11 / 05 / 2024

emlakçıyla yapılan sözleşmenin geçerliliği

emlakçıyla yapılan sözleşmenin geçerliliği

Emlakçı ile yapılan anlaşmanın geçerli olabilmesi için bazı koşullara sahip olması gerekiyor. Peki, emlakçıyla yapılan sözleşmenin geçerliliği nasıl sağlanır? Emlakçıyla yapılan anlaşmanın şartları nelerdir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan ‘kiralık araç’ açıklaması geldi!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan ‘araç kiralama’ iddialarına ilişkin olarak bir açıklama yapıldı. Açıklamada, “Bakanlığımızın hizmetindeki kiralık araçlara yönelik daha önceki senelerde yapılan sözleşmenin süresinin dolması nedeni ile yeni bir sözleşme imzalanmasına gerek duyulmuştur."

Devre mülk sözleşmesinin feshi nasıl yapılır?

Devre mülk sözleşmesinin feshi, günümüzde dolandırıcılığa bağlı sorunların ortaya çıkmasını engellemek için mümkündür. Devre mülk satışları gereğinden fazla abartılarak tüketicilere sunulsa da sonrasında sözleşmenin feshi hakkı vardır. Peki devre mülk sözleşmesi feshi nedir?

Otomotiv piyasasında alışılmadık artış! Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı bir yılda yüzde 86,2 arttı!

Ağustos ayında trafiğe kaydı yapılan sıfır otomobil sayısı 2022’nin aynı ayına kıyasla yüzde 86,2 oranında, toplam taşıt sayısı yüzde 110,6 oranında arttı. Ocak-ağustos ayları arasında trafiğe kayıtlar 804 bin 993’ü otomobil olmak üzere toplam 1 milyon 525 bin 213 adeti buldu.

1 yıllık kira sözleşmesi yenilenmezse ne olur? Kiracı çıkartılır mı?

Tüm kiracıları ilgilendiren konulardan biri de sözleşme bittikten sonra ne yapılması gerektiğidir. Bu konuda birçok söylem gündemde olsa da aslını bilmek gerekir. 1 yıl geçtikten sonra kiracıların evden çıkarılması veya sözleşmenin devam etmesi tartışılan konulardan biridir.

Trend GYO Alibeyköy projesinin sözleşmesi feshedildi! 

Trend GYO Alibeyköy projesinde bir son dakika gelişmesi yaşandı. Şirketten projeye ilişkin sözleşmenin feshedildiği açıklaması yapıldı. İşte ayrıntılar...

Emlak Konut GYO'nun Nidapark Küçükyalı'daki toplam geliri 1.7 milyar TL'ye yükseldi!

Emlak Konut GYO projelerinden Nidapark Küçükyalı'nın yüklenicisi ile yapılan sözleşmeye Ek-4 No.lu Protokol ile 1 milyar 527 milyon 300 Türk Lirası olan Asgari Şirket Payı Toplam Geliri, 1 milyar 751 milyon 992 bin 140 TL'ye yükseldi. 

Emlak Konut GYO'nun Nidapark İstinye'deki toplam geliri 2.5 milyar TL'ye yükseldi!

Emlak Konut GYO projelerinden Nidapark İstinye'nin Yüklenicisi ile yapılan Sözleşmeye Ek-4 No.lu Protokol ile 1 milyar 876 milyon 392 bin Türk Lirası olan Asgari Şirket Payı Toplam Geliri, 2 milyar 539 milyon 654 bin 848 TL'ye yükseldi. 

Emlak Konut GYO'nun Merkez Ankara'daki toplam geliri 1.6 milyar TL'ye çıktı!

Emlak Konut GYO projelerinden Merkez Ankara'da yüklenici ile yapılan Sözleşmeye Ek 8 No.lu protokol ile arsa satışı karşılığı asgari şirket payı toplam geliri 1.384.181.652,31 TL'den 1.618.585.345,50'ye arttı.

