05 / 05 / 2024

emre alkin kim

emre alkin kim

GYODER Başkanı Bekir Cumurcu, konut stoğunun erimesinin vakit alacağını, gelecek üç yılda ofis yatırımlarının, gayrimenkulun parlayan yıldızı olacağını söyledi.

Prof. Dr. Emre Alkin'den dikkat çeken döviz kuru yorumu: Her gün öleceğine bir gün öl!

İç ve dış piyasayı etkileyen altın ve döviz kurundaki değişimler yatırımcılar tarafından yakından takip edilirken, Prof. Dr. Emre Alkin'den dikkat çeken döviz kuru yorumu geldi. İşte Prof. Dr. Emre Alkin'in o paylaşımı ve paylaşıma gelen yorumlar...

Ekonomistlere göre Merkez Bankası yılı yüzde 40 faizle kapatacak!

Prof Dr. Emre Alkin, “Banka, 500 baz puanlık artışla eleştiri bombardımanından kurtuldu. Döviz yükselişini sürdürür” derken, İnfo Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Mert Yılmaz, “Büyük bir ihtimalle 40’larda yılı kapatacağız” ifadesini kullandı.

“Ücretlerdeki artış, döviz kurunu da yükseltecek mi?” sorusuna ünlü ekonomist Emre Alkin’den yanıt

Ücretlerdeki artışın döviz kurunu yükselteceği şeklindeki görüşler gerçeği yansıtıyor mu, özellikle asgari ücrete yapılan zammın ardından kurda bir patlama yaşanır mı? İşte bu soruyu Prof. Dr. Emre Alkin yanıtladı.

Bankalar kredi vermeyi durdurdu mu? Prof. Emre Alkin yazdı

Enflasyon rakamlarının artık tartışılacak bir yanı kalmadığını söyleyen Profesör Emre Alkin Dünya gazetesindeki bugünkü köşesinde büyüme, ihracat rakamlarını ve faizi masaya yatırdı. Alkin, faiz düşürme kararı sonrası bazı özel bankaların kredi vermeyi durdurduğunu yazdı.

Ev sahibi ve kiracı tartışmalarında sular durulmuyor! Kira yükselişleri ne zaman duracak?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Emre Alkin, bugünkü köşesinde ev sahibi ve kiracı arasındaki tartışmaları kaleme aldı. Alkin, son günlerde en sık karşılaştığı tartışmaların ev sahibi ve kiracılar arasında yaşandığına dikkat çekti.

Ev fiyatları artıyor! Konut sahipliği oranı düşüyor mu?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Emre Alkin bugünkü köşesinde konut fiyatlarını ve konut satışlarını kaleme aldı. İşte Emre Alkin'in o yazısı...

Konutlarda enerji tasarrufu için nelere dikkat edilmeli?

Konutlarda tüketilen enerji, sanayideki tüketimi solladı. VERİMDER İcra Kurulu Başkanı Emre Alkin, Türkiye'deki 20 milyon hanenin yüzde 80'inden fazlasının enerjiyi verimli kullanamadığını vurguladı.

Türkiye'de binaların yüzde 80'inde zafiyet var!

VERİMDER Başkanı Çağdaş Korkmaz ve VERİMDER İcra Kurulu Başkanı Prof. Dr. Emre Alkin binalarda enerji verimliliğine ilişkin açıklamalarda bulundu. Çağdaş Korkmaz, Türkiye'deki binaların yüzde 80'ninde zafiyet olduğunu dile getirdi.

İnşaat maliyetlerindeki artış konut fiyatlarına yansıdı!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Emre Alkin bugünkü köşesinde konut ve inşaat sektörünü kaleme aldı. İşte Emre Alkin'in "Fiyat artışları konjonktürel değil, kalıcı hale gelebilir mi?" başlıklı yazısı...

Isı yalıtımı konutların değerini artırıyor!

Yapılarda Enerji Verimliliği Derneği (VERİMDER) İcra Kurulu Başkanı Emre Alkin, ısı yalıtımının tüketicilere özellikle konut satışlarında büyük avantaj sağladığını dile getirerek "Binaların uzun ömürlü olmasını sağlayan ısı yalıtımı, kısa vadede konutun satış değerini de artırıyor." diye konuştu.

Belge almayan evini kiraya veremeyecek!

VERİMDER İcra Kurulu Başkanı Prof. Dr. Emre Alkin, 31 Aralık itibarıyla Enerji Kimlik Belgesi (EKB) olmayan binalarda alım, satım ve kiralama işleminin yapılmayacağını açıkladı.

Türkiye'de en güzel araziler AVM'lere çevriliyor!

Türkiye ekonomisiyle ilgili konuşan Prof. Dr. Emre Alkin “Türkiye’nin üretmekle ilgili sorunu yok. Türkiye’nin üretmekten bıkmış insanları var. En güzel arazileri AVM’lere çevirelim, daha fazla para kazanalım düşüncesiyle ve inşaat furyasıyla insanları sanayiden soğuttuk” diye konuştu.

Türkiye'de enerjinin yüzde 40'ı binalarda kullanılıyor!

Türkiye'de binaların yeterli yalıtıma sahip olmaması enerji harcamalarını arttırıyor. VERİMDER İcra Kurulu Başkanı Emre Alkin, Türkiye'de enerjinin yüzde 40'ı binalarda kullanıldığını söyledi.

emre alkin kim Haberi

emre alkin kim

İmsad'ın, global krizin inşaata etkilerini tartıştığı panelde konuşan Cumurcu, konut sektöründe yaşanan durgunluğun global krizin de tetiklemesi ile birlikte oluşan beklentiden kaynaklandığını ifade etti. Sektörde bu durgunluğu aşmak için özellikle kampanya düzenleme yoluyla yoğun çabaların gösterildiğini belirterek "Yine de fiyat düşüşü beklentisi ile alım-satımlar erteleniyor.

Sektörde konut stoku da olduğu bir gerçektir. Stokların erimesi de uzun sürecektir" dedi. Önümüzdeki 3 yılda ofis yatırımlarının gayrimenkul sektörünün yıldız yatırımı olacağını kaydeden Cumurcu, bir diğer karlı yatırımın ise lojistik yatırımları olduğunu söyledi. Bunda da Türk gayrimenkul sektöründe bugüne kadar lojistik yatırımlarının fazla yapılmıyor oluşunun etkili olacağını sözlerine ekledi.

İyi ki Mortgage yok

Prof. Dr. Emre Alkin "Krizin etkisini ancak yüksek katma değerli ürünlerle azaltabilirsiniz" derken İMSAD Başkanı Orhan Turan,...