04 / 05 / 2024

emlakta askeri izin düzenlemesi

emlakta askeri izin düzenlemesi

Emlakçıların yıllardır yaşadığı ve yabancılara yönelik gayri menkul satışlarında gerekli olan askeri izin belgesi şartı kaldırıldı.

Emlakçılara askeri izin düzenlemesi!

Emlakçıların yıllardır yaşadığı ve yabancılara yönelik gayri menkul satışlarında gerekli olan askeri izin belgesi şartı kaldırıldı.

Yapı kullanım izin belgesini kim alır?

Belediyenin Yapı Kontrol Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve binanın ruhsat eklerine uygunluğunu gösteren belgeye Yapı kullanım izin belgesi deniyor. Peki, Yapı kullanım izin belgesini kim alır?

Yapı kullanım izin belgesi alınmazsa ne olur?

Ruhsatlı binalar için ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren ruhsat bilgilerinin yer aldığı rapora iskan raporu deniyor. Peki, yapı kullanım izin belgesi alınmazsa ne olur?

Emlakta doğru danışman nasıl olunur?

İş dünyasının ve emlak sektörünün önde gelen ismi Hilmi IŞIKÖREN, yarın akşam 21:30 – 22:30 saatleri arasında ‘Emlakta doğru danışman nasıl olunur ve doğru danışman nasıl bulunur?’ konulu online ‘canlı’ seminerinde bilgilerini katılımcılarla paylaşacak.

Askeri Müzeler Yönetmeliği tam metni!

Askeri Müzeler Yönetmeliği, 30 Eylül 1984 tarihinde 18531 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik, Askerî Müzelerin; kurulması, bu müzelerin görev, yetki ve sorumluluklarını düzenliyor. İşte Askeri Müzeler Yönetmeliği tam metni..

Yapı denetim izin belgesi almaya hak kazanan kuruluşlar belli oldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü Merkez Yapı Denetim Komisyonu Başkanlığı, 2014 yılı için yapı denetim izin belgesi almaya hak kazanan kuruluşların listesini yayımladı. İşte o kuruluşlar...

Emlakta 1 Numara Olmanın 16 Yolu, online ‘canlı’ seminer bugün!

İş dünyasının ve emlak sektörünün önde gelen ismi Hilmi IŞIKÖREN bu akşam 21:30 – 22:30 saatleri arasında emlakta 1 numara olmanın 16 yolunu online ‘canlı’ seminerinde katılımcılarla paylaşacak...

Geçiş yolu ön izin belgesi nedir?

Araçların bir mülke girip çıkması için yapılmış olan yolun, karayoluna bağlanan ve karayolu sınır çizgisi içinde kalan kısmına geçiş yolu deniyor. Peki, geçiş yolu ön izin belgesi nedir? Nasıl alınır?

Kiler GYO sözleşme tadili izin başvurusu onayı yapıldı!

Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı esas sözleşmesi tadili izin başvurusu onayı yapıldı. Yapılan onay haberin içinde yer alıyor.

Son 3 yılda 93 yapı denetim kuruluşunun izin belgesi iptal edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, son 3 yılda yapı denetim kuruluşlarına 962 defa geçici faaliyet durdurma cezası verirken, 93 yapı denetim kuruluşunun da izin belgesini iptal etti..

Emlakta tüketici hakları!

28 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe girecek 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunda emlakta tüketici haklarına ilişkin esaslara da yer veriliyor. İşte emlakta yeni tüketici hakları..

Milli emlak ön izin, kullanma izni ve irtifak hakkı bedelleri!

Milli emlak, devlete ait taşınır ve taşınmaz malların tümü olarak tanımlanıyor. Ayrıca kamu malları ve hakların bütünü olarak da ifade ediliyor. İşte milli emlak ön izin, kullanma izni ve irtifak hakkı bedelleri..

Edirne Selimiye Camii'nin görüntüsünü engelleyecek yapılara izin verilmeyecek!

Edirne Belediye Meclisi' nden, özellikle tarihi yapıları barındıran kentler için de emsal niteliğinde bir karar çıktı. Mimar Sinan'ın inşa ettiği ve "ustalık eserim" diye nitelediği Selimiye Camii'nin görüntüsünü engelleyecek yapılara izin verilmeyecek.

emlakta askeri izin düzenlemesi Haberi

emlakta askeri izin düzenlemesi

Genel Kurmay Başkanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü Yabancı İşler Daire Başkanlığı tarafından imzalanan mutabakat kapsamındaki tespit çalışmaları çerçevesinde Genel Kurmay Başkanlığı’nın belirtmiş olduğu illerde yabancı uyruklu vatandaşların taşınmaz edinmelerine ilişkin işlemlerin askeri makamlara verdiği izin bazı illerde kaldırılırken, bu iller arasında Aydın’da yer aldı. Didim Ticaret Odası Meclisi üyesi Deniz Demir kararı değerlendirdi.


Didim'li emlakçıların yıllardır yaşadığı ve yabancılara yönelik gayri menkul satışlarında gerekli olan askeri izin belgesi şartı kaldırıldı.


Deniz Demir, yabancı uyruklu vatandaşlara satış yapılırken alınan özel güvenlik izninin emlak ve inşaatçılar açısından büyük sorun olduğunu söyledi. Demir, "Genel Kurmay Başkanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü Yabancı İşler Daire Başkanlığı tarafından imzalanan...