09 / 05 / 2024

Enerji Piyasaları Zirvesine kimler katıldığı

Enerji Piyasaları Zirvesine kimler katıldığı

Anadolu Ajansı'nın "Global İletişim Ortağı" olduğu, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu ve Enerji Uzmanları Derneği tarafından düzenlenen Enerji Piyasaları Zirvesi gerçekleşti. Zirveye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı

Sürücülere kara haber şimdi geldi! Sene sonuna kadar benzinin litre fiyatı 50 lirayı geçecek!

Brent petrol uzun bir aradan sonra ilk defa 95 doları geçti. Petroldeki yükseliş devam ederken Enerji Piyasaları Uzmanı Ali Arif Aktürk, brent petrolün varil fiyatının 2024 yılının ilk çeyreğine kadar 100 doları aşması ile benzinin litre fiyatının 50 lirayı geçeceğini açıkladı.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten Yeni Altın Tahmini: Altın, 1800 Zirvesine Ulaşacak mı?

Altın ve para piyasaları uzmanı ünlü İslam Memiş’ten altın hakkında yeni bir tahmin daha geldi. Altının 1800 zirvesini göreceğini söyleyen Memiş, önemli bir tarih verdi. Bunun yanı sıra olası düşüş uyarısını yaparak altın yatırımcılarına tavsiyelerde bulundu. İşte Memiş’in yeni gram altın tahmini…

EPDK’dan ceza yağdı! O faturalar geri ödenecek!

Enerji Piyasaları Düzenleme Kurulu (EPK), gerçek dışı bildirimler yaptığı tespit edilen 40 enerji şirketine soruşturma açılacağını duyururken, söz konusu bu şirketlerin tüketiciye 11 milyar TL’den fazla geri ödeme yapacağını duyurdu.

Sarı Metal, enerji, tarım emtiaları düşüşe geçti! İşte 11 Ekim 2022 emtia piyasalarında son durum!

Emtia borsalarına yatırım yapan vatandaşların yakından takip ettiği kıymetli metal, enerji, tarım ve sanayi emtialarında yeni güne kayıp vererek başladı. 

Merkez Bankası’ndan enflasyon yorumu: Enerji ve hizmet grubu

Merkez Bankası, 24 yılın zirvesine çıkan enflasyona ilişkin açıklamasını yayımladı. Değerlendirmede enflasyondaki artışa en belirgin etkinin enerji ve hizmet gruplarından geldiği, doğalgaz fiyatlarının yurt içi enerji ücretlerinin yansımasıyla üretici fiyatlarındaki artışın da hızlandığı belirtildi.

'Rekor enflasyon' İngiliz basınının gündeminde! 45 milyon vatandaş 'enerji yoksulluğu' çekecek!

İngiltere'de enflasyon Temmuz ayında yüzde 10,1'e artarak son 40 senenin zirvesine yerleşti. Enflasyon çift haneli rakamları görürken Guardian İngiltere'deki ailelerin üçte ikisinin önümüzdeki kış enerji faturalarını ödemekte güçlük çekeceğini belirtiyor.

Spot piyasada elektrik fiyatları yeniden belirlendi

Spot piyasada bir megavatsaat elektriğin fiyatı yapılan son belirlemeye göre yarın için en yüksek 3 bin 149 lira 98 kuruş, en düşük 1612 lira oldu. Enerji Piyasaları İşletme AŞ verilerine göre, spot elektrik piyasasında işlem hacmi bugün düne göre yüzde 32,4 artarak 1 milyar 420 milyon 84 bin 883 li

Çimento sektöründe fiyatlar arttı mı?

TÜRKÇİMENTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökhan Bozkurt, ABD Miami'de gerçekleştirilen Intercem 2021 konferansında açıklamalarda bulundu. Bozkurt, "Enerji piyasalarındaki önü alınamayan yükseliş trendi, maliyetlerimize yansıdı" diye konuştu.

Türk Akımı'nın önünde engel kalmadı!

Enerji Piyasaları ve Politikaları Enstitüsü (EPPEN) Başkanı Dr. Volkan Özdemir Türk Akımı'nın önünde engel kalmadığını belirterek projede çalışmaların başlayabileceğini söyledi.

EPİAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Savaş oldu!

EPDK, Enerji Piyasaları İşletme Anonim Şirketi'nin Yönetim Kurulu başkan ve üyelerini belirledi. EPİAŞ'a bağımsız üye olarak atanan Hasan Hüseyin Savaş'ın yönetim kurulu başkanı olarak görev yapacağı bildirildi.

Enerji Piyasaları Zirvesi gerçekleşti!

Anadolu Ajansı'nın "Global İletişim Ortağı" olduğu, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu ve Enerji Uzmanları Derneği tarafından düzenlenen Enerji Piyasaları Zirvesi gerçekleşti. Zirveye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı

EPDK Eylül ayında enerji piyasasında 16 lisans verdi!

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan konuya ilişkin listeye göre, elektrik piyasasında toplam iki üretim lisansı verildi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), Eylül ayında elektrik, doğalgaz, petrol ve LPG piyasalarında 16 lisans verdi.

Enerji borsasına 114 şirket ortak oldu!

İstanbul’da faaliyet gösterecek Enerji Borsası 'nı işletmek üzere kurulan Enerji Piyasaları İşletme Anonim Şirketi’ne, 100 elektrik şirketi ile 14 doğalgaz şirketi ortaklık hakkı kazandı.

Enerji Piyasaları Zirvesine kimler katıldığı Haberi

Enerji Piyasaları Zirvesine kimler katıldığı


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Bakanından uzmanına kadar kesintisiz olarak 4,5 yıl dinlenen bir enerji sektörünü düşünün. Buna boyun eğmedik bundan sonra da boyun eğmeyeceğiz" dedi.



Yıldız, Anadolu Ajansı'nın "Global İletişim Ortağı" olduğu, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu ve Enerji Uzmanları Derneği tarafından düzenlenen Enerji Piyasaları Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, ikili anlaşmalarla bir serbest üreticinin herhangi bir serbest tüketiciye enerjisini rahatlıkla satabildiğini, serbest tüketicinin de tedarikçisini rahatlıkla seçebildiğini söyledi.




Yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarına önem verdiklerinin dile getiren Yıldız, Türkiye'de tüketilen enerjide rüzgardan elde edilen elektriğin payının yüzde 10,5’e ulaştığını ifade etti. Yıldız, rüzgardan elde edilen elektrik sayesinde 850 milyon dolarlık daha az doğalgaz ithal edilmesini sağlandığını vurguladı.




Enerji sektöründe bir çok tehditler de bulunduğuna değinen Yıldız, şöyle konuştu:




"Usulsüz olarak dinlenen telefon...