14 / 05 / 2024

Endüstri Meslek Lisesi taş binaları

Endüstri Meslek Lisesi taş binaları

Denizli'de taş bina krizi çıktı. Cumhuriyet dönemi mimari özelliğini taşıyan ve koruma altında olan Endüstri Meslek Lisesi taş binalarının müze nedeniyle yıkılmasının gündeme gelmesi çevrecileri ayaklandırdı

Bartın'daki 120 yıllık tarihi bina yıkılıyor!

Bartın’da, Endüstri Meslek Lisesi olarak kullanılan 120 yıllık tarihi bina külliyeli cami yapılmak için yıkılıyor. Yapı, şehirdeki sendika ve sivil toplum kuruluşu temsilcisinin oluşturduğu “Okuluma Dokunma'' platformunun karşı çıkmasına rağmen yıkılıyor. 

İMSİAD ve RUMELİSİAD inşaat sektörünün geleceğini fuarda ağırladı!

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği ile Rumelili Yönetici Sanayici ve İşadamları Derneği’nin inşaat sektörünün geleceği olan Hürriyet Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerini 17. Bursa Yapı ve 4. Rising City Gayrimenkul fuarlarında ağırladı.

TOKİ Tunceli Endüstri Meslek Lisesi ihalesi yarın!

Tunceli İli Merkez İlçesi Cumhuriyet Mahallesi Çaldırantepe Mevkii 16 Derslikli Endüstri Meslek Lisesi, Metal Atölyesi, Çok Amaçlı Atölye, Mobilya ve İç MekTes Atölyesi, Motor Atölyesi İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

Şişli Meslek Lisesi'ni tehlikeye sokan bina yıkılıyor!

Şişli Endüstri Meslek Lisesi’nin yanındaki inşaat çalışması nedeniyle yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalan binası yıkılıyor..

Şişli Meslek Lisesi yerine AVM geliyor!

Yıllardır tartışılan Şişli Endüstri Meslek Lisesi yerine AVM ve rezidans projesinin ilk adımı atıldı, okulun bazı bölümlerinda yıkımlar gerçekleştirildi. 

Taş Yapı'nın Şişli'deki rezidans projesine iptal!

Şişli Endüstri Meslek Lisesi arazisine, Taş Yapı tarafından yapılması planlanan rezidans projesi durduruldu. Mahkeme, projenin yapılmasını sağlayan imar planlarını, eğitimi olumsuz etkileyeceği gerekçesiyle iptal etti.

Kocaeli Karamürsel Meslek Lisesi'ne modern spor salonu!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından Karamürsel 100. Yıl Endüstri Meslek Lisesi'ne spor salonu inşa ediliyor. Karamürsel 100. Yıl EML’deki spor salonu inşaatı devam ediyor.

Şişli Belediyesi 4 kule inşaatını durdurdu!

Şişli Belediyesi, Şişli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin de bulunduğu araziye yapılmak istenen 4 kule inşaatı çalışmalarını yeniden durdurdu.

Şişli Endüstri Meslek Lisesi arazisindeki proje 2. kez durduruldu!

Şişli Belediyesinin yanında bulunan ve Şişli Endüstri Meslek Lisesi’nin üzerinde bulunduğu alanda başlatılan 37 katlı 4 gökdelenin yapımı Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından alınan kararla Şişli Belediyesi tarafından durduruldu.

Şişli Endüstri Meslek Lisesi'nin arazisi Taş Yapı'nın!

Şişli Endüstri Meslek Lisesi Mezunları Derneği, Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne okul arazisinin korunması için açtığı davalar sürmesine karşın İstanbul Valiliği, Taş Yapı’ya okulda çalışma yapabileceklerine ilişkin izin verdi. Şirket yetkilileri dün sabah erken saatlerde okula giderek ölçüm yaptı.

İzmir’e 15 Temmuz Demokrasi Meydanı geliyor!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Mithatpaşa Endüstri Meslek Lisesi ve Hamidiye Camii önünde denize doğru oluşturulacak yeni meydana “15 Temmuz Demokrasi Meydanı” adının verilmesini istedi. Başkan’ın bu önerisi Meclis’e sunulacak.

İzmir Konak'a yapılacak yeni meydana isim önerisi!

İzmir'de Mithatpaşa Endüstri Meslek Lisesi ve Hamidiye Camisi önünde denize doğru oluşturulacak yeni meydana "15 Temmuz Demokrasi Meydanı" adının verilmesi önerildi.

Kocaeli Ali Nuri Çolakoğlu Lisesi açılış için gün sayıyor!

Çolakoğlu Metalurji tarafından inşa edilen Ali Nuri Çolakoğlu Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, bu yıl eğitime başlayacak. Çolakoğlu Metalurji Genel Müdürü Uğur Dalbeler “ Çolakoğlu Metalurji olarak eğitim, sağlık ve diğer alanlarda yatırım yapmayı topluma karşı bir borç biliriz.'' dedi

Endüstri Meslek Lisesi taş binaları Haberi

Endüstri Meslek Lisesi taş binaları


Denizli'de Cumhuriyet dönemi mimari özelliği taşıdığı için koruma altında bulunan Endüstri Meslek Lisesi eski taş binalarının yıkılması gündeme geldi. Acil bir basın toplantısı düzenleyen Mimarlar Odası Denizli Şube Başkanı Cüneyt Zeytinci, taş binaların Ahmet Nazif Zorlu tarafından yaptırılacak müze nedeniyle yıkılacağını savunurken tepkisini dile getirdi. Zeytinci, yıkımı engellemek için her türlü mücadeleye hazır olduklarını açıkladı.


Gözlemci olarak katıldı

Denizli'de 2009 yılında başlatılan "Hükümet Konağı ve Kent Meydanı Projesi" kapsamında kente bir müze kazandırılması hedeflenmişti. Bu doğrultuda geçen yıl Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, memleketi Denizli'ye müze yaptırmak için Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay ile bir protokol imzalamıştı. Meydanda bulunan ve 1940'lı yıllarda yapılan Endüstri Meslek Lisesi eski taş binalarının müze projesine dahil edilip edilmeyeceği konuşulurken beklenmedik...