05 / 05 / 2024

en büyük YİD ulaştırma projesi

en büyük YİD ulaştırma projesi

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu, Osmangazi Köprüsü, Kuzey Marmara Otoyolu ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün bunun en önemli örnekleri olduğunu belirterek, "3 katlı Büyük İstanbul Tüneli'nin de ihalesine en kısa sürede çıkacağız." dedi.

Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi arasında 46 Türk var!

Uluslararası inşaat sektörü dergisi ENR'ın müteahhitlerin bir önceki yılda ülkeleri dışındaki faaliyetlerinden elde ettikleri gelirleri esas alarak yayınladığı “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” listesinde 2015 yılında 40 olan Türk müteahhitlik firması sayısı 2016 yılında 46 oldu.

Türkiye dünyanın en büyük havaalanı yapıyor!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 13. Taze İncir Festivali'nin açılış törenine katıldı. Törende konuşan Zeybekci, ''Dünyanın en büyük havaalanını yapmak üzere Türkiye harekete geçti'' dedi.

Kuzu Grup dünyanın en büyük 250 müteahhitti arasında!

Dünya’nın en büyük 250 müteahhitti arasında yer alan Kuzu Grup, inşa ettiği alt ve üst yapı projeleri ile Türkiye’nin kalkınma dinamiklerinin gelişmesinde rol oynamaya devam ediyor.

Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşümü Ankara'da!

Ankara Büyükşehir Belediyesi 2016 yılı Faaliyet Raporu'nu yayınladı. Rapordaki maddeler de en dikkat çekici madde ''Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesinin Ankara'da yürütülmesi'' kararı oldu.

Bülent Delican: En büyük kentsel dönüşüm Karabağlar’da yapılacak!

AK Parti İl Başkanı Bülent Delican İzmir'e müjde vererek "en büyük kentsel dönüşüm Karabağlar’da yapılacak" diye konuştu.

Türk Ytong, dünyanın en büyük fabrikasını Gebze'de kuracak!

TOKİ, Türk Ytong’un Pendik’te bulunan 53 yıllık fabrikasını kamulaştırdı. Dev arazi yeşil alan olacak. Türk Ytong da Gebze’ye dünyadaki en büyük Ytong fabrikasını kuracak.

Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi listesi açıklandı!

Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi listesi açıklandı. Listeye Türkiye'den 40 müteahhitlik firması girdi. İşte listedeki 40 Türk firma..

Ant Yapı Dünyanın En Büyük 250 Müteahhidi listesinde!

Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi listesi açıklandı. Listenin 86. sırasında Ant Yapı yer aldı. Ant Yapı Türkiye Müteahhitler Birliği tarafından ödüllendirildi.

ESTA Construction, Dünyanın En Büyük 250 Müteahhidi listesinde!

Türk inşaat şirketi ESTA Construction’a büyük onur. 10 yılda gerçekleştirdiği ikonik yapılarla “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” listesinde bir önceki yıla göre 13 basamak yükselen firma, bu yıl listede 174’üncü sırada yer aldı.

Nata Holding, Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi listesinde!

ENR tarafından açıklanan Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi listesine Ankara kökenli Nata Holding 98. sıradan girdi.

Türkiye'nin en büyük dövme fabrikası Sivas'ta kurulacak!

İş adamı Bilgehan Öztüre, Başlatılan istihdam seferberliğininin ardından Sivas´a yeni bir fabrika kazandıracaklarını söyledi. Bu fabrikanın Türkiye´nin en büyük dövme fabrikası olacağını belirtti.

Ahmet Arslan: Dünyanın en büyük köprüsünü yapacağız!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 1915 Çanakkale Köprüsü'ne ilişkin, "Dünyanın en büyük köprüsünü yapmış olacağız. Bu, 'Türkler'de çok oluyor' lafının tam da ispatı." dedi.

Çin'de dünyanın en büyük ışın tesisi inşa edilecek!

Çin, dünyanın en büyük ışın kaynağı olacak yeni nesil bir sinkrotron radyasyon tesisi inşa edecek. İnşası 6 yıl sürecek proje için 698,4 milyon dolar harcanacak.

en büyük YİD ulaştırma projesi Haberi

en büyük YİD ulaştırma projesi

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Çin'den Londra'ya kesintisiz taşımacılık hattı sağlamak üzere, büyük ölçekli altyapı yatırımları gerçekleştirdiklerini belirterek, "Asya'daki en rekabetçi, en kısa ve en ucuz güzergahlardan biri olan orta koridora, tarihi İpek Yolu'nun devamı olarak büyük önem atfediyoruz." dedi.


Arslan, Birleşmiş Milletler (BM) öncülüğünde Türkmenistan Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen "Küresel Sürdürülebilir Ulaştırma Konferansı"nda konuştu.


Ulaştırma ve mobilitenin sürdürülebilir kalkınmanın merkezinde yer aldığını ifade eden Arslan, sürdürülebilir ulaşım olmadan sürdürülebilir kalkınmanın gerçekleştirilemeyeceğini söyledi. Arslan, "Ulaştırma karar vericileri olarak bizim en önemli görevimiz, güçlü altyapısı olan, transit odaklı entegre bir ulaşım ağı tesis etmek için iş birliği içinde en etkili tedbirleri almaktır." diye konuştu.


- "Bütüncül bir koridor yönetimine ihtiyaç var"

Arslan, Avrupa Birliği (AB) ve Çin arasındaki ticaretin 2020 yılında...