03 / 05 / 2024

Endonezya tsunami

Endonezya tsunami

28 Eylül'de yaşanan 7,5 büyüklüğündeki deprem ve ardından oluşan tsunami Endonezya'da devlet tarafından inşa edilen toplu konut sitesini vurdu. Sitede bin fazla kişinin enkaz altında kalmış olabileceği açıklandı.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan Marmara için yeni uyarı! Hem tsunami hem de 7,5 büyüklüğünde deprem...

Prof. Dr. Ahmet Ercan resmi sosyal medya hesabı üzerinden Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde yaşanabilecek büyük bir depremin yaratabileceği tsunami dalgaları ile ilgili açıklamalar yaptı. İşte Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'ın o açıklamaları...

Marmara ve çevresine 20 tsunami gözlem ve erken uyarı istasyonu kurulacak!

Marmara ve çevresinde 20 tsunami gözlem ve erken uyarı istasyonunun kurulacağı gündeme geldi. İşte Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünce yapılacak o çalışmanın detayları...

İzmir'deki fay hattı işaret edildi! Tsunami riski için harekete geçilmeli...

İzmir körfezindeki tüm kıyıların ve koyun geometrisi çıkartılıp, deprem kaynaklı tsunami risklerini araştırılması için harekete geçildiği açıklandı. İşte haberin ayrıntıları...

Kandilli Rasathanesi Müdürü Özener, Antalya ve Alanya için tsunami uyarısı yaptı!

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, Antalya ve Alanya bölgesi için tsunami uyarısı yaptı. Prof. Dr. Özener, “Bir deprem olduğu zaman kesinlikle deniz kıyısından uzaklaşarak yüksek bölgelere çıkmakta fayda var” ifadelerini kullandı.

Kandilli açıkladı: İstanbul'u büyük bir yıkım ve kaos bekliyor! Olası büyük depremde megakentte tsunami de olacak! 

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi Müdür Yardımcısı Dr. Musavver Didem Cambaz, olası İstanbul depreminde tsunami beklendiğini açıkladı. İşte ayrıntılar...

Prof. Dr. Ahmet Ercan il il açıkladı: 7.1 büyüklüğünde sallanacak! Uzman isim tsunami de var dedi!

Prof. Dr. Ahmet Ercan, 7.1 büyüklüğünde deprem beklediği o ili açıkladı ve tsunami uyarısında bulundu. İşte deprem uzmanının o son dakika açıklaması...

SON DAKİKA: Endonezya'da 7,1 şiddetinde deprem oldu!

Endonezya'nın Bali Denizi açıklarında 7,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İşte bütün ayrıntılar...

Altın tsunami gibi ortalığı kasıp kavurdu! Bugün gram, çeyrek ve yarım altın ne kadar? 24 Haziran 2023 altın fiyatları

Altın, Merkez Bankası faiz kararı sonrası hızla yükseldi. Gram altın haftanın son işlem gününde rekor tazeledi. Bugün de yükselmeye devam eden altın tsunami gibi kasıp kavurdu. Bugün gram, çeyrek, yarım ve tam altın ne kadar? 24 Haziran 2023 altın fiyatları.

Prof. Dr. Naci Görür'den deprem ve tsunami uyarısı!

Antalya'da Tsunami ve Deprem Riski: Bilim Akademisi Üyesi Uyarıyor - Prof. Dr. Naci Görür, Antalya'nın deprem ve tsunami tehlikesine karşı önlem alması gerektiğini vurguluyor.

Olası İstanbul depreminde kritik tsunami analizi! Dalga boyu 4 metreye ulaşacak! Riskli yerler bir bir açıklandı! 

İstanbul'da olası büyük Marmara depreminin ardından meydana gelmesi beklenen tsunami dalgaları ile ilgili uyarılar peş peşe yapılıyor. İşte uzman isimlerin o açıklamaları ve tsunami riski olan yerler...

Büyük İstanbul depreminde tsunami olacak mı? Senaryo hazırlandı! İstanbul'un tsunami tehlikesi belli oldu!

İstanbul'da olası bir depremin 7'nin üzerinde olması halinde 'çökme' ile yaşanacak tsunami senaryosu hazırlandı. İstanbul'un tsunami tehlikesi belli oldu. 

Marmara'da bir sene içinde iki tane 7'den büyük deprem olabilir! Prof. Dr. Şükrü Ersoy, tsunami riskini de açıkladı!

Türkiye'nin deprem riski sık sık gündem oluyor. Marmara'da bir sene içinde iki tane 7'den büyük deprem olabilir! Prof. Dr. Şükrü Ersoy, tsunami riskini de açıkladı!

Olası büyük Marmara depreminde tsunami olacak mı? İstanbul kıyıları nasıl etkilenir? Uzmanlar peş peşe açıkladı!

Olası büyük Marmara depreminde tsunami olacak mı? İstanbul kıyıları nasıl etkilenir? Uzmanlar peş peşe açıkladı!

Endonezya tsunami Haberi

Endonezya tsunami

Endonezya'da 28 Eylül Cuma günü meydana gelen 7,5 büyüklüğündeki deprem ve ardından oluşan tsunamiden sonra Palu kentinde hayat durma noktasına geldi. Hükümet tarafından inşa edilen toplu konut projesi ve çevredeki binalar toprağın altına gömüldü.

Hürriyet'te yer alan habere göre, sitede arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Daha önce enkazın altında kaldığı açıklanan 10 kişinin sayısı bugün bine çıktı. 

Deprem ve tsunaminin etkisiyle yaşamını yitirenlerin sayısı bin 571'e ulaştı. Yaralıların ise 2 bin 549 kişi olduğu tahmin ediliyor. 

Evsiz kalan 70 bin 821 kişi için 140 ayrı noktada imkanı sağlanıyor. Birleşmiş Milletler tarafından açıklanan verilere göre, 200 bin kişi ülke çapında yardıma ihtiyaç duyuyor.