27 / 05 / 2024

En Çevreci Fabrika Ödülü

En Çevreci Fabrika Ödülü

Filli Boya ve Capatect markalarıyla pazar lideri olan Betek, kaliteli üretim ve çevreci politikaları çerçevesinde sahip olduğu belgelere bir yenisini daha ekleyerek ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Belgesi’ni aldı..

Yerli otomobil Togg'un en çok bu rengi sevildi! İşte herkesi kendine hayran bırakan o görüntü...

29 Ekim'de Gemlik'teki fabrika açılışı yapılan ve banttan indirilen Türkiye'nin ilk yerli otomobili Togg'un en sevilen rengi belli oldu. En sevilen rengi belirlemek için sosyal medyada yapılan anket sonuçlandı.

Siemens’in en sevilen bulaşık makinesi ne kadar? Siemens 20 Eylül 2022 fiyat listesi…

Siemens, bir bulaşıkta tükettiği sadece 6,7 litre su ile hem tasarruflu hem de çevreci. Siemens’in en çok tercih edilen modelleri arasında yer alan Siemens iQ500 Solo İnox bulaşık makinesi şimdi uygun fiyatlarla sizi bekliyor? İşte Siemens iQ500 Solo İnox 20 Eylül 2022 fiyat listesi…

Dünyanın en büyük bakır şirketinin kapısına hükümet tarafından kilit vuruldu

Şili’nin Puchuncavi bölgesinde dünyanın en büyük bakır üretim fabrikası olan "Codelco"nun çalışanları protesto gösterisi düzenledi. Hükümetin Şili'nin Çernobili olarak bilinen Ventanas bölgesinde bulunan fabrikayı kapatma kararı almasının ardından çalışanlar, fabrika bahçesinde toplandı.

Türkiye'deki fabrikasını kapatan Honda elektrikli araçlar için Çin'de fabrika kuruyor

Japon otomotiv üreticisi Honda, Türkiye'de 24 yıl süren üretim macerasını geçen sene sonlandırıp Gebze'deki fabrikasını kapatmaya karar vermişti. Honda, üreteceği yeni nesil elektrikli araçlar için Çin'de fabrika kurmaya karar verdi. İşte detaylar...

Kanal İstanbul dünyanın en çevreci projesi olacak!

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültür’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Kanal İstanbul projesiyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Karaaslan, "Kanal İstanbul her şeyden önce Türkiye’nin geleceği, İstanbul’un geleceği için çok önemli bir proje" dedi.

Sivas'ta fabrika inşaatları artıyor!

1989 yılında faaliyete geçen Sivas Merkez birinci OSB'de halen 158 firma üretim yapıyor. 2021 sonunda tamamlanması planlanan fabrika inşaatları ile birlikte bölgede istihdam edilenlerin sayısı artacak. 

Bankalar en büyük emlakçı olacak!

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Ataşehir'deki Palladium AVM, Tahincioğlu Holding'in borçları karşılığında Akbank'a geçmişti. Bankalar, ödenemeyen kredilerin karşılığında; firma, fabrika, konut, işyeri ve otomobil alıyor. Artık bankalar en büyük emlakçılar olacak...

Kanal İstanbul: Cumhuriyet tarihinin en büyük dönüşüm projesinin adımları atılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "İstanbul Boğazımızı koruyacak; millet bahçeleriyle, ekolojik koridorlarıyla Türkiye'nin en çevreci projesi olacak Kanal İstanbul Projesi adımlarını atıyoruz" dedi.

Çevreci kentsel dönüşümle binalar reenkarne olacak!

Çevreci kentsel dönüşümle şehirde  AVM, tütün deposu, fabrika, hangar ve binalar Heavenly dDF ile hayat bulacağını belirten Heavenly dDF girişiminin kurucularından mimar Arhan Kayar, "Bir binanın temeli 10 milyon canlının hayatına mal oluyor. Bu çabamızla binalar reenkarne olacak" dedi...

Ordu'da dere yatağındaki 4 katlı fabrika inşaatı yıkıldı!

Ordu’da 2 yıl önce gerçekleşen 1 kişinin hayatını kaybettiği ve 9 kişinin de yaralandığı sel baskınından sonra Ünye’de kamulaştırılıp, yıkımına başlanan dere yatağındaki 4 katlı fabrika inşaatının yıkım çalışmaları tamamlandı.

Tema İstanbul en çevreci ve enerji tasarruflu proje seçildi!

Tema İstanbul, projede sağladığı enerji tasarrufu ve düşük karbon salınımı ile TuREEFF tarafından ödüle layık görüldü...

Uzel’in dev arazisi ve fabrika binası yarın satılıyor!

Bir dönem, yüzde 45’lik pazar payı ile Türkiye’nin en büyük traktör üreticisi olan Uzel’in dev arazisi ve fabrika binası yarın satışa çıkarılıyor.

Malatya OSB'de fabrika sayısı artacak!

AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Malatya’da yatırım yapmak isteyen firma sayısının her geçen gün arttığını söyledi. Tüfenkci, “OSB’de 363 olan fabrika sayısı iki sene sonra 600’lere çıkacak” diye konuştu.

En Çevreci Fabrika Ödülü Haberi

En Çevreci Fabrika Ödülü

Filli Boya ve Capatect markalarıyla bilinen, boya, yalıtım malzemeleri ve yapı kimyasalları üreten Betek’in üretim ve hizmetlerini gerçekleştirirken enerji kaynaklarını korumaya ve gelecek nesillere aktarmaya verdiği önem, ISO 50001 belgesiyle tescillendi.


Enerjinin verimli kullanılması amacıyla, diğer yönetim sistemleri ile entegre yürütülen ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi, belirlenen enerji politikası doğrultusunda; enerji kaynaklarının etkin kullanımı, enerji tüketiminin kontrol altında tutulması ve enerji yönetim sisteminin performansının sürekli iyileştirilmesine dayanıyor.


Çevre ve Enerji Politikaları

Bugüne dek yaptığı AR-GE yatırımlarıyla ve şirket genelinde düzenlenen eğitimlerle çevre bilincinin oluşturulması ve sürekliliğini sağlamayı amaçlayan Betek,  çevreyle ilgili mevzuat, yasal düzenlemeler ve ilgili mahalli çevre kurulu kararlarına uymanın yanı sıra sürekli gelişme ve iyileşmeyi de hedefliyor.  Resmi makamlar, ilgili kuruluşlar, tüketici ve tedarikçiler ile işbirliği içinde, çevrenin kirlenmesine neden...