07 / 05 / 2024

Enerji Ekonomisi Birliği

Enerji Ekonomisi Birliği

Dünya üzerinde 100’ü aşkın ülkenin içinde yer aldığı Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliği ( IAEE ) Başkanlığı’na, Boğaziçi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu getirildi. Kumbaroğlu, 1 Ocak 2015’te görevi devir alacak.

Enerji Bakanı bayraktar: ‘Suudi Arabistan ile enerji alanında da iş birliği sağlamayı amaçlıyoruz’

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, bir TV programında, Türkiye'nin enerji gündemine ile ilgili birtakım değerlendirmelerde bulundu. Bayraktar, "Suudi Arabistan ile enerji sektöründe önemli bir iş birliği sağlamayı amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Avrupa Birliği ikinci çeyrek diliminde büyüme gösterdi!

Avrupa Birliği (AB) ekonomisi, ikinci çeyrek zamanlarında bir önceki çeyreğe kıyas ile %  0, 7 büyüme kaydetti. İşte detaylar…

Avrupa Birliği'nde kripto para madenciliğine yönelik yasaklar kapıda!

Avrupa Menkul Kıymetler ve Piyasalar Otoritesi (ESMA) Başkan Yardımcısı Erik Thedeen yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği'nde son zamanlarda sık sık gündeme gelen Bitcoin gibi yüksek enerji tüketen kripto madenciliğinin yasaklanması gerektiğini belirtti.

Danfoss, İran-Avrupa Birliği Enerji Forumu’nda!

Danfoss, 29-30 Nisan tarihlerinde birincisi düzenlenen İran-Avrupa Birliği Enerji Forumu’na katıldı, binalarda enerji verimliliği ve enerji politikalarında odak alanları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

TSE'den nükleer enerji için iş birliği!

TSE ile Bureau Veritas arasında, Akkuyu Nükleer Güç Santrali ve Sinop Nükleer Santrali projelerinin ekipman ve hizmet tedarik süreçlerinde uygunluk değerlendirmeleri için iş birliği protokolü i̇mzalandı.

TOKİ ile Dünya Bankası yeşil binalar konusunda iş birliği antlaşması imzaladı!

TOKİ ile Dünya Bankası arasında, enerji verimliliği ve yeşil binalar konusunda iş birliği anlaşması imzalandı. TOKİ Başkanı Turan, imza töreninde, Dünya Bankası ile geçmişten gelen ilişkilerini daha ileriye taşımak istediklerini söyledi.

Kırgızistan'ın Rusya ile enerji iş birliği anlaşması feshedildi!

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, Rusya ile enerji alanındaki iş birliği anlaşmasının tek taraflı feshedilmesini öngören ve önceki gün meclis tarafından kabul edilen kanunu onayladı.

Rifat Hisarcıklıoğlu: İran ile inşaat sektöründe iş birliği imkanı var!

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu:"İran'da Enerji başta olmak üzere madencilik, turizm, demir-çelik, kimya, makine ve inşaat sektörlerinde ciddi bir işbirliği imkanı var." dedi.

Türk Akımı siyasi belirsizlikten kurtuluyor!

Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliği (IAEE) Başkanı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, Türk Akımı projesinin siyasi belirsizlikten kurtulmaya başladığını belirtti.

Rus gazı anlaşmazlığı Türk Akımı'nı etkilememeli!

Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliği Başkanı Kumbaroğlu "Türkiye ile Rusya arasındaki gaz fiyatı ve indirim konusundaki anlaşmazlık, Türk Akımı projesini olumsuz etkilememeli" dedi.

Türk Akımı'nda Türkiye hub vizyonunu geliştirmeli!

Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliği (IAEE) Başkanı Gürkan Kumbaroğlu, Türkiye'nin doğal bir gaz merkezi (hub) olduğunu ancak yapısal eksiklerinin giderilmesi gerektiğini anlattı.

Akkuyu Santrali ne zaman açılacak?

ULUSLARARASI Enerji Ekonomisi Birliği (IAEE) Başkanı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, Akkuyu Nükleer Santralı’nın 2020 yılında üretime başlamasının gerçekçi olmadığını dile getirdi..

Akkuyu Nükleer Santrali 2020'ye yetişmez!

ULUSLARARASI Enerji Ekonomisi Birliği (IAEE) Başkanı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, Akkuyu Nükleer Santralı’nın 2020 yılında üretime başlamasının gerçekçi olmadığını dile getirdi.

Enerji Ekonomisi Birliği Haberi

Enerji Ekonomisi Birliği

Kumbaroğlu’nun 1 Ocak 2015’te görevi devralmasıyla Türkiye, önümüzdeki 2 yıl boyunca enerji sektöründeki dev kurumlarla Nobel ödüllü bilimadamlarının yer aldığı birliğin politikalarına yön verecek. Görev süresi boyunca enerjide iz bırakacak çalışmalar yapmak istediğini belirten Kumbaroğlu, “IAEE’nin Afrika, Ortadoğu ve Asya ülkelerinde daha etkin olması için çalışmalar yürüteceğiz” dedi. Özellikle konferanslarda gençliğe, üniversitelilere yönelik sürpriz projelerinin de olduğu vurgulayan Kumbaroğlu, başlatacakları enerji eğitimleriyle gelecek nesillere temiz; az maliyetle, yüksek konfora ulaşmanın yolunu açmak istediklerini, bunda gençleri projelerin içine yerleştirmenin büyük önem taşıdığını bildirdi. Kumbaroğlu, Roma’da düzenleyecekleri IAEE Avrupa Konferansı’nın 29 Ekim tarihine denk geldiğini anımsatarak, Cumhuriyet Bayramı coşkusunu İtalya’da da yaşatacak bir etkinliğe imza atacaklarını söyledi.


Hürriyet



Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'den KAP'a yapılan açıklama şöyle:

"Şirketimiz projelerinden  İstanbul  Kartal Yakacık Arsa...