05 / 05 / 2024

en çok veri beyan eden mükellefler

en çok veri beyan eden mükellefler

Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), Türkiye genelinde 2013 vergilendirme dönemi için tahakkuk eden gelir vergisi toplamında bir önceki döneme göre yüzde 14,6 oranında artış olduğunu bildirdi.

Harcama rekoru kırıldı! Banka ve kredi kartıyla en çok nerelerde harcama yapıldı?

Temmuz ayı itibari ile Türkiye'de kredi kartı sayısı 109.8 milyon, banka kartı sayısı 181.1 milyon ve ön ödemeli kart sayısı 81 milyon adete çıkarken, banka ve kredi kartıyla yapılan harcamalar da artmaya devam diyor. Peki, kartla en çok hangi alanda alışveriş yapıldı? İşte detaylar...

Samsung’un en çok satan modeli Samsung Galaxy A52 almanın tam zamanı! 24 Aralık 2022 Fiyat Listesi

Online alışveriş platformlarında en çok satan cep telefonu modellerinin başında yer alan Samsung Galaxy A52, yüksek ekran çözünürlüğü, suya dayanıklılık gibi üstün özellikleriyle tüketicilerin beğenisini kazanıyor.

E-ticarette vatandaşların en çok şikayet ettiği konular belli oldu!

Kasım indirimleriyle birlikte en hareketli dönemlerinden birini yaşayan e-ticaret sektörüyle ilgili çarpıcı veri ortaya çıktı. Alışverişinden memnun kalmayanların buluştuğu platform Şikayetvar, 2022 yılının ilk 10 ayında en çok şikayet edilen konuları açıkladı.

En çok satan set üstü ocaklar! 6 Ekim 2022 fiyat listesi…

Set üstü ocaklarda en çok tercih edilen ürünleri online alışveriş pazarı Trendyol’dan seçtik. Ocak fiyatları en uygun seçenekleriyle burada…

Sahur saatlerinde en çok 'emlak' kelimesi arandı! 

Tüketiciler, Ramazan ayında gece alışverişini tercih etti. Sahur saatlerinde en çok 'emlak' kelimesi arandı...

2015'te en çok tercih edilen markalar açıklandı!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) ve BAREM işbirliğiyle gerçekleştirilen araştırma sonucuna göre, 2015 yılında alışveriş merkezlerinde (AVM) tüketicinin en çok tercih ettiği markalar açıklandı.

Sahur saatlerinde en çok bakılan kategori emlak!

Sahibinden.com, 2015 yılı Ramazan ayı boyunca kullanıcılarının sahur saatlerinde en çok baktığı ürünleri belirledi. 17 Haziran’dan 15 Temmuz’a kadar geçen bir aylık süreçte en çok bakılan kategorileri emlak, vasıta ve alışveriş oldu.

Enerji kimlik belgesine en çok yeni binalar başvurdu!

2011 yılından itibaren ülke genelinde müstakil konut, apartman, rezidans, ofis, hastane, eğitim, otel ve alışveriş merkezleri olmak üzere 242 bin 533 bina için enerji kimlik belgesi alındı. En çok yeni binalar için başvuruda bulunuluyor.

Türkiye akıllı telefonla en çok alışveriş yapılan ülke!

MasterCard ' ın, tüketicilerin e - ticarette kullandığı mobil uygulamalara yönelik düzenlediği ankette Türkiye' nin, akıllı telefonla en çok alışveriş yapılan ülke olduğu ortaya çıktı...

Türkiye en çok alışveriş yapılan ülke!

Türkiye en çok alışveriş yapılan ülke oldu. MasterCard'ın, tüketicilerin e-ticarette kullandığı mobil uygulamalara yönelik düzenlediği ankette Türkiye'nin, akıllı telefonla en çok alışveriş yapılan ülke olduğu ortaya çıktı.

Turistler en çok İtalya'ya gitti!

Turistler en çok İtalya'ya gitti. Erken rezervasyon imkanlarının artmasıyla yurt dışında daha fazla tatil imkanı bulabilen Türk tatilciler, ocak ayından bu yana en çok İtalya turlarını tercih etti.

Konut fiyatları en çok hangi ülkelerde arttı?

Ev fiyatlarının sadece Türkiye'de çok yükseldiğini sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Dünya çapında bir yükseliş eğiliminden söz edebiliriz. Global Property Guide, dünyada konut fiyat artışının en çok yaşandığı ülkeleri sıraladı. İşte o ülkeler...

İzmir'e en çok yabancı turist Almanya'dan geliyor!

İZMİR Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün bu yılın ilk 8 ayı verilerine göre, sınır kapılarından giriş yaparak kente en çok yabancı turist 228 bin 938 kişiyle Almanya'dan geldi, ikinci sırada Fransa yer aldı...

en çok veri beyan eden mükellefler Haberi

en çok veri beyan eden mükellefler

GİB, 2013 Vergilendirme Dönemi Yıllık Gelir Vergisi Beyanları Sonucunda Türkiye Genelinde En Çok Vergi Beyan Eden Mükellefleri açıkladı.


Burada yer alan bilgiye göre, Türkiye genelinde 2013 vergilendirme dönemi yıllık gelir vergisi beyanlarına ilişkin olarak Mart 2014 ayında 1 milyon 860 bin 818 mükellef tarafından yıllık gelir vergisi beyannamesi, 1 milyon 232 bin 67 mükellef tarafından da gayrimenkul sermaye iradına ilişkin yıllık gelir vergisi beyannamesi verildi.


Verilen beyannamelerden yıllık gelir vergisi beyannamesi ile 31 milyar 614 milyon 819 bin lira matrah beyan edildi ve bu tutar üzerinden 8 milyar 389 milyon 820 bin lira gelir vergisi tahakkuk ettirildi.


Aynı dönemde verilen gayrimenkul sermaye iradına ilişkin gelir vergisi beyannamelerinde ise 13 milyar 844 milyon 974 bin lira matrah ve bu tutar üzerinden de 3...