30 / 04 / 2024

Enerji ihtiyacı ne kadar azaltılacak

Enerji ihtiyacı ne kadar azaltılacak

Yenilenebilir enerji kaynaklarının binalarda kullanılmasını hedefleyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yaptığı çalışmaların tüm binalarımıza yayılması halinde ülkemizin toplam enerji ihtiyacının yüzde 15 civarında azaltılabileceği hesaplanıyor.

Türkiye’nin istikbali güneş enerjisine yatırım yapmaktır!

Prof. Dr. Şule Erten Ela, güneşin bir saatlik enerjisinin dünyanın bir yıllık enerji ihtiyacını karşılayabileceğini belirterek, “Petrol tükendiğinde güneşli olan yerler değer kazanacak. Türkiye’nin istikbali de güneş enerjisine yatırım yapmaktır” dedi.

Enerji şirketleri borsada yatırımcıların odak noktası haline geliyor

Bu hafta borsada yatırımcıların ilgisini çeken hisseler belirlendi. Enerji şirketleri öne çıktı ve yatırımcılar bu hisselere yoğun ilgi gösterdi. Hisselerin fiyatlarının artışıyla birlikte işlem hacimleri de arttı, bu da yatırımcıların ilgisinin yükseldiğini gösteriyor.

Dr. Fatih Işık kimdir? Hangi işletmelerde çalıştı? Astor Enerji’de hangi alanda görev alıyor?

Dr. Fatih Işık, lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimini hangi okulda tamamladı? Çalışma hayatına nerede başladı? Astor Enerji’de ne zaman çalışmaya başladı? Şu an Astor Enerji’de hangi görevi yürütüyor? İşte Dr. Fatih Işık ile ilgili merak edilenler...

Yusuf Geçgel ne zaman doğdu? İngiltere’ye neden gitti? Astor Enerji’de ne zaman çalışmaya başladı?

Astor Enerji Yönetim Kurulu Üyesi Türk iş insanı Yusuf Geçgel nerede doğdu? Hangi üniversitede eğitim aldı? Ne zaman yönetim kurulu üyesi oldu? İşte Yusuf Geçgel ile ilgili tüm detaylar...

CW Enerji borsada ne zaman işlem görecek? CW Enerji paylarının borsada işlem göreceği tarih belli oldu!

Nisan ayının son haftasında halka arz sürecini tamamlamış olan CW Enerji’nin Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlayacağı tarih de açıklandı.

Gabar'daki petrol keşfi Türkiye'nin enerji ihtiyacını karşılar mı? İşte yanıtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gabar'da petrol keşfi yapıldığını açıkladı. Güvenlik Politikları Uzmanı Mete Yarar CNN TÜRK'te günlük 100 bin varil üretim kapasiteye sahip petrol rezervini yorumladı. İşte tüm detaylar...

Petrol müjdesi! Terörden arındırılan bölgede bulundu

Enerji ihtiyacını yerli imkanlarla karşılamak isteyen Türkiye, petrol sahalarını bulmaya devam ediyor. Terörden temizlenen Şırnak adeta petrol sahası. İşte tüm detaylar...

Yeşil binaların eneji verimliliği ile dışa bağımlılık son bulacak!

Güneş enerjisi üretimi için Türkiye çok önemli bölgede konumlanıyor. Bu avantajı fırsata çevirmek için sanayi kuruluşları başta olmak üzere konutların günlük enerji ihtiyacını karşılamada güneş enerjisi sistemleri büyük bir etkiye sahip.

Üstü tarla altı uranyum madeni! Şaşırtan rezerv yatakları bakın hangi ilimizde bulundu?

Türkiye enerji ihtiyacını karşılayack uranyum rezervlerini Yozgat'tan mı çıkaracak? Bu soru uzun süredir gündemdeki yerini koruyor. Devletin 2022 yılı başında uranyum arama çalışmalarını yeniden başlattığı Yozgat'ta son durum ne? İşte ayrıntılar...

Petrol fiyatlarında yeni zam var mı? 1 litre benzin dizel LPG fiyatı ne kadar oldu?

Akaryakıt fiyatlarında her hafta yapılan zamlar ile birlikte yeni gelişmeler yakından takip ediliyor. Bilindiği üzere Türkiye, enerji ihtiyacının neredeyse tamamını ithal etmekte ve bu da onu büyük fiyat dalgalanmalarına karşı savunmasız bırakmaktadır. Peki 1 litre benzin dizel LPG fiyatı ne kadar?

Bitcoin madenciliğinde yeni enerji dinamikleri ne olacak?

Son zamanlarda artan Bitcoin madenciliğine yönelik yatırımları hızla artıyor. Peki, Bitcoin madenciliğinde enerji dinamikleri nasıl olmalı? Capital Dergisi'nden Mehmet Öğütçü bu ayki köşe yazısında Bitcoin madenciliğini kaleme aldı. 

Amasya Belediyesi'nin yeni binasının enerjisi Yeşilırmak'tan!

Amasya Belediyesinin yeni binasının enerji ihtiyacı Yeşilırmak'tan sağlanacak. Binanın elektrik üretimi ve ısıtma sistemi Türkiye'deki tek yapı olma özelliğine sahip.

Yeni havalimanı ısı ve enerji ihtiyacını atıklardan karşılayacak!

Bugün açılışı gerçekleşecek olan yeni havalimanının ısı ve enerji ihtiyacı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin atık tesislerinden karşılanacak.

Enerji ihtiyacı ne kadar azaltılacak Haberi

Enerji ihtiyacı ne kadar azaltılacak

Ülkemizde kullanılan toplam enerjinin üçte biri binalarda tüketilirken, bu enerjinin yüzde 80’i binalarda ısıtma ve soğutma amaçlı kullanılıyor. 


Enerji talebinin yüzde 70’ini ithalatla karşılayan ülkemizde enerjinin verimli kullanılması büyük önem arz ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yaptığı çalışmaların tüm binalarımıza yayılması halinde ülkemizin toplam enerji ihtiyacının yüzde 15 civarında azaltılabileceği hesaplanıyor.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yenilenebilir enerji kaynaklarının binalarda kullanımında ülkemiz için örnek ve öncü kurum olmayı hedefliyor. Bakanlık bu hedef doğrultusunda yürüttüğü projeleriyle, Ankara Gölbaşı Laboratuvar Kampüsündeki binalarını enerji verimli hale getirerek yüzde 40 enerji tasarrufu sağladı.


Ayrıca, Gölbaşı Laboratuvar Kampüsünde 200 kilowatt, Antalya İl Müdürlüğünde 150 kilowatt kapasiteli fotovoltaik paneller ile yenilenebilir enerji sistemi kurularak, binaların elektrik ihtiyacının yüzde 55’inin güneşten karşılanmasını sağladı.


TOKİ...