28 / 04 / 2024

Eva Gayrimenkul uzmanı Özhan Yurtseven: enerji belgesi olmayan evini satamayacak!

 Eva Gayrimenkul uzmanı Özhan Yurtseven: enerji belgesi olmayan evini satamayacak!

Her bina sahibi 2017 yılının mayıs ayına kadar bu belgeyi almak zorunda. Çünkü alım, satım ve kiralamada bu belge istenecek. Yoksa işlemler yapılmayacak



Eva Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık Uzmanı Özhan Yurtseven, gelişen teknolojilerle birlikte sürdürülebilir binalara olan önemi artırmanın sadece toplum bilinci ile sağlanmasının mümkün olmadığını, bu noktada kamu tarafı ve özel kuruluşların sürdürülebilirlik kavramına önemini göstermesi ve gerekli tedbirleri alması gerekeceğini söyledi.


Yurtseven, "Kamu tarafında yapılan çalışmalara bakıldığında 100 m2'den büyük tüm binalara artık 'bina enerji kimlik belgesi' uygulamasıyla yalıtım zorunluluğu getirildiğini ve yalıtım olmayan binaların ruhsat alamadığını hatırlatan Yurtseven; 

"Her bina sahibi 2017 yılının mayıs ayına kadar bu belgeyi almak zorunda. Çünkü alım, satım ve kiralamada bu belge istenecek. Yoksa işlemler yapılmayacak” dedi.


Kredi bulma imkanı


Teşvik olanakları ile özel sektörde sürdürülebilir yapı inşa edecek şirketlerin de bu noktadan sonra daha duyarlı olacaklarını belirten Yurtseven, "Diğer taraftan sürdürülebilir binalardan kredi kullananların kredi maliyetlerini daha düşük olması, bu konuda duyarlı davranan sürdürülebilir bina imalatçılarının daha düşük faizli kredi bulması gibi etkenlerle cazip hale getirebileceğine inanıyoruz" diye konüştu.


Sözcü


Geri Dön