14 / 05 / 2024

Enerji etüdü nasıl yapılır

Enerji etüdü nasıl yapılır

Enerji etüdü yapılması gereken bina ve tesis sayıları meclis gündemine taşındı. CHP'li Yavuzyılmaz, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Beyaz et üretimindeki sert düşüş fiyatlara nasıl yansıdı?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Haziran 2023’e ilişkin Kümes Hayvancılığı Üretim verilerini açıkladı. Bu kapsamda, beyaz et üretiminde düşüş gözlemlendi. Peki, fiyatlar nasıl etkilendi? İşte detaylar...

Et satışına kısıtlama geldi! Peki market fiyatlarına nasıl yansıdı? İşte A101, MİGROS, Et ve Süt Kurumu fiyat listesi...

Ticaret Bakanlığı’ndan et satışına yönelik kritik müdahale geldi. Bakanlık et ihracatını kısıtladı. Peki market raflarına nasıl yansıdı? İşte İşte A101, MİGROS, Carrefoursa, Et ve Süt Kurumu kırmızı et fiyat listesi!

Enerji etüdü yapılması gereken bina sayıları mecliste!

Enerji etüdü yapılması gereken bina ve tesis sayıları meclis gündemine taşındı. CHP'li Yavuzyılmaz, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Enerji kimlik belgesi nasıl alınır?

Türkiye’deki tüm binaların yıl sonuna kadar ‘Enerji Kimlik Belgesi’ alması gerekiyor. Peki Enerji kimlik belgesi nedir? Nasıl alınır?

Enerji Kimlik Belgesi nasıl alınır?

Türkiye'de mesken olarak kullanılan tüm binalarda zorunlu hale getirilen Enerji Kimlik Belgesi alınması için son 5 aya girildi. Enerji Kimlik Belgesi olmayan binaların 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren alım, satım veya kiralanması yapılmayacak. Peki enerji kimlik belgesi nasıl alınır? 

Eski binalar için enerji kimlik belgesi nasıl alınır?

Enerji kimlik belgesi ile enerji israfının önlenmesi amaçlanıyor. Belgenin 2 Mayıs 2017 tarihine kadar alınması gerekiyor. Peki, eski binalar için enerji kimlik belgesi nasıl alınır?

Binalar için Enerji Kimlik Belgesi nasıl alınır?

Enerji Kimlik Belgesi, gayrimenkul geliştiricileri kadar konut alanları da etkiliyor. 2 Mayıs 2017 itibariyle Enerji Kimlik Belgesi (EKB) olmayan konutlarda alım-satımlar yapılamayacak. Peki Enerji Kimlik Belgesi nasıl alınır? İşte cevabı....

TOKİ 8 ilde etüd raporu hizmet alımı ihalesi 28 Eylül'de!

TOKİ Kütahya ve Kocaeli'de jeolojik, jeoteknik ve jeofizik etüt raporu hazırlatılması işi ve Kahramanmaraş, Çorum, Kırıkkale, Samsun, Düzce ve Bursa'da zemin etüd raporları hazırlatılması hizmet alımı işi ihalesi 28 Eylül'de yapılacak.

Kiracılar için kentsel dönüşüm kredisi nasıl alınır?

Kentsel dönüşümde evi yıkılan hak sahiplerine kredi faiz desteği de yapılıyor. Peki, kiracılar için kentsel dönüşüm kredisi nasıl alınır?

Kentsel dönüşüm kira yardım başvurusu nasıl yapılır?

Taşınmazı riskli ilan edilmiş ve kentsel dönüşüm kapsamında alınmış mülk sahiplerine devlet bazı finansal desteklerde bulunuyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardım başvurusu nasıl yapılır?

Kiracılar için kentsel dönüşüm kira yardımı nasıl alınır?

Anlaşma ile tahliye edilen binaların maliklerine, kiracılarına devlet bazı yardımlarda bulunuyor. Peki, kiracılar için kentsel dönüşüm kira yardımı nasıl alınır?

Köysel dönüşüm projesi nasıl yapılır?

Yaşam standartları düşük, sürekli göç veren ve devlet desteğine muhtaç olan köy yerleşim alanlarının yenilenmesi için gerçekleştirilen projelere köysel dönüşüm deniyor. Peki, köysel dönüşüm projesi nasıl yapılır?

Dükkan kirası nasıl hesaplanır?

Yenilenen kira döneminde kira bedeline yapılacak zam kuralları, Borçlar Kanunu'nda açıklanıyor. Kanunen, tarafların yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline hesabında enflasyon oranları kullanılıyor. Peki, dükkan kirası nasıl hesaplanır?

Enerji etüdü nasıl yapılır Haberi

Enerji etüdü nasıl yapılır

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, enerji etüdü yapılması gereken bina ve tesis sayılarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Yavuzyılmaz, sorusunun Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Yavuzyılmaz, verdiği soru önergesinde şu açıklamalarda bulundu: ''5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ile Enerji Kaynaklarının ve Enerjinin Kullanımında Verimliliğin Artırılmasına Dair Yönetmelik uyarınca; kamu binalarında toplam inşaat alanı en az 10 bin metrekare veya yıllık enerji tüketimi en az 
250 TEP olan binalarda Enerji Etüdü yapılması zorunludur. Ticari ve hizmet binalarında (Otel, AVM, Hastane, İş Merkezi, Okul vb.) toplam inşaat alanı 20 bin metrekare ve üzeri veya enerji tüketimi 500 TEP ve üzeri olan binalarda Enerji Etüdü yapılması zorunludur. Sanayi tesislerinde yıllık enerji tüketimi 1.000 TEP ve üzerinde olan endüstriyel...