06 / 05 / 2024

Endonezya felaketi

Endonezya felaketi

Endonezya' da toprak kayması meydana geldi. Endonezya'nın Cava adasında aşırı yağışların neden olduğu toprak kaymasında 11 kişi öldü, yaklaşık 100 kişinin ise kayıp olduğu bildirildi.

Sel felaketi zeytinyağı piyasasını nasıl etkiliyor? Fiyatlar neden yükseliyor?

Gaziantep ve Şanlıurfa'daki sel felaketi, zeytinyağı piyasasında fiyatların tırmanmasına yol açtı. Üreticiler, azalan ürün verimine karşı koyarken azalan zeytin stokları sebebiyle fiyatlar kabarıyor ve bu durum tüketicileri kaygılandırıyor.

SON DAKİKA: Endonezya'da 7,1 şiddetinde deprem oldu!

Endonezya'nın Bali Denizi açıklarında 7,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İşte bütün ayrıntılar...

Adıyaman ve Şanlıurfa'da sel felaketi: Caddeler göle döndü, ölü sayısı 5'e yükseldi!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıkıma yol açtığı Adıyaman ve Şanlıurfa'da şimdi de sel felaketi yaşanıyor. Caddelerin göle döndüğü sel felaketinde Şanlıurfa'da 4 kişi, Adıyaman'da 1 kişi hayatını kaybetti...

Deprem felaketi arsaya talebi katladı: Herkes deprem riski az olan yerlerde ev yaptırmak istiyor! 

Deprem sonrasında konut tercihleri de değişti. Deprem felaketi arsaya talebi katladı: Herkes deprem riski az olan yerlerde ev yaptırmak istiyor! 

Dünya, Türkiye için seferber! Hangi ülkeler deprem sonrası yardım gönderdi?

Türkiye, tarihinin en büyük deprem felaketi ile mücadele ederken Amerika Birleşik Devletleri’nden Endonezya'ya kadar birçok ülkenin kamu kuruluşları ve sivil toplum örgütleri yardım çalışmalarına devam ediyor.

Endonezya'daki 100'den fazla tropik ada açık artırmaya çıkıyor!

ABD’li müzayede firması Sotheby’s, Endonezya’da yer alan 100’den fazla tropikal adanın ‘geliştirme haklarının’ 8 ila 14 Aralık tarihinde açık arttırmada satılacağını duyurdu.

Bozkurt'ta sel felaketi sonrası yeni konutlar yapılıyor!

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde yaşanan sel felaketi sonrasında  65 kişi hayatını kaybetti ve 8 kişi kayboldu. Kentsel dönüşümde yıkım kararı verilen ev ve dükkanların yerine, belirlenen bölgelerde yenileri yapılacak. 

Binance Endonezya’da kripto platformu kuracak!

Binance Holdings bir kripto para işlem platformu kurmak amacıyla Endonezya’nın en zengin ailesi Hartonolar ve devlete ait bir Telekom operatörü ile görüşmeler sürdürüyor.

Sel felaketi nedeniyle 109 bina tamamen yıkıldı!

Karadeniz'de meydana gelen sel felaketi nedeniyle bölge genelinde  109 binanın yıkıldığı açıklandı.

Endonezya'da 415 yapı zarar gördü!

Endonezya'nın Batı Sulawesi eyaletinin Majene bölgesinde dün yaşanan deprem sonucunda 415 yapının zarar gördüğü kaydedilerek, yıkılan binalarda arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği ifade edildi.

Türk müteahhitler için Endonezya fırsatı!

Hitay Holding Yönetim Kurulu Başkanı Emin Hitay, Endonezya'da 12 milyar dolarlık bir dönüşüm yapılacağını, ülkede ciddi bir konut sıkıntısı yaşandığını belirtti. Hitay, "Türkiye’den inşaat şirketleri bu projelere katılabilir" dedi. 

Basuki Hadimuljono: Türk şirketleri Endonezya’yı üs olarak kullanabilir!

Endonezya Bayındırlık ve İskan Bakanı Basuki Hadimuljono, Türkiye’den yapılacak yatırımları teşvik edeceğini vurgulayarak, "Türk şirketleri, Asya pazarına girmek için Endonezya’yı üs olarak kullanabilir" diye konuştu.

Endonezya'daki Saka Buana Camisi'nin yüzde 60'ı bambudan yapıldı!

Endonezya'nın Banten şehrinde inşa edilen Saka Buana Camisi mimarisi büyülüyor. Caminin yüzde 60'ı bambudan inşa edildi...

Endonezya felaketi Haberi

Endonezya felaketi

Endonezya Afet Yönetimi Dairesi yetkilisi Sutopo Purwo Nugroho, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cava'nın orta bölgesinde Sampang köyünde meydana gelen toprak kaymasında ilk belirlemelere göre 11 kişinin öldüğünü, yaklaşık 100 kişinin ise bulunamadığını söyledi. 


Olayda çok sayıda evin toprak altında kaldığı, arama kurtarma çalışmalarına asker, polis ve gönüllüler dahil yüzlerce kişinin katıldığı belirtildi. 


Endonezya'da toprak kaymalarında bu sene 270'den fazla kişi hayatını...