

emlakçılık dönemi

Emlakçılık sektörü son dönemlerde kabuk değiştirmeye başladı. Tapu müdürlükleri, oda sertifikası olmayan emlakçıların işlerini durdurdu. TSE, belli iş standartları ve sertifika zorunluluğu getirdi. İşte ayrıntılar...

Dünyada ve Türkiye'de emlakçılık nasıl yapılıyor? Eski bankacı farkı açıkladı!

Son zamanlarda emlak sektörüne yapılan peş peşe düzenlemeler gündem olurken, eski bankacı X sosyal medya hesabından Dünyada ve Türkiye'de emlakçılık konusunu yazdı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Herkes emlakçılık yapabilir mi? Emlakçı olmak için ne yapmak gerekir?

Emlakçılık kanunun çıkmasıyla birlikte, emlakçı olma süreçleri ve şartları düzenlenmiştir. Peki artık herkes emlakçı olabilecek mi? Emlakçı olmak için üniversite okumuş olmak şart mı? Emlakçılık sertifikası nedir? İşte emlakçı olmak isteyenler için tüm cevaplar haberin devamında…

Tna Mimarlık İnşaat Gıda Otomotiv Emlakçılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Tna Mimarlık İnşaat Gıda Otomotiv Emlakçılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Sultanbeyli'de Ahmet Tuna, Azat Tuna ve Dşyar Tuna ortaklığında kuruldu!

Imad Eddin Emlakçılık Otomotiv Turizm İç Ve Dış Ticaret Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Imad Eddin Emlakçılık Otomotiv Turizm İç Ve Dış Ticaret Sanayi Limited Şirketi Fatih’de Imad Eddin Alayoubi tarafından kuruldu.Fatih’de Imad Eddin Alayoubi tarafından kuruldu.

Imad Eddin Emlakçılık Otomotiv Turizm İç Ve Dış Ticaret Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Imad Eddin Emlakçılık Otomotiv Turizm İç Ve Dış Ticaret Sanayi Limited Şirketi Fatih'te Imad Eddın Alayoubı tarafından kuruldu.

Metevarse'de emlakçılık mesleği sanal uzmanlığa dönüşüyor!

Geleceğin teknolojisi olacağı öngörülen Metevarse'de meslekler dönüşmeye başladı. Cem Sütçü, "Emlakçılık gibi interaktif ortamda görülen işler de ‘sanal’ uzmanlıklara dönüşecek."

Mükemmel Emlakçılık Turizm Otomotiv Danışmanlık Fotoğrafçılık Sanayi Ve Dış Ticaret Ltd.Şti. kuruldu!

Mükemmel Emlakçılık Turizm Otomotiv Danışmanlık Fotoğrafçılık Sanayi Ve Dış Ticaret Ltd.Şti. Fatih'te 400 bin TL sermaye bedeli ile Abdel Hay El Ayoubı ve Imad Eddın Alayoubı ortaklığında kuruldu.

Cebrilco Gayrimenkul Emlakçılık Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Cebrilco Gayrimenkul Emlakçılık Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi Şişli'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Abdallah S.K.J., Abdelaziz Jebril ve Moh'D S.K.L ortaklığında kuruldu.

Emlakçılık yetki belgesinde muafiyet fırsatı bugün sona eriyor!

Türkiye'de kayıtlı kayıtsız 300 binden fazla sayıdaki emlakçılık faaliyeti gösteren işletmeyi ilgilendiren düzenleme 1 Nisan 2021'de yürürlüğe alındı.  Emlak işletmelerinin yetki belgesi alabilmesiyle ilgili sunulan muafiyetler bugün sona eriyor.

Emlakçılık kanunu çıktı mı?

Taşınmaz ticareti ile ilgili 2018 yılından bu yana bir dizi düzenleme yapıldı. Peki emlakçılık kanunu çıktı mı? Yeni düzenleme neler getirdi? İşte tüm merak edilenler...

S.D.S Denizcilik Ve Ticaret Limited Şirketi Emlakçılık Şubesi açıldı!

S.D.S Denizcilik Ve Ticaret Limited Şirketi Emlakçılık Şubesi bugün Kadıkyö'de 15 bin TL sermaye bedeli ile Sibel Argıç tarafından açıldı.

Emlakçılık yetki belgesiyle emlak dolandırıcılığına son!

Emlak Profesyonelleri Derneği (The Turkish Property Professionals-TTPP) Başkanı Dr. Yakup Uslu, emlakçılık yetki belgesi düzenlemesi ile emlak dolandırıcılığının minimuma ineceğini, artık sadece işi emlak pazarlama olan şirketlerin emlak komisyonculuğu yapabileceklerini belirtti...

Emlakçılıkta yeni dönem! Yetkisiz emlakçılık sona eriyor!

Emlak sektöründe mağduriyetleri ve kayıt dışılığı bitirecek düzenleme için son günlere girildi. 1 Eylül’den itibaren yetki belgesi bulunmayan işletmeler emlakçılık yapamayacak. Düzenleme, internetteki sahte ilanları da engelleyecek. Bir taşınmaz için birden fazla ilan verilemeyecek.

emlakçılık dönemi Haberi

emlakçılık dönemi


Emlak sektörünün neredeyse klasik sözü haline gelen “bir masa, bir sandalye” emlakçılık dönemi sona ermeye başladı. Kuşkusuz halen piyasada merpen altı emlakçılık yapmaya çalışan çok sayıda kişi var. Ama sektör içinde yer alanlar, değişimin ne yönde olduğunun farkında. Son 23 yıldır hemen her kentte “Emlak müşavirleri dernekleri ” kuruldu. TSE belli iş standartları ve sertifika zorunluluğu getirdi. Tapu Müdürlükleri oda sertifikası olmayan emlakçıların iş takiplerini durdurdu. Ama tüm bunlar emlakçılık sektöründeki kaosu sona erdirmedi. 


Halen taslak aşamasında olan “Emlak Müşavirliği” yasasının çıkarılamamış olması bu karmaşanın sürmesindeki en önemli etken. Sanırım önümüzdeki aylar da bu tasarı gündeme gelecek. Ancak tasarının hızla gündeme gelememesindeki en önemli unsur, son yıllarda sektöre hızla giren zincirlerle yıllardır mesleği amatörce de olsa sürdüren binlerce sektör temsilcisinin...