13 / 05 / 2024

enerji belgesi

enerji belgesi

Enerji verimliliği, binalarda yaşam standardı ve hizmet kalitesinin; endüstriyel işletmelerde ise üretim kalitesinin düşüşüne yol açmadan enerji tüketiminin azaltılması olarak tanımlanıyor. Peki enerji verimliliği belgesi nedir?

Enerji belgesi binaların değerini arttırıyor!

1 Ocak 2011'de yürürlüğe giren "Binalarda Enerji Performans Yönetmeliği" gereğince, yeni inşa edilen binalar için Enerji Kimlik Belgesi alınması zorunlu oldu. Enerji kimlik belgeli binaların değeri daha yüksek oluyor..

Eva Gayrimenkul uzmanı Özhan Yurtseven: enerji belgesi olmayan evini satamayacak!

Her bina sahibi 2017 yılının mayıs ayına kadar bu belgeyi almak zorunda. Çünkü alım, satım ve kiralamada bu belge istenecek. Yoksa işlemler yapılmayacak

Enerji Kimlik Belgesi sorgulama e-Devlet'ten nasıl yapılır?

Binaların Enerji Kimlik Belgesi'ni almaları 2020 yılı itibarıyla zorunlulaştı. Bir yapının bu belgeye sahip olup olmadığı sorgulanabiliyor. Peki, Enerji Kimlik Belgesi sorgulama e-Devlet'ten nasıl yapılır?

Enerji Kimlik Belgesi zorunlu mu?

Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik gereğince Enerji Kimlik Belgesi alınıyor. Peki, Enerji Kimlik Belgesi zorunlu mu?

10 yılda yaklaşık 1 milyon 300 bin binaya Enerji Kimlik Belgesi verildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre, binalarda Enerji Kimlik Belgesi uygulamasının başladığı 2011 yılından itibaren yaklaşık olarak 1,3 milyon binaya enerji kimlik belgesi verildi.

Enerji kimlik belgesi sahibi binalar TBMM'de!

Enerji kimlik belgesi sahibi binalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Arslan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Enerji Kimlik Belgesi Uzmanlarının Eğitim ve Denetimlerine Dair Tebliğ!

Enerji Kimlik Belgesi Uzmanlarının Eğitim ve Denetimlerine Dair Tebliğ bugünkü 31357 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Enerji Kimlik Belgesi sorgulama 2021!

Binalarda Enerji Kimlik Belgesi uygulamasının başladığı 2011'den bu güne kadar 1 milyon yapı için belge alındı. Peki en çok Enerji Kimlik Belgesi alan iller hangileri? Enerji Kimlik Belgesi nasıl sorgulanır? İşte Enerji Kimlik Belgesi sorgulama...

Yatırım Varlık Kiralama'nın Zorlu Enerji 2. tertip ihraç belgesi! 

Yatırım Varlık Kiralama tarafından Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş.'nin fon kullanıcısı olarak yer alacağı, nitelikli yatırımcılara satılmak üzere 450 milyon TL kira sertifikalarının 2. tertip ihraç belgesi yayınlandı...

Enerji Kimlik Belgesi C'den düşük yeni binalar ruhsat alamayacak!

İzocam Genel Direktörü Murat Savcı, Enerji Kimlik Belgesi zorunluluğunun 1 Ocak’tan itibaren yürürlüğe girdiğine vurgu yaparak yeni binalarda EKB sınıfının en düşük C sınıfı olması gerektiğini ifade etti. Uygulamada ısı yalıtımı Enerji Kimlik Belgesi C’den düşük olan binalar ruhsat alamayacak...

Enerji Kimlik Belgesi ile ne kadar tasarruf yapılıyor?

Bakanlık tarafından açıklanan verilere göre; 2011'den bu yana 1 milyon yapı için Enerji Kimlik Belgesi alındı. Peki Enerji Kimlik Belgesi ile ne kadar tasarruf yapılıyor?

En çok Enerji Kimlik Belgesi alan iller hangileri?

Binalarda Enerji Kimlik Belgesi uygulamasının başladığı 2011'den bu güne kadar1 milyon yapı için belge alındı. Peki en çok Enerji Kimlik Belgesi alan iller hangileri?

Enerji kimlik belgesi zorunluluğu 1 Ocak itibariyle başladı!

Türkiye genelinde bulunan toplam 8 milyon yapıyı yakından ilgilendiren enerji kimlik belgesi zorunluluğu 1 Ocak itibariyle başladı.  Daire başı enerji kimlik belgesi bedelleri genellikle 20 TL ile 50 TL arasında değişiyor.

Enerji Kimlik Belgesi için son günler!

Enerji Kimlik Belgesi nedir? Enerji Kimlik Belgesi ne zamana kadar alınmalı? Enerji Kimlik Belgesi hangi binalara için zorunlu? İşte detaylar...

Tapuda Enerji Kimlik Belgesi ibrazı aranmayacak!

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü, 1 Ocak 2020'den itibaren Enerji Kimlik Belgesi bulunmayan binaların alım, satım ve kiralama süreçleriyle ilgili açıklama yayınladı.

enerji belgesi Haberi

enerji belgesi

Enerji verimliliği belgesi nedir?

Binalarda yaşam standardı ve hizmet kalitesinin, endüstriyel işletmelerde ise üretim kalitesi ve miktarının düşüşüne yol açmadan enerji tüketiminin azaltılması, enerji verimliliği olarak tanımlanıyor.


Enerji verimliliği belgesi ise; Asgarî olarak binanın enerji ihtiyacı ve enerji tüketim sınıflandırması, yalıtım özellikleri ve ısıtma ve/veya soğutma sistemlerinin verimi ile ilgili bilgileri içeren belgeyi ifade ediyor.


Binalarda enerji verimliliği belgesi ile ilgili yasal hükümler, 5627 Sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ve Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği kapsamında yer alıyor.


Enerji verimliliği belgesi; Konutlar,(Müstakil Konut, Apartman,Rezidans); Ofisler; Eğitim binaları; Sağlık binaları; Oteller; Alışveriş ve ticaret merkezleri 

gibi bina tipolojilerindeki mevcut ve yeni binaların enerji performansını değerlendirmek için kullanılıyor. 


Buna göre; Enerji kaynaklarının ve enerjinin verimli kullanılmasını sağlamak üzere yürütülen eğitim, etüt, ölçüm, izleme, planlama ve uygulama faaliyetleri enerji yönetimi...