17 / 05 / 2024

emsal dışında kalan alanlar nelerdir

emsal dışında kalan alanlar nelerdir

İnşaat çalışmalarında yapımına başlanacak olan inşaatın hangi sınırlar dahilinde yapılması gerektiğini hesaplamak için emsal yani KAKS hesabı yapılıyor. Emsal oranları nelerdir? Emsale girmeyen alanlar nelerdir?

EYT olmadan da emekli olabilirsiniz! İşte EYT dışında binlerce kişinin emekli olma formülü!

Milyonlarca kişinin merakla beklediği EYT düzenlemesi tamamlandı. EYT dışında emekli olmak mümkün mü? İşte detaylar!

Ücretli öğretmenler ve uzman askerlere müjde verildi! Resmen açıklandı! Yeni düzenleme geliyor!

Sözleşmeli personele kadro verilmesine ilişkin düzenleme Resmi Gazete'de yayımlanırken, kapsam dışında kalan 140 bin personele kadro yolu açıldı. İşte detaylar...

Xiaomi 13 serisi Çin dışında görücüye çıktı! Bu seri Türkiye pazarında ne zaman yer alacak? İşte merak edilenler!

Xiaomi 13 ve Xiaomi 13 Pro sertifika aldı. Çin dışında satışa çıktı. Böylece küresel pazarda yayılma imkanı bulacak.

Tuvalet kağıdında bu zamana kadar görülmemiş indirim! İndirim için herkes yola koyuldu!

Tuvalet kağıdında bu zamana kadar görülmemiş indirim. Tuvalet kağıdı alacaklar hemen yola koyuldu. İşte detaylar!

Yurt dışında çalışmak isteyenlere müjde! Almanya işçi alımı yapıyor

Yurt dışında çalışmak isteyenler yurt dışı istihdam imkanlarını araştırılıyor. Bu kapsamda Almanya işçi alımı yapacak. Yurt dışında çalışmak isteyenler için Almanya işçi alım detayları belli olmaya başlıyor. İşte merak edilen detaylar...

Tuvalet kağıdında görülmemiş indirim! Familia tuvalet kağıdı 54 TL’ye düştü! Yetişen alıyor! İşte o marketteki fiyatlar!

Tuvalet kağıdında o market zinciri görülmemiş indirime gitti. İşte marka marka tuvalet kağıdı fiyatlarına dair detaylar!

TMB Başkanı Erdal Eren: Yurt dışında 100 bin Türk işçi hedefine artık daha yakınız!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren yaptığı açıklamada Türk müteahhitlerin yurt dışında 100 bin Türk işçi istihdam etme hedefine odaklandıklarını dile getirdi.

Dolar baskısı altında kalan altın yatay seyrediyor!

Haftanın ilk işlem günü güçlü doların baskısı altında kalan altın fiyatları yatay seyrediyor. Altındaki son dakika gelişmeleri yakından takip eden milyonlarca yatırımcı altın piyasasında olanları merak ediyor.

İş Bankası emeklilere son kozunu oynadı! Emeklilere promosyon dışında ek ödeme! İşte detaylar!

İş Bankası, emekliler için son bombayı patlattı. İşte Emeklilere promosyon dışında ek ödemeye dair detaylar!

Merkez Bankası'nın kasasında kalan dolar açıklandı! Erime ay ay devam ediyor

Merkez Bankası'nın Kur Korumalı Mevduat'a 37,2 milyar dolar ödeyeceğinin ortaya çıkmasından sonra bankanın kasasında kalan dolar miktarı açıklandı. Bankanın kasasındaki doların günden güne eridiği dikaktlerden kaçmadı.

Türk müteahhitler 2022'nin 6 ayında yurt dışında 132 proje üstlendi! İnşaat sektöründe son durum ne?

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) tarafından hazırlanan "Temmuz 2022 İnşaat Sektörü Analizi Raporu"nda Türk müteahhitlerin 2022'nin 6 ayında yurt dışında 132 proje üstlendiği belirtildi. Peki inşaat sektöründe son durum ne? İşte rapordaki o veriler...

Yurt dışında gayrimenkulü olanlar da Varlık Barışı'ndan faydalanacak! Başvurular alınmaya başlanacak

Hükünetin gündemine aldığı yeni Varlık Barışı düzenlemesiyle yurt dışında bulunan ancak yasa kapsama girmeyen taşınmazlar 31 Mart 2023'e kadar kapsamdaki varlıklara dönüştürülerek uygulama çerçevesinde Türkiye'ye getirilebilecek.

Yurt dışında çalışmak isteyenlere büyük müjde! Almanya Türkiye’den 2 milyona yakın çalışana kapılarını açıyor!

Yurt dışında çalışmak isteyenlerin beklediği müjde geldi. Almanya Türkiye’den 2 milyona yakın çalışana kapılarını açacağını açıkladı. Peki Almanya hangi pozisyonlar için işçi alacak? Almanya işçi alımında son durum ne? İşte merak edilen soruların yanıtları...

emsal dışında kalan alanlar nelerdir Haberi

emsal dışında kalan alanlar nelerdir


Emsale girmeyen alanlar nelerdir?

Bir arsanın üzerine yapılacak olan inşaatın kesin sınırlarını belirlemek için emsal hesabı yapılıyor.  Yapının bütün katlardaki alanları toplamının parsel alanına olan oranından elde ediliyor. Emsal (KAKS) kat alanı sayısı anlamına geliyor.


Emsal alan oranları;

Emsal alan oranları 0.20 – 0.30 – 0.40 – 1.0 – 1.5 – 2.0 – 2.07 – 2.5 – 3.0 arasında değişkenlik gösteriyor.  Emsale dahil olmayan alanlar  Planlı alanlar tıp imar yönetmeliğinde açıklanıyor. Emsale girmeyen alanlar nelerdir?


Madde 16


Katlar alanına; 

Kanopiler, giriş saçakları, avlular, güneş, rüzgâr, yağmur ve kar etkisine karşı üstü örtülü bir veya birden fazla kenarı açık olan ve her bir bağımsız bölümle irtibatlı zemine oturan teraslar, çatı terasları ve çatı bahçeleri,Temelden çatıya taşıyıcı sistemle doğrudan bağlı olmayan binaya bitişik veya ayrık bir veya...