07 / 05 / 2024

emlka vergisi geçici muafiyet

emlka vergisi geçici muafiyet

Gayrimenkul sahiplerinin her sene ödemek ile mükellef olduğu emlak vergisinde Kanun kapsamında meskenler için birtakım vergi muafiyetlikleri uygulanıyor. Bu uygulamalardan biri olan emlak vergisi 5 yıllık muafiyet nedir?

Doğuş GYO 2020 yılı 4. dönem kurumlar vergisi geçici vergi beyannamesi!

Doğuş GYO'nun 2020 yılı dördüncü dönemine ait Sermaye Piyasası mevzuatına göre düzenlenmeyen ekteki gelir tablosu geçici vergi beyannamesi vergi dairesine sunuldu. 

Servet GYO 2020 yılı 4. dönem kurumlar vergisi geçici vergi beyannamesi!

Servet GYO tarafından Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre hazırlanmış 1 Ocak 2020 ile 31 Aralık 2020 dönemine ait gelir tablosu, 2020 yılı 4. dönem kurumlar vergisi geçici vergi beyannamesi ekinde vergi dairesine sunuldu.

Şeker Finansal Kiralama'nın Kurumlar Geçici Vergisi Gelir İdaresi'ne verildi!

Şeker Finansal Kiralama, 01.01.2020 - 31.03.2020 dönemine ait Gelir İdaresi'ne verilen Kurumlar Geçici Vergi bildirimini yayınladı. 

Geçici vergi beyannamesi kaldırılıyor!

Hükümet, Gelir vergisi reformu tasarısında değişikliğe gidiyor. Tasarı ile 4. dönem geçici vergi beyannamesi kaldırılıyor.

Emlak vergisi geçici muafiyet koşulları!

Gayrimenkuller için her sene ödenmesi gereken vergiler arasında emlak vergisi de yer alıyor. Vergide bazı taşınmazlara geçici muafiyet uygulanıyor. Peki, emlak vergisi geçici muafiyet koşulları nelerdir?

Emlak vergisi geçici muafiyeti nedir?

Kanunen meskenler için sıfır oranlı emlak vergisi uygulaması ile geçici muafiyet uygulaması bulunuyor. Sıfır oranlı muafiyetten yararlanmak için belediyeye müracaat edilmesi gerekiyor. Peki, emlak vergisi geçici muafiyeti nedir?

Emlak vergisi geçici muafiyet dilekçesi!

Mesken sahipleri için emlak vergisi kanunu kapsamında birtakım muafiyet ve indirimler bulunuyor. İndirim hakkına sahip kimselerden alınan fazla verginin iadesi emlak vergisi geçici muafiyet dilekçesi ile istenebiliyor...

Geçici emlak vergisi muafiyeti!

Turizm işletmelerine dahil binalar için geçici emlak (bina) vergisi muafiyetinin uygulanmasında geçerli olan belgeler ve süreler hakkında esaslar Emlak Vergisi Sirküleri ile açıklanıyor. İşte geçici emlak vergisi muafiyeti...

Evora İstanbul'un kısmi geçici kabul tutanağı onaylandı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Emlak Konut GYO tarafından Tuzla'da inşa edilen Evora İstanbul'un kısmi geçici kabulü onaylandı.

Ankara Gölbaşı Belediyesi'nden geçici ustalık belgesi!

Gölbaşı Belediyesi yeni bir düzenleme ile vatandaşa bir kolaylık daha sunuyor. Belediye şantiye şefleri ve yetki belgeli ustalar hakkında yönetmelik hükümlerine istinaden geçici ustalık belgesi verecek...

Evora İstanbul'un kısmi geçici kabulü onaylandı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Tuzla'da inşa edilen Evora İstanbul'un kısmi geçici kabulü onaylandı.

Emlak vergisi geçici muafiyeti!

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm bina ve araziler emlak vergisine tabi tutuluyor. Ancak vergide, bazı geçici ve daimi muaflıklar bulunuyor. Peki, emlak vergisi geçici muafiyetleri nelerdir?

Arazi vergisi geçici muafiyetleri!

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm arsa ve araziler için sahipleri tarafından vergi ödeniyor. Bazı arsa ve araziler vergiden geçici olarak muaf tutuluyor. Peki, arazi vergisi geçici muafiyetleri nelerdir?

emlka vergisi geçici muafiyet Haberi

emlka vergisi geçici muafiyet

Emlak vergisi 5 yıllık muafiyet nedir?

Gayrimenkul sahiplerinin her sene ödemek ile mükellef olduğu emlak vergisinde 2015 yılı için 2. taksit ödemeleri devam ediyor. Ödemeler 30 Kasım 2015 tarihi itibariyle sona eriyor. Bu tarihten sonra yapılacak ödemelere vergi cezası uygulanıyor.


Kanun kapsamında meskenler için birtakım vergi muafiyetlikleri uygulanıyor. Bu uygulamalardan biri "tek mesken muafiyeti" olarak karşımıza çıkıyor.


Kanunen 200 metrekare büyüklüğü geçmeyen ve geliri olmayan tek ev sahipleri bir dilekçe ile belediyeye müracaat ederek emlak vergisi ödemelerinden muaf olabiliyor. Ayrıca muafiyetten habersiz bir şekilde ödeme yapan kimseler 5 yıllık vergi ödemelerinin iadesi için de talepte bulunabiliyor.


Peki, emlak vergisi geçici muafiyeti olan emlak vergisi 5 yıllık muafiyet nedir? Emlak vergisi 5 yıllık muafiyetinden kimler faydalanabilir?


Emlak vergisi 5 yıllık muafiyet, yeni inşa edilen binalardaki...