17 / 05 / 2024

endonezya Sinabung Yanardağında büyük patlama

endonezya Sinabung Yanardağında büyük patlama

Endonezya'da üç haftadır faaliyette olan Sinabung Yanardağı dün de büyük bir patlamayla korku yarattı. Yanardağdan püsküren küller 5 kilometre kadar yükselip 30 kilometre mesafedeki yerleşim birimlerine yağdı...

Kanarya Adaları’nda afet konutlarında Karmod çelik evler tercih edildi!

Karmod Genel Müdürü Abdullah Yüceer yaptığı açıklamada Cumbre Vieja yanardağındaki volkanik patlama sonrası zarar gören konutların yeniden inşası için La Palma adasında 6 ayrı yerde çelik ev projesi gerçekleştirdiklerini söyledi.

SON DAKİKA: Endonezya'da 7,1 şiddetinde deprem oldu!

Endonezya'nın Bali Denizi açıklarında 7,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İşte bütün ayrıntılar...

Ayçiçek yağı fiyatlarını uçuracak son dakika gelişmesi! TMO'nun hamlesi sonrasında yasak kararı geldi

Toprak Mahsülleri Ofisi'nin ayçiçek yağında arz sorunu ve olası fiyat artışlarına karşı ihale açtığı haberinin ardından sürpriz bir gelişme yaşandı. Endonezya palm yağı ihracatına yasak getirdi. Kararın ayçiçek yağı fiyatlarını ateşleyeceği öne sürüldü

Endonezya'nın başkenti Cakarta'nın taşınacağı yer belli oldu!

Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo yaptığı açıklamada Cava Adası'ndaki başkent Cakarta'nın, Borneo Adası’nda Doğu Kalimantan eyaletine taşınacağını söyledi.

Endonezya'nın başkenti Cakarta taşınıyor!

Endonezya hükümeti, başkent Cakarta’yı taşıyacak. Mevcut altyapının yetersiz olduğu belirtilen başkentin, 2030 yılında  35 milyonu aşması beklenen nüfusu kaldıramayacağı düşünülüyor.

Endonezya'daki dev toplu konut tsunamiden çöktü!

28 Eylül'de yaşanan 7,5 büyüklüğündeki deprem ve ardından oluşan tsunami Endonezya'da devlet tarafından inşa edilen toplu konut sitesini vurdu. Sitede bin fazla kişinin enkaz altında kalmış olabileceği açıklandı.

64 şirket 2018 yılında 1.153 yeni mağaza açacak!

ABD’den Çin’e, Rusya’dan Endonezya’ya kadar dünyanın pek çok noktasına yayılan Türk markaları yurtdışında hedef büyüttü.

Endonezya'daki okullara kapatma kararı!

Türkiye’nin Cakarta Büyükelçiliği, Endonezya hükümetine Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) bağlı kuruluşların kapatılması çağrısında bulundu.

Endonezya'nın ilk hızlı tren projesinde çalışmalar başladı!

Endonezya'da ilk hızlı tren projesine başlandı. Hızlı tren için Bandung'da yapılan temel atma törenine, Endonezya Cumhurbaşkanı Joko Widodo da katıldı. Endonezya'da ilk olacak hızlı tren projesinin 2018 yılında tamamlanması planlanıyor.

Endonezya'dan Ankara'ya kentsel dönüşüm ziyareti!

2004 yılında yaşanan tsunami felaketinde 130 bin insanını kaybeden Endonezya'nın Banda Aceh şehri, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin gerçekleştirdiği kentsel dönüşüm deneyimlerinden yararlanacak.

Endonezya'da 6.9 büyüklüğünde deprem!

Endonezya'nın Batı Papua bölgesi açıklarında 6.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin kıyıya 24 kilometre mesafede meydana geldiği belirtildi.

Endonezya'da 6,4 büyüklüğünde deprem!

Endonezya'nın batısında meydana gelen 6,4 büyüklüğündeki deprem bölgede paniğe sebep oldu. Yetkililer şu ana kadar herhangi bir yaralanma ya da hasar raporu veya tsunami uyarısı olmadığını söyledi.

Ulusoy Elektrik Endonezya'da üretim tesisi kuracak!

Ulusoy Elektrik İmalat Taahhüt ve Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Ulusoy Elektrik İmalat Taahhüt ve Ticaret A.Ş. Endonezya'da üretim tesisi kuracak.

endonezya Sinabung Yanardağında büyük patlama Haberi

endonezya Sinabung Yanardağında büyük patlama

Endonezya'da üç haftadır faaliyette olan Sinabung Yanardağı dün de büyük bir patlamayla korku yarattı. Yanardağdan püsküren küller 5 kilometre kadar yükselip 30 kilometre mesafedeki yerleşim birimlerine yağdı. Bölge sakinleri, kül yağmuru nedeniyle sokağa, maske ve şemsiyeler ile çıkmak zorunda kaldı. Yetkililer, yanardağ çevresinde yaşayan insanlarda cilt ve solunum yolu hastalıklarının arttığını, en çok bebeklerin etkilendiğini açıkladı. Yanardağdan püsküren küller doğaya da büyük zarar verdi. Ekili binlerce hektar alandaki ürün zarar gördü. 400 yıl aradan sonra 3 yıl önce faaliyete geçen yanardağda bu yılın başında meydana gelen patlamada, 16 kişi hayatını...