25 / 07 / 2024

Emsal değişikliği yönetmeliği

Emsal değişikliği yönetmeliği

Emsal değişikliği yönetmeliğinin 1 Haziran 2014 tarihinde yürürlüğe girecek Geçici 6. maddesi, 22.05.2014 tarihinde 29007 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan imar yönetmeliği gereğince 1 Ocak 2016 tarihine kadar ertelendi...

Özel Hastanelerin yönetmeliğinde değişikliğe gidildi! Resmî Gazete'de yayınlandı!

Resmî gazetede 'Özel Hastaneler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik' yayınlandı ve muayenehane hekimlerini ve sağlık çalışanlarını ilgilendiren düzenlemeler yapıldı. Yönetmelik değişikliği ile, muayenehane sahibi doktorlar için yeni bir kolaylık getirildi.

Aman dikkat! Bina yapım yönetmeliği baştan aşağı değişiyor! 1 Temmuz’da uygulama başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nde yeni düzenleme yaptı. Bu kapsamda, 1 Temmuz 2023’ten itibaren geçerli olacak düzenlemeye göre, içerisinde ev bulunan ve zemin hariç 4 kat ve üzeri olan binalarda kapalı çıkma inşası yasaklanacak.

İmar Yönetmeliği'nde son dakika! Tek tek değişiyor: Bitişik yapılara, çıkmalara, zemin dükkanlarına düzenleme!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nde değişikliğe hazırlandığı belirtildi. İşte ayrıntılar... 

Trafik sigortası yönetmeliği değişti! Mayıs'ta fiyatlar zamlanacak! Aracı olanlar hemen baksın!

Trafik sigortası yönetmeliğine ilişkin Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Zorunlu Trafik Sigortası'nda hasar ve indirim oranlarında değişikliğe gidildi. 

Doğal gaz yönetmeliğinde değişiklik. Yönetmeliğe uymayan apartmanlara izin yok!

Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği'nin (GAZBİR) yaptığı açıklamaya göre, Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmelik gereğince apartman doğal gaz yönetmeliğinde değişikliğe gidildi. Bundan sonra yönetmeliğe uymayan müteahhit firmalara izin yok. İşte haberimizin devamı..

Asgari ücret yönetmeliği değişti! Yeni asgari ücret yönetmeliğinde neler yer alacak?

2022 Temmuz asgari ücret ara zammı netliğe kavuştu. Açıklanan asgari ücret zammının ardından asgari ücret yönetmeliğinde de değişikliğe gidildi. İşte detaylar!

Otopark yönetmeliğinde bir değişiklik daha! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni Otopark Yönetmeliği bugünkü 31868 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte detaylar...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Disiplin Amirleri Yönetmeliği!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Disiplin Amirleri Yönetmeliği bugünkü 31693 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme Yönetmeliğinde Değişiklik 2021!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31542 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

BDDK, bankaların yönetmeliğinde değişikliğe gitti!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bankaların destek hizmeti almalarına ilişkin yönetmelikte değişikliğe gitti

OSB Uygulama Yönetmeliğinde değişiklik!

Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) Uygulama Yönetmeliğinde yapılan değişikliğe göre; imar mevzuatına ilişkin yeni düzenlemeler getirildi.

Mahalli İdareler Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmelik Yürürlükten Kaldırıldı!

Mahalli İdareler Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmeliğin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31193 Sayılı Resmi Gazete'te yayımlandı.

BDDK banka ve kredi kartları yönetmeliğinde değişikliğe gitti!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nca Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmeliğinde bazı değişikliklere gidildi.

Emsal değişikliği yönetmeliği Haberi

Emsal değişikliği yönetmeliği

Emsal değişikliği yönetmeliği!

14 Eylül 2013 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik kapsamında, yapı ruhsatı almak için yapılan müracaatlara yönelik esaslara yer veriliyor.


1 Haziran 2014 tarihinde yürürlüğe girecek Geçici 6. madde, 22.05.2014 tarihinde 29007 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan imar yönetmeliği gereğince 1 Ocak 2016 tarihine kadar ertelendi.


Emsal değişikliği yönetmeliği..

“4) Kat alanı kat sayısı (KAKS) (Emsal): Yapının katlar alanı toplamının imar parseli alanına oranından elde edilen sayıdır. İmar planlarında emsal hesabının, brüt veya net parsele göre belirleneceğine ilişkin hüküm bulunmaması halinde uygulamalar net imar parseli alanına göre yapılır. Emsalin brüt alandan belirlenmesi halinde kamuya ayrılan alanların bedelsiz terk edilmesi şarttır. Kamuya ayrılan kısımları bedelsiz terk edilmeyen alanlarda parselin brüt alanı üzerinden emsal hesabı yapılarak...