25 / 05 / 2024

en iyi 25 proje

en iyi 25 proje

Dünya üzerindeki gökdelenler rekor yüksekliklere ulaşmakta, upuzun tüneller yeni bağlantı noktaları kurmakta ve devasa köprüler daha önce aşılamamış çok büyük engelleri aşmakta. İşte 25 etkileyici mühendislik harikası!

Fotoğraf düşkünlerine müjde! En iyi 25 kameralı telefon!

DxOMark, en iyi kameralara sahip akıllı telefonlar listesini belirli kriterlere göre test ederek ve cihazları karşılaştırarak güncelledi.

2022’nin en iyi telefonları belli oldu! Hemen bakın..

Cihazları belli standartlara göre test ederek en iyileri belirleyen DxOMark 2022 Ekim ayının en iyi özelliklere sahip telefon listesini belirledi. İşte Ekim ayına dair listelenen en iyi ve en kaliteli 25 telefon modeli..

MediaMarkt'ta satılan en iyi 10 akıllı saat! Sakın kaçırmayın! İşte 25 Temmuz 2022 fiyat listesi..

Son dönemde akıllı saatlere olan ilgi artarken pek çok kişi akıllı saat fiyatlarını araştırmaya başladı.Biz de sizin için MediaMarkt'ta satışı yapılan en iyi 10 akıllı saati derledik. Peki, MediaMarkt'ta akıllı saat fiyatları ne kadar? İşte 25 Temmuz 2022 fiyat listesi... 

İşte dünyanın en iyi 25 binası!

1.053 kilometrekarelik alan içinde 7794 yüksek binaları olan Hong Kong dünyanın en iyi binaları arasında ilk sırada yer alıyor. İşte dünyanın en iyi 25 binası.

Dünyanın en iyi 25 otelinden biri Ürgüp'te!

Kapadokya'nın en önemli merkezlerinden Nevşehir'in Ürgüp İlçesi'ndeki Kayakapı Premium Caves- Cappadocia, 'Dünyanın En İyi 25 Oteli'nden biri seçilirken, aldığı 8 ödülle, 2015 yılınahızlı bir giriş yaptı.

Four Seasons Otel Avrupa'nın en iyi oteli seçildi!

Dünyanın en çok takip edilen haber sitelerin, den Business Insider, Avrupa'nın en iyi 25 otelini seçti. Listenin ilk sırasında Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de bulunan Gresham Sarayı seçildi.

Spine Tower en iyi ofis binası ödülünü aldı!

Spine Tower'in inşaatında en sağlam beton türü olan C 80 kullanıldı. İstanbul ve Avrupa’nın en sağlam, en iyi ofis binası ödüllerini aldı.Spine Tower'da gün içinde 3000 kişi çalışacak.

Anthill Residence en iyi apartman seçildi!

Ant Yapı'nın Bomonti'deki binası Anthill Residence'ın içerisinde yer alan Fraser Place Anthill İstanbul, World Travel Awards 2014 yarışmasından ödülle döndü. Anthill Residence en iyi apartman seçildi.

Skytrax dünyanın en iyi 10 havaalanını seçti!

Ticari havayolları için araştırmalar düzenleyen Skytrax her yıl, milyonlarca yolcunun oyları ile dünyanın en iyi havaalanlarını belirliyor. İşte bu listeye göre dünyanın en iyi 10 havaalanı…

İstanbul, Avrupa'nın en iyi üçüncü şehri!

Amerikan turizm dergisi Travel Leisure okurları dünyanın en iyi kentini belirledi. Travel Leisure okurlarına göre İstanbul, Avrupa'nın en iyi üçüncü kenti oldu. Peki Travel Leisure anketinde İstanbul dünyanın kaçıncı en iyi şehri seçildi?..

Terrace Hotel Türkiye'deki en iyi 25 Otelden biri seçildi!

Terrace Hotel Türkiye'deki en iyi 25 Otelden biri seçildi. Manavgat Kumköy Mevkiinde 24 yıllık tecrübesiyle faaliyet gösteren Hotel Terrace Beach Resort Avrupanm en büyük değerlendirme sitelerinin biri olan Zoover'den 2014 ödülünü kazandı.

2014'ün en iyi 10 havayolu şirketi!

Ticari havayolları için araştırmalarıyla bilinen "Skytrax" 2014 yılının en iyi havayolu şirketini belirlemek için dünya genelinde 19 milyon yolcuyla anket yaptı. Anket sonucunda dünyanın en iyi 10 havayolu şirketi belirlendi.

BKT üçüncü kez üst üste yılın en iyi bankası seçildi!

Çalık Grubu’nun Arnavutluk ve de Kosova’da faaliyet gösteren kuruluşu Banka Kombetare Tregtare’ye (BKT), Euromoney Dergisi tarafından üçüncü kez üst üste “yılın en iyi bankası” seçildi.

en iyi 25 proje Haberi

en iyi 25 proje

İşte dünyanın en etkileyici mühendislik harikası 25 proje...



1- Panama Kanalı Genişletme





Panama Tamamlanma Süresi: 11 yıl

Maliyet: 5.25 milyar $.


Panama Kanalı 1914'ten beri hizmet veren 77 km uzunluğundaki bir gemi geçidi, ancak 1914'ten günümüze gemiler irileştiği için kanalın bazı bölümlerinde genişleme ihtiyacı hissedilmiş. Kanalın yaklaşık 6 km'lik bölümünü kapsayan ve 4,4 milyon m3 betonun kullanılacağı tahmin edilen projenin tahmini bitiş tarihi olarak 2016 gösterilmekte..




2- Port Mann Köprüsü





ABD Tamamlanma Süresi: 6 yıl

Maliyet: 1.93 milyar $


2012 yılında açılan 2 km uzunluğundaki köprü, Kuzey...