04 / 05 / 2024

Emlakta nostalji rüz

Emlakta nostalji rüz

1934 yılında İstanbul'da yol yapımı çalışmaları sırasında bulunan tarihi mezar taşları Evkaf (Vakıflar) Müzesi'ne nakledilmeye başlanmış. 7 Haziran tarihine kadar bin kadar taş nakledilmiş. Tepedelenli Mehmet Ali Paşa'nın mezarının yeri de değiştirilmiş

Konutta arz sınırı çözülmezse hem satılık hem kiralık fiyatlar fırlar! 

KONUTDER Başkanı Ramadan Kumova, konut piyasası ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve sektörün beklentilerini sıraladı. İşte o açıklamalar...

Kıbrıs'ta 12 yıldır çözüm bekleyen tapular arsa sahiplerine teslim edildi!

Lefkoşa'nın Kermiya bölgesindeki arazilerinin tapuları bugün 105 kişiye teslim edildi. 12 yıldır çözüm bekleyen tapular bugün arsa sahiplerine kavuştu.

Emlakta Nostalji: 1935 yılındaki Marmara depreminde 7 köy yıkılmış!

Deprem ülkesi olan Türkiye'de 1935 yılındaki Marmara depreminde 7 köy yıkılmış... Çeşme yolları kurumuş, köyler yıkılmış, yer altından korkunç gürültüler geliyormuş...

Mobilya sektörü ihracatta rekora koşuyor! Hedef 10 milyar dolar!

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı, ”Yılın ilk 7 ayında 4,5 milyar dolarlık ihracat yaptık. Dünya sıralamasında 36’dan 11’inci sıraya çıktık. İthalat yapmadan dışarıya ürün satan sektörüz” dedi.

Sıfır otomobillerde yeni dönem! 'Çadır' çözümü

Sıfır otomobil teslimatlarındaki gecikmeye 'çadır' çözümü getirildi. Araçlar TIR'lara yüklenmek yerine Haydarpaşa Garı'nın yanında kurulan çadırlarda sahiplerine verilecek. İşte tüm detaylar...

Boş evlerle savaş: İstanbul'da konut sorunu ve dünyada çığır açan çözümler!

İstanbul'da konut sorunu, emlak sektöründeki ilerlemelerle birlikte artış göstermeye devam ediyor. Bu dönemde şehirde on binlerce boş evin bulunması da yoğun tartışmalara neden oluyor. Peki, dünya kentlerinde bu sorunun nasıl yaşanıyor ve hangi tür çözümler gündeme geliyor? İşte ayrıntılar...

Birevim'den kentsel dönüşüm çağrısı! Yorgun ve yaşlı yapılar için sorumluluk almaya hazırız!

Birevim Genel Müdürü Mahir Orak, yaşanan depremlerin Türkiye’deki yapı stoku sorununu gündeme getirdiğini belirterek özellikle İstanbul’da yaşlı ve yorgun yapıların yenilenmesi gerektiğini söyledi.

Gürüz Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı! 

Gürüz Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Gürüz Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkezi Tuzla'da yapıldı. 

Büyük Marmara depremine ne kadar hazırız? Veriler peş peşe geldi! Sektör sektör hepsi açıklandı!

TÜRKONFED ve TÜSİAD resmen duyurdu. Büyük Marmara depremine ne kadar hazırız? Veriler peş peşe geldi! Sektör sektör hepsi açıklandı!

Bugüne kadar bildiklerinizi unutun! Emekli maaşı taşıma işlemi nasıl yapılır? Yüksek promosyon için hemen buna bakın!

Bankalar arası emekli promosyon yarışı kızışmışken emekliler en yüksek promosyonu hangi bankadan alırız diye merak etmeye başladı. Müşterisi olduğu bankanın promosyonundan memnun olmayan emekliler süre dolmadan banka değiştirebilirsiniz! İşte detaylar...

Bakan'dan doğal gazla ilgili flaş açıklama: 45-60 günlük süremiz var, müjdeyi paylaşacağız!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Akkuyu Nükleer Güç Santrali ve Türkiye'nin kendi gazını kullanmasıyla ilgili merak edilenleri cevapladı. Bakan Dönmez "Akdeniz'de 45-60 günlük süremiz mevcut. Bu sürede sondajımızı tamamlarız. Keşif bulursak milletimizle müjdeyi paylaşırız." dedi.

'Gerekirse simit yeriz bunu atlatırız' diyen Hülya Avşar'dan yeni çıkış: Fiyatlar uçuk karar sizin

Türkiye'deki aşırı artan dolar kuru ve yüksek enflasyonla mücadele etmek için 'Gerekirse simit yeriz bu dönemi atlatırız' sözleriyle tepki çeken Hülya Avşar, artan fiyatlarla ilgili yeni açıklamalar yaptı. Avşar, fiyatların aşırı arttığını söyledi.

Mehmet Ömür Özüpek, Pasifik GYO Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa etti! 

Mehmet Ömür Özüpek, Pasifik GYO Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa etti.

Emlakta nostalji rüz Haberi

Emlakta nostalji rüz
1000 taşTarihi mezar taşları Evkaf Müzesi'nde toplanıyor
Sur haricinde yol yapılırken bulunan tarihi mezar taşlarının Evkaf Müzesi'ne nakledildiğini yazmıştık. Şimdiye kadar müzeye bin taş nakledilmiştir.Taşlar ayrılırken tarihi bir şahsa ait olması, hüsnü hat ve üzerindeki kavuk gibi bir devrin tarihi vasfını gösteren esaslar nazarı dikkate alınıyor.
Taşlar kaldırıldıktan sonra mezarlar geriye alınarak kemikler orada muhafaza ediliyor. Tepedelenli Ali Paşa ile oğullarının mezarları bu suretle geride tesis edilmiştir. Mezar nakli esnasında burada medfun olanların aileleri varsa bunlara da haber veriliyor.

Akşam Gazetesi 7 Haziran 1934
Abdullah Kutalmış...