27 / 04 / 2024

Özhan Yurtseven kimdir?

Özhan Yurtseven kimdir?

Eva Gayrimenkul Değerleme Teknik Departman Müdürü Özhan Yurtseven kimdir? Özhan Yurtseven ne zamandan beri Eva Gayrimenkul Değerleme Teknik Departman Müdürü olarak görev alıyor? İşte yanıtı...



Özhan Yurtseven kimdir?

Özhan Yurtseven, Eva Gayrimenkul Değerleme şirketinde Teknik Departman Direktörü’dür. Kendisi EVA ‘da İnşaat İzleme, Hakediş Kontrol ve Makine& Ekipman Değerlemesi Hizmetlerinden sorumlu departmanı yönetmektedir. 


Türk gayrimenkul piyasasında özellikle inşaat  ve değerleme konularında yaklaşık 12 yıllık  bir iş tecrübesine sahiptir. Geçtiğimiz 3,5 yıl boyunca TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş.  Değerleme Departmanı’nda Cansel Turgut Yazıcı ile birlikte yöneticilik görevini üstlenmiştir. Özhan Yurtseven Sermaye Piyasası Kurulu lisanslı değerleme uzmanıdır.


Eva Gayrimenkul

EVA, Earned Value Analysis ve Economic Value Added tekniklerinin kısa adıdır. Ayrıca “değerlendirme” anlamına gelen ingilizce “evaluation” kelimesinin kısaltılmış halidir.           


Economic Value Added (EVA): Ekonomik Katma Değer anlamına gelmektedir. Bu teknik Stern Steward &Co tarafından finansal   hayata kazandırılmış tescilli bir yaklaşımdır. Bu yaklaşımın temel felsefesi işletme sahipleri açısında yaratılan değerin doğru bir  şekilde ölçülmesi ve maksimize edilmesidir.


Bankalar ve Finans Kurumları, Sermaye Piyasası Mevzuatına Sahip Şirketler, Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları (GYO), Gayrimenkul Geliştirme / Yatırım Şirketleri, Kurumsal Finansman Şirketleri, Hukuk Büroları, Leasing Şirketleri, Halka Açık Şirketler, Kamu Kurumları, Vakıflar, Denetim Kuruluşları, Gayrimenkul ve Makine Parkı Değerlemesine İhtiyaç Duyan Tüm Yerli ve Yabancı Kuruluşlar, Şahıslar.



Özhan Yurtseven: Binanızın enerji kimlik belgesi notu kaç?






Geri Dön