09 / 05 / 2024

emre alcan imar planı mağdurları

emre alcan imar planı mağdurları

6487 sayılı yasa ile adli yargının görevsiz hale getirilmesinin imar planı sonucu mağdur olmuş binlerce insanı yine mağduriyetin eşiğine getireceğini belirten Avukat Emre Alcan, adaletin tecellisi için taşınmaz davalarının adli yargıda görülmesi gerektiği

Yunus Emre Altıner: Dere yatağı üzerine inşa edilen yapılar için kararlıyız!

Kayseri Yahyalı’daki selden sonra Kaymakam Yunus Emre Altıner ve Belediye Başkanı Esat Öztürk bölgeye giderek yakından incelemelerde bulundu. Kaymakam Altıner yaptığı açıklamalarda” Önceden imar izni olmaksızın yapılan tesislere de müsaade edilmeyecektir." dedi.

Avukat Enver Alcan yıkım kararı olan villası için imar barışına katıldı! 

Avukat Enver Alcan, yıkım kararı olan villası için imar barışına katıldı.Villası için 229 bin lira ödeme yaptı. Ödediği parayı evin eski sahibi Mehmet Hattat’tan almak için dava açtı.

Sancaktepe 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı tadilatı askıda!

Sancaktepe İlçesi, Hilal - Akpınar - Emek - Fatih - Yenidoğan - Mevlana - Yunus Emre - Osmangazi - Mahallerine ilişkin Muhtelif adalar ve Muhtelif parsellere ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda...

Isparta'da yeni imar alanları oluşturuldu!

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Yine Emre, Sülübey, Gülcü ve Karaağaç Mahalleleri gibi eski yerleşim yerlerinde yeni imar alanları oluşturuldu.

İmar barışı yapıların yüzde 40’ını krediye uygun hale getirecek!

İmar barışı kanunu ile yaklaşık 13 milyon gayrimenkulün imar affından yararlanması bekleniyor.  Tapu kurucusu ve CEO'su Emre Erşahin, bu yapıların da yüzde 40'ının krediye uygun hale geleceğini söyledi.

Çorlu Cumhuriyet Parkı arazisinin imarına ilişkin 3 soru mecliste!

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Çorlu Cumhuriyet Parkı'nın bulunduğu arazinin imar planının değiştirileceği iddiasını TBMM gündemine taşıdı..

Gazze'de imar faaliyetleri engelleniyor!

İsrail'in Gazze'nin tek ticari sınır kapısı Kerm Ebu Salim'in (Kerem Şalom) bugünden itibaren ikinci bir emre kadar kapatılacağını duyurdu. Özellikle bölgedeki imar faaliyetlerine engel olarak inşaat malzemelerinin girişi engelleniyor.

Arnavutköy Yunus Emre Mahallesi imar planı askıya çıktı!

Arnavutköy İlçesi, Yunus Emre Mahallesi, 1010 parselin bir kısmı ile tescil harici alana ilişkin imar planı askıya çıktı..

Sultangazi Yunus Emre Mahallesi imar planı tadilatı askıda!

İstanbul Sultangazi İlçesi, Yunus Emre Mahallesi, Sağlık Tesis Alanı ve Konut+Ticaret Alanı amaçlı hazırlanan imar planı tadilatı askıya çıkarıldı...

Isparta'da imar planı değişikliği!

Isparta'da 6 mahalleyi kapsayan kentsel tasarım projesi kapsamında iptal edilen imar planı yeniden yürürlüğe girdi. Emre Mahallesi'ne yeniden 7 kat izni çıktı.

Isparta Emre Mahallesi'nde 7 kat imar izni için 281 dilekçe verildi!

Isparta Emre Mahallesi'nde 7 kat yapılaşma hakkı veren meclis kararı iptal edilmişti. Şimdi de kararın geri getirilmesi için belediyeye 281 dilekçe verildi.

Emre Maraşlı: Firkirtepe'de konutta rekabet ve imar çok yüksek!

Emre Maraşlı, Fikirtepe kentsel dönüşüm bölgesine neden girmediklerini açıkladı. Emre Maraşlı, “Rekabet ve imar çok yüksek… Küçücük yere 50 bin konut yapılacak…. Fikirtepe sadece konut alanı olacaksa o zaman Ataşehir niye kuruldu?" dedi.

Kocasinan Yunus Emre Mahallesi'nde kentsel dönüşüm onaylandı!

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Yunus Emre Mahallesi'nde kentsel dönüşüm alanı ilan edilen yerde dönüşüme imkan tanıyan 1/1000'lik imar planının Meclis'ten onay aldığını söyledi.

emre alcan imar planı mağdurları Haberi

emre alcan imar planı mağdurları

Gayrimenkul Avukatı Emre Alcan, yeni çıkartılan yasa ile görevli mahkemelerin yerinin değiştirilmesinin imar planı mağdurlarını olumsuz etkileyeceğini söyledi. Yargıtay hukuk genel kurulunun kararıyla ümitlenen imar planı sonucu mağdur edilmiş binlerce arsa sahibinin, 6487 sayılı yasanın adli yargıyı görevsiz hale getirmesi ile yine mağduriyetin eşiğine getirildiğine dikkat çeken Alcan konuyla ilgili sert eleştirilerde bulundu. 


Mülkiyet hakkı keyfi ihlal ediliyor

Alcan, yargıtay hukuk genel kurulu kararına göre, taşınmazın aynına ilişkin davaların adli yargıda görülmesi gerektiğini ve 6487 sayılı yasanın 6. maddesinin ancak 09.10.1956 ile 04.11.1983 tarihleri arasındaki uyuşmazlıklara uygulanabileceğini belirterek, şunları söyledi; “Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin (AİHS) mülkiyet hakkını düzenleyen 1 nolu protokolünün 1. maddesini ihlal ettiği gerekçesiyle Türkiye’yi defalarca sözleşmenin 41. maddesine göre tazminat ödemeye mahkum etmesine rağmen...