28 / 04 / 2024

Yerli otomobil Togg'un en çok bu rengi sevildi! İşte herkesi kendine hayran bırakan o görüntü...

Yerli otomobil Togg'un en çok bu rengi sevildi! İşte herkesi kendine hayran bırakan o görüntü...

29 Ekim'de Gemlik'teki fabrika açılışı yapılan ve banttan indirilen Türkiye'nin ilk yerli otomobili Togg'un en sevilen rengi belli oldu. En sevilen rengi belirlemek için sosyal medyada yapılan anket sonuçlandı.



Türkiye'nin ilk yerli otomobili Togg, 2023 yılının Mart ayında pazara sunacağı ilk elektrikli akıllı otomobili C-SUV’un renkleri renkleri için Türkiye'nin güzelliklerinden ilham aldı.

Togg, Türkiye’nin büyüleyici güzelliklerinden ilham alarak tasarlanan otomobilin dış renklerine "Anadolu", "Oltu", "Kula", "Gemlik", "Kapadokya" ve "Pamukkale" şeklinde isimler verdi.

Yerli otomobil Togg'un sosyal medya hesaplarından yapılan anketlere vatandaşlar büyük ilgi gösterdi Ankete katılan kullanıcıların oylarına göre en sevilen renk, 'Kapadokya' yani bej rengi oldu.

TOGG’UN RENKLERİ NE ANLAMA GELİYOR?

Togg’un Anadolu olarak isimlendirilen rengi aslında kırmızı

"Anadolu" olarak adlandırılan rengin açıklamasında Anadolu topraklarındaki cana yakınlık ve tutkuyu yansıtan kırmızıdan ilham alındığı ifade edildi.

Togg’un Pamukkale olarak isimlendirilen rengi ise beyaz.

"Pamukkale" olarak isimlendirilen beyaz rengin, Pamukkale travertenlerinin göz kamaştıran beyazlığından ilham aldığı belirtildi.

Togg’un Gemlik olarak belirtilen rengi ise mavi

Gemlik mavisi olarak ifade edilen rengin, zeytin ağaçlarının gölgesindeki mavi sulardan ilham aldığı kaydedildi.

Yerli otomobil Togg un en çok bu rengi sevildi! İşte herkesi kendine hayran bırakan o görüntü...

Togg’un Kapadokya olarak ilan edilen rengi ise bej

"Kapadokya" olarak isimlendirilen rengin ise Kapadokya’nın olağanüstü güzellikteki doğa harikası peri bacalarının toprak ve kum bejinden esinlendiği belirtildi.

Togg’un Oltu şeklinde isimlendirilen rengi siyah

"Oltu" olarak isimlendirilen renk seçeneğinin de Oltu taşının göz alıcı siyahlığını, parlak dokusunu, sağlam yapısını temsil ettiği belirtildi.

 


Geri Dön