Kira sözleşmesi bitince kiracı nasıl çıkarılır? Ev sahibi kiracının tahliyesi için ne yapmalı?

Bir evin kiralanması sırasında kiracı ve ev sahibi arasında yapılan kira sözleşmesinde kira bedelinin yanı sıra, kiracılık süresi de yer almaktadır. Sözleşmenin bitimiyle kiracının evi boşaltması beklenir. Peki, kira sözleşmesi bitince kiracı nasıl çıkarılır? Ev sahibi kiracının tahliyesi için en ya

Emlak Konut GYO'nun Cer İstanbul'daki toplam geliri 206.2 milyon TL'ye yükseltildi!

Emlak Konut GYO projelerinden Cer İstanbul-Cer Loft Yüklenicisi ile yapılan Sözleşmeye Ek-16 No.lu Protokol ile 105 milyon 968 bin 270 TL olan asgari şirket payı toplam geliri 206 milyon 244 bin 369 TL'ye yükseltildi. 

Emlak Konut GYO'nun Nişantaşı Koru'daki toplam geliri 995 milyon TL'ye yükseltildi!

Emlak Konut GYO projelerinden İstanbul Şişli Teşvikiye Arsa  Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı'nın Yüklenicisi ile yapılan Sözleşmeye Ek-4 No.lu Protokol ile asgari şirket payı toplam geliri 995 milyon 151 bin 134 TL'ye yükseldi.

Emlak Konut GYO'nun Beykoz Riva'daki toplam geliri 1.2 milyar TL'ye yükseltildi!

Emlak Konut GYO projelerinden İstanbul Beykoz Riva Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı'nın Yüklenicisi ile yapılan Sözleşmeye Ek-7 No.lu Protokol ile asgari şirket payı toplam geliri 1 milyar 254 milyon 834 TL'ye yükseldi.

Emlak Konut GYO'nun Ebruli Ispartakule'deki toplam geliri 192.2 milyon TL'ye yükseltildi!

Emlak Konut GYO projelerinden Ebruli Ispartakule'nin yüklenicisi ile yapılan sözleşmeye Ek-4 No.lu Protokol ile asgari şirket payı toplam geliri 192 milyon 164 bin 800,30 TL'ye yükseldi...

emlakçıyla yapılan sözleşmenin geçerliliği Haberi

emlakçıyla yapılan sözleşmenin geçerliliği

Emlakçıyla yapılan sözleşmenin geçerliliği!

Bir ücret karşılığında, gayrimenkule ilişkin sözleşmelerin yapılması konusunda taraflar arasında aracılık etmeyi meslek edinen kimselere emlakçı veya emlak komisyoncusu deniyor. 


Emlakçılar, müşteri için aracılık faaliyetini, bir ücret yani komisyon karşılığında üstleniyor.


Öncelikle emlakçı ile yapılan anlaşmanın geçerli olabilmesi için bazı koşullara sahip olması gerekiyor. Peki, emlakçıyla yapılan sözleşmenin geçerliliği nasıl sağlanır?


Emlakçıyla yazılı bir sözleşme yapılması gerekiyor. Aksi durumda, emlakçılar sözleşmesiz hizmet veremiyor. 


Emlak Komisyoncusu, müşterisi ile yapacağı sözleşmelerde oda tarafından bastırılan tek tip basılı evrak kullanmak zorunda oluyor.


Emlakçılar kiralama ya da alım satım gibi işler için anlaşma sağlanmadan ücret talebinde de bulunamıyor. Ayrıca emlak komisyoncusu, kapora alma konusunda kendisine açıkça verilmiş vekaletname olmaksızın kapora alamıyor.


Emlakçı tarifesi 2015..

ALIM - SATIM..

Satış bedeli üzerinden, 

Alıcı ve satıcıdan yüzde 2’şer + KDV


KİRALAMA..

Yalnız kiracıdan,

Bir defaya...