02 / 05 / 2024

emlakçılık nasıl bir iş

emlakçılık nasıl bir iş

Bir ücret karşılığında, gayrimenkule ilişkin sözleşmelerin yapılması konusunda taraflar arasında aracılık eden kişiye emlakçı deniyor. Son yıllarda en popüler mesleklerden biri olan emlakçılık nasıl yapılmalı?

Bbd Bir İnşaat Ve Emlakçılık Limited Şirketi kuruldu!

Bbd Bir İnşaat Ve Emlakçılık Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Recep Dayıoğlu tarafından kuruldu.

Dolar ikinci tur seçimlerine kadar nasıl bir seyir izleyecek? 28 Mayıs sonrası dolar TL kuru ne olur?

Ekonomide Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerine kadar neler olacağı, döviz kurlarının nasıl bir seyir izleyeceği merak ediliyor. Hükümetin alacağı önlemler ile döviz kurlarının tırmanmasını bir şekilde frenlemesi beklenirken, 28 Mayıs sonrası ise durum pek parlak görünmüyor.

Emlakçılık belgesi nasıl alınır? Emlak yetki belgesi alma şartları nedir?

Emlak yetki belgesi, gayrimenkul danışmanlığı ya da emlakçılık yapmak isteyen herkeste olması gereken bir belge olarak karşımıza çıkıyor. Peki, emlakçılık sertifikası nasıl alınır? Emlak yetki belgesi alma şartları nelerdir? İşte tüm merak edilenler...

Emlakçılık kanunu çıktı mı?

Taşınmaz ticareti ile ilgili 2018 yılından bu yana bir dizi düzenleme yapıldı. Peki emlakçılık kanunu çıktı mı? Yeni düzenleme neler getirdi? İşte tüm merak edilenler...

Emlakçılık yetki belgesi nasıl alınır 2020?

Emlak sektörüne yönelik düzenleme kapsamında artık emlak yetki belgesi olmayanlar faaliyette bulunamayacak. Peki Emlak yetki belgesi nasıl alınır 2020? İşte adım adım yetki belgesi başvurusu...

Emlakçılıkta yeni dönem! Yetkisiz emlakçılık sona eriyor!

Emlak sektöründe mağduriyetleri ve kayıt dışılığı bitirecek düzenleme için son günlere girildi. 1 Eylül’den itibaren yetki belgesi bulunmayan işletmeler emlakçılık yapamayacak. Düzenleme, internetteki sahte ilanları da engelleyecek. Bir taşınmaz için birden fazla ilan verilemeyecek.

2019 emlak vergisi ödemesi nasıl yapılır?

Türkiye sınırları içinde gayrimenkuller için emlak vergisi ödeniyor. Peki 2 Aralık'ta sona erecek emlak vergisi ödemesi nasıl yapılır?

Dolar kuru gelecek 3 yılda nasıl bir seyir izleyecek?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Dolar kuru gelecek 3 yılda nasıl bir seyir izleyecek?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 9 maddelik analizi..

Öner Emlakçılık Turizm Sigorta Ticaret İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Öner Emlakçılık Turizm Sigorta Ticaret İthalat İhracat Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 400 bin TL sermaye bedeli ile Ümit Özgül tarafından kuruldu.

Yatırımcılar nasıl bir yatırım enstrümanı hayal eder?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Yatırımcılar nasıl bir yatırım enstrümanı hayal eder?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 11 maddelik analizi...

Mahir Emlakçılık Organizasyon ve Otomotiv Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mahir Emlakçılık Organizasyon ve Otomotiv Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Hasan Hüseyin Tahtalı tarafından kuruldu.

Marvel Gıda İnşaat Emlakçılık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Marvel Gıda İnşaat Emlakçılık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Nafiz Alper Ceylan tarafından kuruldu...

Emlak vergisi muafiyeti nasıl olur? 

Emlak vergisi 2019 son ödeme tarihi vatandaşlar tarafından da oldukça merak ediliyor. Gayrimenkul sahibi olup muafiyet şartlarını taşımayan herkesin emlak vergisi ödemek zorunda olduğu da biliniyor. Peki emlak vergisi muafiyeti nasıl olur? 

emlakçılık nasıl bir iş Haberi

emlakçılık nasıl bir iş

Emlakçılık nasıl yapılmalı?

Son yıllarda tartışmasız dünya çapında en popüler mesleklerden biri olan emlakçılık ya da sektörde daha çok kullanılan adıyla “emlak komisyonculuğu”, emlak alım satımı ve kiralanması gibi işlerin genel adıdır.


Bir ücret karşılığında, gayrimenkule ilişkin sözleşmelerin yapılması konusunda taraflar arasında aracılık etmeyi meslek edinmiş kişiye deniyor. Emlakçı, müşteri için aracılık faaliyetini, bir ücret yani komisyon karşılığında üstleniyor.


Daha geniş bir kapsamda  gerçek hak sahiplerinin talebi üzerine düzenlenen süreli veya süresiz iş sözleşmesi yaparak; taşınmazın alımı, satımı, rehin vb. aynı hak tesisi gibi tüm hukuki ve teknik işlemleri ve kiralanması konusunda aracılık eden ve kiralama sonrası hizmetleri yerine getiren, bu konularda gerektiğinde danışmanlık, bilirkişilik ve ekspertizliğini yapan ve bunlarla ilgili olarak gerekli form, beyanname vb. belgeleri doldurabilen, bu iş ve işlemleri...