03 / 05 / 2024

Enerji Kaynaklarının ve Enerjinin Kullanımında Verimliliğin Artırılmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

Enerji Kaynaklarının ve Enerjinin Kullanımında Verimliliğin Artırılmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

Genel aydınlatma için bu yıl Enerji İşleri Genel Müdürlüğü'ne 1 milyar 220 milyon 750 bin lira ödenek tahsis edilirken, yılın ilk yarısında cadde ve sokak aydınlatması ile trafik sinyalizasyonuna 650 milyon lira harcandı.

Sokak aydınlatmalarında karar Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın!

Sokak aydınlatmalarında karar Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın. Enerji Kaynaklarının ve Enerjinin Kullanımında Verimliliğin Artırılmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Simfer 1241 A enerji sınıfı fırının teknik özellikleri neler? En uygun nerede satılıyor?

Evde pratik bir şekilde leziz yemekler pişirmenin en kısa yolu olan fırınlar artık her evin olmazsa olmaz beyaz eşya ürünleri arasında yer aldı. Simfer’de bu alanda yeni bir fırın üreterek kendi sınıfında resmen fark yarattı. İşte Simfer 1241 A enerji sınıfı fırının teknik özellikleri ve fiyatı...

Beko 670531 EI F Enerji Sınıfı 427 Litre Çift Kapılı Buzdolabı 'nda Oliz'e özel net 2 bin TL indirim fırsatı!

Beko 670531 EI F Enerji Sınıfı 427 Litre Çift Kapılı Buzdolabı, geniş iç hacminin yanında sessiz çalışma performansı ile dört mevsim soğutma ve gıda saklama ihtiyacınızı karşılıyor. 

Simfer 1241 A Enerji Sınıfı 65 lt 4 Gözü Gazlı Tamboy Fırın ne kadara satılıyor? 2 Mart 2023 fiyat listesi

Simfer 1241 A Enerji Sınıfı 65 lt 4 Gözü Gazlı Tamboy Fırın, yenilikçi teknolojisi ve güvenilir özellikleri ile size mutfağınızda yeni deneyimler yaşatır.

Elektrik fiyatları belirlendi! İşte bugün ve yarın için elektrik fiyatları

Yeni yıla sayılı günler kala, zamların ayarlandığı şu günlerde en çok merak edilen konular arasında enerji dünyası yer alıyor. Elektrik fiyatları ne kadar? Olacak diye yapılan aratmalar trend haline geldi. Bir megavatsaat elektriğin fiyatı yarın ve bugün ne kadar?

Rusya Ukrayna savaşı Türkiye'nin enerji faturasını yükseltecek!

Rusya Ukrayna savaşı, Türkiye’nin her iki ülkeyle yakın ilişkiler içinde olduğu sektörleri olumsuz yönde etkiliyor. Enerji uzmanları Türkiye'nin doğalgaz ve petrolde Rusya’ya bağımlı olması sebebiyle enerji faturasının hızlı bir şekilde yükseleceğini ifade ediyorlar.

Kentsel dönüşümde sürdürülebilir kaynaklar kullanılmalı!

Koronavirüs dolayısıyla hijyen açısından suyun önemi bir kez daha anlaşılırken Agra Dönüşüm Yönetim Kurulu Başkanı ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Mimar Nihat Şen, sürdürülebilir enerji kaynaklarının kentsel dönüşüm çalışmalarında daha etkin kullanılması gerektiğini ifade etti...

Kentler güneş enerjisiyle dönüşecek!

Kentsel Dönüşüm ve Güneş Enerjisi konulu Yuvarlak Masa toplantısı EkoRE sponsorluğunda düzenlendi. Toplantıda güneş enerjisi ve temiz enerji kaynaklarının kentsel dönüşümle üretilen yeni binalardaki rolü, akıllı bina sistemleri ve teknolojinin gayrimenkul sektörüne katkıları konuşuldu..

Yeka Yerli Enerji Kaynakları Danışmanlık Üretim Yazılım İnşaat Sanayi A.Ş. kuruldu!

Yeka Yerli Enerji Kaynakları Danışmanlık Üretim Yazılım İnşaat Servis Ve Yedek Parça Sanayi A.Ş. bugün Kartal’da 100 bin TL sermaye bedeli ile Zümrüt Yasemin Eranıl tarafından kuruldu. 

Nusretoğlu İnşaat Oto.Gıda Teks. Kuy.Maden-Enerji Ürün.Elektrik Ve Elektr.Tic.Ve San.Ltd.Şti. İstanbul Şubesi açıldı!

Nusretoğlu İnşaat Oto.Gıda Teks. Kuy.Maden-Enerji Ürün.Elektrik Ve Elektr.Tic.Ve San.Ltd.Şti. İstanbul Şubesi bugün Ataşehir’de 200 bin TL sermaye bedeli ile açıldı.

Bülent Güney: Her binanın enerji sınıfını belirleyeceğiz!

GN Gurup Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Güney, ''Mayıs ayından itibaren bu belgeyi almadan alım-satım ve kiralama işlemlerini yapamayacağız. Bu belge ile her binanın enerji sınıfını belirlemeye başlayacağız" dedi.

Kayseri Sarız Kadın ve Gençlik Merkezi açıldı!

Özhaseki, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Sarız ilçesinde yaptırılan Kadın ve Gençlik Merkezinin açılışında, geçmişte darbe girişimlerinde insanların korkarak geri çekildiklerini söyledi.

Kayseri Sarız Kadın ve Gençlik Merkezi açılıyor!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Sarız ilçesini önemli bir yatırımla buluşturuyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Sarız ilçesinin ihtiyaçları göz önüne alınmak suretiyle yapılan Kadın ve Gençlik Merkezi'nin bugün hizmete açılacağını belirtti.

Bomonti Elektrik Mühendislik mali tablolarını ve faaliyet raporunu yayınladı!

Bomonti Elektrik Mühendislik Müşavirlik İnşaat ve Turizm Şirketi Kamu Aydınlatma Platformu'na yapılan yazılı açıklamada bağımsız denetimden geçmiş mali tablolarını ve faaliyet raporlarının sorumluluk beyanı yayınladı.

Enerji Kaynaklarının ve Enerjinin Kullanımında Verimliliğin Artırılmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Haberi

Enerji Kaynaklarının ve Enerjinin Kullanımında Verimliliğin Artırılmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik



Genel aydınlatma için bu yıl Enerji İşleri Genel Müdürlüğü'ne 1 milyar 220 milyon 750 bin lira ödenek tahsis edilirken, yılın ilk yarısında cadde ve sokak aydınlatması ile trafik sinyalizasyonuna 650 milyon lira harcandı. 


Kamunun genel kullanımına yönelik cadde ve sokak aydınlatması ile trafik sinyalizasyonuna ait elektrik tüketim bedelleri Hazine Müsteşarlığı bütçesine konulan ödenekten karşılanırken, 30 Mart 2013'te yürürlüğe giren 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu ile bu alanda yeni bir düzenlemeye gidildi. 


1 milyar 220 milyon 750 bin lira ödenek sağlandı


Düzenlemeyle, 31 Aralık 2015'e kadar, genel aydınlatma kapsamında aydınlatılan yerlerde gerçekleşen aydınlatma giderlerinin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bütçesine konulacak ödenekten ve ilgili belediyeler ile il özel idarelerinin genel bütçe vergi gelirleri payından karşılanması kararlaştırıldı. Bakanlar Kuruluna bu süreyi 2 yıla kadar...