04 / 05 / 2024

enerji boru hat yapımı

enerji boru hat yapımı

1. Avrasya Enerji Konferansı başladı. Konferansın açılış toplantısında konuşan Azerbaycan Enerji Bakan Yardımcısı Natig Abbasov, Güney Kafkas Boru Hattı, TANAP ve TAP hatlarının yapımının başarıyla sürdüğünü ifade etti.

Türk Akım Doğal Gaz Boru Hattı projesi 2019 sonuna kadar tamamlanacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Rus doğal gazını Türkiye’ye ulaştıracak Türk Akım Doğal Gaz Boru Hattı çalışmalarında sona yaklaşıldığının haberini vererek "İnşallah bir aksilik olmazsa bu yıl sonuna kadar projeyi bitirmiş olacağız" açıklamasını yaptı...

Enerji Kimlik Belgesi konutta satış ve kiralamayı kolaylaştırıyor!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdür Yardımcısı Özhan Yurtseven, binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği’ne göre 1 Ocak 2011 tarihi itibari ile tüm binalarda Enerji Kimlik Belgesi çıkarılmasının zorunlu hale geldiğini hatırlattı.

TürkAkım'da derin deniz boru inşaatı başladı!

Rus enerji şirketi Gazprom, TürkAkım Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nin derin deniz kısmındaki boru hattının inşasına başlandığını açıkladı.

Isparta'da yeni binalar enerji verimliliğine göre tasarlanmalı!

2017'den itibaren binalara Enerji Kimlik Belgesi zorunluluğu getirileceğini hatırlatan SDÜ Enerji Verimliliği Topluluğu Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Melik Ziya Yakut, yeni yapıların buna göre tasarlanması gerektiğine işaret etti.

Aleksandr Novak: Türk Akımı inşaatı 2019'da başlayabilir!

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinde ilk hat inşaatının 2019’un ikinci yarısında başlayabileceğini söyledi.

Bursa’ya Kuran-ı Kerim ve Hat Müzesi!

Tekstil Sanayi, Enerji, Göç Tarihi, Kılıç Kalkan, İpek, Para, Karagöz Hacivat ve Kent Müzesi ile Bursa’yı müze kent haline getiren Büyükşehir Belediyesi, şimdi de kente Kuran-ı Kerim ve Hat Müzesi kazandırmak için çalışmalara başladı.

Rusya ve Pakistan arasında boru hattı inşası için anlaşma imalandı!

Rusya ve Pakistan, Karaiçi'den Lahor'a kadar uzanacak boru hattının inşaatına ilişkin sözleşmeyi imzaladı. Rusya Enerji Bakanlığı tarafından açıklama yapıldı.

Türk Akımı Projesi'nde iki hat için inşaat izni gerekiyor!

Rusya Enerji Bakanı Alexander Novak, Rus doğalgazını Türkiye'nin Yunanistan sınırına taşıması öngörülen Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinin gerçekleşebilmesi için en az iki hatta inşaat izni verilmesi gerektiğini söyledi.

Türk Akımı iki hat için inşaat izni gerekiyor!

Rusya Enerji Bakanı Alexander Novak, Rus doğalgazını Türkiye'nin Yunanistan sınırına taşıması öngörülen Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinin gerçekleşebilmesi için en az iki hatta inşaat izni verilmesi gerektiğini söyledi.

Türk Akımı Boru Hattı projesinde erteleme!

Rusya Enerji Bakanı Novak, hükümetlerarası anlaşma imzalanmadan Türk Akımı Boru Hattı Projesi'nin inşaatına başlanılmayacağını belirterek, "Eğer inşaat başlamıyorsa doğal olarak süreler ileri kayacaktır" dedi.

Gazprom, Almanya'ya yeni doğalgaz boru hattı inşa edecek!

Rus enerji şirketi Gazprom, Almanya 'ya iki koldan uzanacak yeni bir doğalgaz boru hattı inşa edecek. Yeni boru hattının yıllık 55 milyar metreküplük kapasiteye sahip olacağı ifade edildi.

Suriye'den geçecek petrol boru hattına ihtiyaç yok!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kerkük Yumurtalık Ham Petrol Boru Hattı'nın kapasitesi dolmadan Suriye üzerinden geçecek yeni bir boru hattına ihtiyaç olacağını düşünmediğini belirtti.

Türk Akımı boru hattı 2020'de tamamlanacak!

Rus enerji şirketi Gazprom’un Başkan Yardımcısı Alexander Medvedev, Rus gazını Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyacak Türk Akımı boru hattının 2020 yılında tamamlanacağını bildirdi.

enerji boru hat yapımı Haberi

enerji boru hat yapımı

Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliğinin (IAEE) Azerbaycan'da düzenlediği 1. Avrasya Enerji Konferansı başladı.


Bakü'de düzenlenen konferansın açılış toplantısına Azerbaycan Enerji Bakan Yardımcısı Natig Abbasov, IAEE Başkanı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, akademisyenler ve enerji şirketleri yöneticileri katıldı.


Abbasov toplantıda yaptığı konuşmada, Azerbaycan'ın enerji üretimi ve enerji projeleriyle ilgili bilgi verdi. Azerbaycan'ın onaylanmış 2,6 trilyon metreküp doğalgaz, 2 milyar ton petrol rezervi olduğunu bildiren Abbasov, günlük yaklaşık 88 milyon metreküp doğalgaz ile 120 bin ton petrol ürettiklerini aktardı.


Petrol fiyatlarında yaşanan düşüşe rağmen Güney Gaz Koridoru gibi mega bir proje gerçekleştirdiklerini söyleyen Abbasov, bu projenin ayakları olan Güney Kafkas Boru Hattı, TANAP ve TAP hatlarının yapımının başarıyla sürdüğünü ifade etti. 


Bakan Yardımcısı Abbasov, "Türkiye'den geçen 1850 kilometrelik TANAP özellikle Avrupa'nın enerji güvenliğinin temini açısından çok önemli...