08 / 05 / 2024

enerji maliyetleri çimento sektörünü nasıl etkiledi

enerji maliyetleri çimento sektörünü nasıl etkiledi

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen çimento sektörü enerji maliyetleri için alınacak tedbirleri bekliyor...

Çimento zammı şantiyelere kilit vurdurdu! Müteahhitler isyanda!

Çimento fiyatlarında yüzde 50’ye varan artışlar şantiyelere kilit vurdurdu. Müteahhitler inşaatların ve şantiyelerin hali hazırda girdi maliyetleri sebebiyle durduğunu açıkladı.

Çimento fiyatları fırladı! İnşaat maliyetleri uçtu! Hazır beton fiyatları 2024 ne kadar oldu? 

İnşaat sektörünün en temel malzemelerinden çimento ve beton fiyatları gelen zamlar sonrası adeta uçtu. Bu durum inşaat sektörüne ve konut fiyatlarına kadar yansıdı. Peki çimento fiyatları 2024 ne kadar? Hazır beton fiyatları 2024 kaç lira?

İnşaatta maliyet bel büktü! Çimento fiyatları ikiye katlandı! 10 Ekim 2023 çimentonun tonu ne kadar oldu?

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan "İnşaat Maliyet Endeksi"ne göre; inşaat maliyetleri son 1 yılda adeta rekor kırdı. Enflasyonla birlikte hazır beton, demir ve çimento fiyatları tarihi zirveyi gördü.

Çelik üretimi ve ihracatı Ekim ayında sert düştü

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği'nden yapılan açıklamada yüksek enerji maliyetleri ve resesyondaki Avrupa pazarı nedeniyle çelik ihracatında daralmanın devam ettiği belirtilirken Hindistan'ın ise hem iç pazarda hem de yurtdışı pazarlarda etkinliğini artırdığı ifade edildi.

Seramik sektörüne çifte darbe, iç pazarda Hint seramiği AB'de ek vergi

Yüksek enerji maliyetleri nedeniyle kapasitelerini daraltan seramikçiler Avrupalı üreticilerin şikayeti nedeniyle ek vergi soruşturmasıyla karşı karşıya kaldı.

Çimento sektöründen enerji maliyetlerindeki artışa çözüm çağrısı!

16. TÜRKÇİMENTO Uluslararası Teknik Seminer ve Sergisi, “Yeşil Dönüşümde Çimentonun Geleceği” temasıyla Kaya Palazzo Golf Resort Belek Hotel’de gerçekleştirildi. Peki çimento sektöründeki son durum ne? İşte ayrıntılar...

Kabus geliyor: Enerji krizi tavukçuluğu vurdu!

Avrupa’da yaşanan enerji krizi Fransa'da da etkisini gösterirken ülkede tavuk ithalatını yükseltti. Üreticiler yüksek doğalgaz fiyatları nedeniyle civcivleri ısıtmakta zorluk çekerken savaş nedeniyle yükselen enerji ve tahıl fiyatları yerli tavukçuluk sektöründe maliyetleri yüzde 30 artırdı.

Enerji krizi Almanya'yı sardı! Tuvalet kağıdı üreticisi artan enerji maliyetleri nedeniyle iflas başvurusunda bulundu!

Alman tuvalet kağıdı üreticisi Hakle, hammadde ve enerji maliyetlerinin yüksek olması nedeniyle yaşanan maddi sıkıntılar nedeniyle iflas başvurusunda bulundu.

Enerji krizi derinleşiyor! Küçük işletmeler iflas riskiyle karşı kaşıya…

Birleşik Krallık’taki küçük ve orta ölçekli şirketlerin geleceği tehlike altında. Kovid-19 karantinalarını atlatan birçok işletme, artan enerji maliyetleri, enflasyon ve yaşam pahalılığı krizini aşamayacağından korkuyor.

Türkiye'nin kredi notu neden düştü?

Moody's' e göre enerji maliyetleri ve ihracat pazarlarındaki kayıp büyümeyi yavaşlatacak 2023 de büyümede keskin bir yavaşlama olacak.

Türkiye'nin kredi notu neden düştü?

Moody's' e göre enerji maliyetleri ve ihracat pazarlarındaki kayıp büyümeyi yavaşlatacak 2023 de büyümede keskin bir yavaşlama olacak.

Yumurta kapıya dayandı Kahvaltının vazgeçilmezi cüzdanın kabusu oldu

Artan yem, taşıma ve enerji maliyetleri temel gıda ürünlerinin fiyatlarını artırmaya devam ediyor. Bu ürünlerden biri de kahvaltıların vazgeçilmezi yumurta. Son gelen zamlarla birlikte yumurtanın fiyatı 50 liralara dayanırken Diyarbakır’da 30’lu yumurtanın fiyatı 60 liraya çıktı. Yetiştiriciler ise

Bir ülkede enerji krizi! Acil durum ilan ettiler

Macaristan hükümeti, artan enerji maliyetleri nedeniyle 'acil durum' ilan etti

enerji maliyetleri çimento sektörünü nasıl etkiledi Haberi

enerji maliyetleri çimento sektörünü nasıl etkiledi

Çimento sektörünün çatı birliği olan TÜRKÇİMENTO, merakla beklenen 2021'e ilişkin üretim ve satış rakamlarını resmen duyurdu. Resmi olarak açıklanan rakamlara göre, sektörün yüzde 94’lük kısmını temsil eden TÜRKÇİMENTO üyelerinin 2021'deki çimento üretimi geçen seneye göre yüzde 9,2 oranında artış gösterdi ve 78,9 milyon tona çıkarken, iç satışları da yüzde 8,2 yükseldi ve 60,2 milyon tona yükseldi. Merakla beklenen rakamlara göre, geçen sene üretilen çimentonun yaklaşık olarak yüzde 22,5’lik kısmı ihracata konu oldu. 

2021'e ilişkin sektör verileriyle ilgili önemli açıklamalar yapanTÜRKÇİMENTO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Yücelik, “Çimento sektörü olarak, yaklaşık %23 büyüme yaşadığımız 2020 yılından sonra faaliyetlerimizi 2021 yılında zorlu koşullar altında sürdürdük. Sektörün daralma yaşadığı 2018, 2019 yılları ve 2020 yılının ilk yarısında ertelenmiş olan talep, uygun piyasa koşullarının...