06 / 05 / 2024

Türkiye'nin kredi notu neden düştü?

Türkiye'nin kredi notu neden düştü?

Moody's' e göre enerji maliyetleri ve ihracat pazarlarındaki kayıp büyümeyi yavaşlatacak 2023 de büyümede keskin bir yavaşlama olacak.



Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye ile ilgili değerlendirmesinde, yüksek enflasyonun hane halkları üzerindeki etkisini azaltmaya dönük atılacak adımların, önümüzde dönemde bütçe üzerindeki baskıyı artıracağını açıkladı. Kuruluş 2022 yılı için yüzde4,5 olarak açıkladığı büyüme tahminin 2023 yılı için ise yüzde 3'den yüzde 2,5'a çekti.

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye ekonomisi için 17 Ağustos'ta yaptığı değerlendirmeyle ilgili bazı soruları yanıtladı. Dünya Gazetesi'nde yar alan haberde kuruluşun, bu yılın ilk yarısında oldukça sağlam bir büyüme rakamı beklenirken ikinci yarıda ve 2023'de büyümede ciddi bir düşüş olacağı kaydedildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön